MUNDOBASKET 2019 – Γ Όμιλος. DRAZEN

Γ΄ Όμιλος 

Πουέρτο Ρίκο

Ο αστικός μύθος της γενιάς των ΄90s ανέφερε ότι οι παίχτες της Εθνικής ομάδας έπαιζαν με ξυραφάκι στις κάλτσες. Μας άρεσε αρκετά το Πουέρτο Ρίκο στην πορεία του μέσα στα χρόνια γιατί πάντα έβγαζε κάτι από το παιχνίδι στην αλάνα. Φέτος όμως και με την τελευταία καλή φουρνιά (βλέπε Μπαρέα) να μην συμμετέχει προβλέπετε μόνο η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Προπονητής : Έντι Κασάνο. (Πουέρτο Ρίκο). Ένας από τους λόγους που αγαπήσαμε την συγκεκριμένηΕθνική. Μεγάλη προσωπικότητα αλλά και μεγάλοςμπελάς εντός παρκέ. Στην Εθνική από το 2016 , έχει φέρει επιτυχίες όπως το χρυσό στους Αγώνες Κεντρικής Αμερικής.

Star της ομάδας : Νταβίντ Ουέρτας. Με πέρασμα και από τη Ευρώπη συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που μας ελκύουν διαχρονικά από το Πουέρτο Ρίκο.Σκληρή άμυνα , αξιόπιστο σουτ και παίχτης που θα κάνει τα πάντα για την ομάδα.

Πρόβλεψη : Θα περάσει την επόμενη φάση αλλιώς θα θεωρηθεί μεγάλη αποτυχία.Από εκεί και πέρα δεν έχει ελπίδες διάκρισης.

 

Ισπανία

Μια πολύ πετυχημένη Εθνική σε βάθος 15ετιας. Η παλιά φρουρά σιγά σιγά κάνει χώρο αλλά και οι νέοιπαίχτες δείχνουν τον ίδιο ζήλο και διψούν για μετάλλιο. Κάτι που έχει να πάρει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2006 και συγκεκριμένα το χρυσόεκείνου του τουρνουά. Θέλουν φέτος να επιστρέψουνστο βάθρο ,αφού την τελευταία δεκαετία μόνο αυτόλείπει από την συλλογή τους. Χωρίς Ναβάρο, Πάου Γκασόλ & Ροντρίγκεζ ευελπιστούν οι πάντα αλαζόνες Ισπανοί ότι θα τα καταφέρουν.

Προπονητής : Σέτρζιο Σκαρίολο (Ιταλία). Δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις . Προπονητής με εμπειρία στην Ευρώπη αλλά τώρα πια και στο ΝΒΑ ως βοηθός, είναι στην Εθνική από το 2009 με ένα μικρό διάλειμμα από το 2012-2015. Θεωρείται ιδανικός για την θέση του προπονητή για τους Ισπανούς αφού ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις.

Star της ομάδας : Μαρκ Γκασόλ. Πρωταθλητής NBAαπό φέτος , στρατιώτης χρόνια στην Εθνική ,αποτελείσημείο αναφοράς για το παιχνίδι των Ισπανών.

Πρόβλεψη : Θα περάσουν στους 8 και από εκεί και πέρα έχουν ένα ματς για την είσοδο τους στην τετράδα. Εάν μπουν θα πάρουν και μετάλλιο γιατί έχουν την ποιότητα και την εμπειρία σε τέτοιουείδους καταστάσεις.

Τυνησία

Μια ομάδα που έκανε αισθητή τη παρουσία της από το χρυσό στους Παναφρικανικούς το 2017 και έγινε γνωστή από την συμμετοχή στο Παγκόσμιο του 2010. Δεν διαθέτει ικανό roster για να δημιουργήσει τηνέκπληξη και μάλλον θα αρκεστεί στην συμμετοχή και την όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία. Μαζί τους θα αγωνιστεί και ο Μάικλ Ρολ όπου φέτος εντάχθηκε στο δυναμικό της Αρμάνι.

Προπονητής : Μάριο Πάλμα (Πορτογαλία). Γνωστός κυρίως από την θητεία του στην Εθνική ομάδα της Αγκόλας και τα 4 χρυσά στους Παναφρικανικούς Αγώνες στις αρχές της δεκαετία τους 2000. Έχει κοουτσάρει πολύ παλιά και την Μπενφίκα και θεωρείται αρκετά έμπειρος στους πάγκους.

Star της ομάδας : Σαλάχ Μεϊρί . Με θητεία σε Ρεάλαλλά και στο ΝΒΑ και τους Mavericks , στα 33 του χρόνια και με ύψος 2.17 θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της ομάδας στο τουρνουά.

Πρόβλεψη: Δεν θα ξεκολλήσει από τις τελευταίεςθέσεις της κατάταξης του τουρνουά και μάλλον θα κάνει τρεις ήττες. Για τη μια και μοναδική νίκη στον όμιλο θα παλέψει λόγω της ποιότητας του διδύμου Ρολ-Μεϊρί.

 

Ιράν

Από το 2008 και μετά κάνει φιλότιμες προσπάθειες να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις χωρίς όμως να έχει κάνει την μεγάλη έκπληξη. Μια χώρα που θα περίμενε κανείς λόγω του πληθυσμού της να παράγει ταλέντα αλλά μάλλον το άθλημα του βόλεϊ είναι αυτόπου πρόλαβε και μπήκε πρώτο στο δρόμο των επιτυχιών.

 

 

Προπονητής : Μεχράν Σαχιντάμπ (Ιράν). Βρίσκεται στην θέση του προπονητή από το 2017 ενώ η εμπειρίατου έχει να κάνει καθαρά με το πρωτάθλημα της χώρας αλλά και ως βοηθός στην Εθνική ομάδα.

Star της ομάδας : Χαμέντ Χανταντί Στα 34 πια , είναι ο άνθρωπος που έκανε γνωστό το άθλημα στην χώρα αλλά και έβαλε την Εθνική στο μπασκετικό χάρτη. Με ύψος 2.18 αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα την τελευταία δεκαετία.Τα 5 χρόνια εμπειρίας στο NBA προσθέτουν και το ανάλογο κύρος για τον παίχτη σύμβολο της χώρας.

Πρόβλεψη: Θα παλέψει με το Πουέρτο Ρίκο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι ο πρωταρχικός στόχος για ένα βατό όμιλο όπου χρειάζεται την νίκη στο συγκεκριμένο ματς και απλά να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα του κόντρα στην Τυνησία. Από εκεί και πέρα δεν προβλέπονται ελπίδες διάκρισης.

Διαβάστε Περισσότερα