Mundobasket 2019 Εθνική Ελλάδος Drazen

ΕΛΛΑΔΑ-Η.Π.Α.  53-69

Νέα ήττα , αναμενόμενη και πριν την έναρξη του τουρνουά και τώρα μένει ένα και μόνο σενάριο πρόκρισης. Νίκη επί της Τσεχίας και μάλιστα με διαφορά 12 πόντων. Εάν πριν την έναρξη της διοργάνωσης στοιχημάτιζε κάποιος στο ζευγάρι Ελλάδα-Τσεχία , η νίκη ήταν βέβαιη και η διαφορά σχεδόν σίγουρη. Η Εθνική όμως δεν πατάει καλά στα τελευταία 3 ματς , έχει κυρίως επιθετικό πρόβλημα αλλά και ένα ψυχολογικό βάρος που βγαίνει στο παρκέ.

Στο παιχνίδι με τις Η.Π.Α. , υπήρξε ανταγωνιστική η Εθνική μόνο για ένα δεκάλεπτο (19-17). Κάπου εκεί ένα σερί των Η.Π.Α. πήγε την διαφορά στο +11 και με εξαίρεση ένα μικρό ξέσπασμα της Εθνικής δεν έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους και έκλεισε το ημίχρονο με 38-25 πίσω στο σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο μείωσε στους 8 πόντους στο ξεκίνημα η Εθνική αλλά και πάλι με ένα μικρό σερί των Η.Π.Α. η διαφορά πήγε στους 15 και μέχρι την λήξη ήταν περίπου σε αυτό το επίπεδο.

Σημαντικό χρονικό σημείο είναι η δεύτερη περίοδος , όπου συνολικά με 3/18 σουτ ήταν η αρχή του τέλους για την Εθνική στο ματς. Το ότι λειτούργησε καλά αμυντικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα εάν δεν μπορεί να μετουσιώσει στην άλλη πλευρά του παρκέ την καλή αμυντική της επίδοση. Με συνολικά σε δίποντα & τρίποντα 32% δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστική ομάδα και φυσικά ο αντίπαλος νιώθει σιγουριά ότι αποκλείεται να χάσει αφού δεν θα δεχθεί  με τίποτα περισσότερους από όσους θα βάλει.

Ο Σκουρτόπουλος είχε πει ότι τα φτερά της ομάδας Παπανικολάου, Παπαπέτρου γενικά στο τουρνουά θα είναι τα κλειδιά της ομάδας. Παρά την θέληση και των δυο, σήμερα ήταν άστοχοι και νευρικοί .Το ματς αυτό ήταν που χρειάζονταν η ποιότητα τους και οι παραστάσεις που έχουν και οι δυο. Ο Καλάθης έμοιαζε εκτός κλίματος και μόνο ο Γιάννης & ο Σλούκας ήταν οι δυο που ξεχώρισαν κάπως επιθετικά.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν αξιοποιούμε το υπερ-όπλο που λέγεται Γιάννης. Συμφωνώ απόλυτα. Η ομάδα μοιάζει μπερδεμένη και εγκλωβισμένη πολλές φορές και αυτό βγαίνει στην επίθεση. Μόνο μέσα από τις προσωπικές φάσεις βλέπουμε κάτι καλό και ποτέ κάτι οργανωμένο. Το ελεύθερο σουτ όποτε το βρίσκουμε τις περισσότερες φορές είναι άστοχο και εκεί είναι που αρχίζει το άγχος να κάνει την εμφάνιση του στα 3 τελευταία ματς. Εάν δεν βρούμε ρυθμό και ανοιχτό γήπεδο , κοκκαλώνει η ομάδα.

Ο προπονητής της Εθνικής συνεχίζει να πιστεύει πως είναι άδικη η κριτική και η αντιμετώπιση όλων προς την ομάδα. Το ότι δεν παρουσιάζει καλή εικόνα η ομάδα μάλλον δεν τον απασχολεί. Κατά τα άλλα δεν ασχολείται με τα social media. Ακόμα και έτσι έχει την ευκαιρία του σε ένα ματς να παίξει για τον αρχικό στόχο. Η ομάδα με το roster που έχει είναι για 4αδα , όχι για να παίζει στην διαφορά πόντων την πρόκριση με την Τσεχία.

Το σχολιάσαμε και στην αρχή . Είναι τυχερή η Εθνική , γιατί εάν μου έλεγαν το σενάριο αυτό πριν την έναρξη της διοργάνωσης θα απαντούσα με την λέξη άνετα. Τώρα όμως διστάζω. Συνεχίζω όμως να πιστεύω μέχρι ο αποκλεισμός να είναι βέβαιος. Πρέπει και οι ίδιοι όμως να το πιστέψουν . Το έχετε , ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

 

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα