Μύθοι & Αλήθειες στο επερχόμενο συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ

Με αφορμή το τηλεοπτικό συμβόλαιο που φαίνεται ότι θα υπογράψει ο ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ, είναι σωστό κάποια πράγματα να μπούν στην θέση τους, απαντώντας σε κάποιες καίριες ερωτήσεις.
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
i) Έχουν δικαίωμα οι άμεσοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ να γκρινιάζουν για το συμβόλαιο αυτό;
Όχι. Αυτοί εξάλλου και ιδίως ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει στο παρελθόν με την Δημόσια-Κρατική Τηλεόραση συμβόλαια με πολλαπλάσιες αποδοχές, ενώ οι τότε αντίπαλοί του υπέγραφαν υποπολλαπλάσια συμβόλαια. Μάλιστα ο τελευταίος έχει τριετές συμβόλαιο με την NOVA οπότε κακώς διαμαρτύρεται.

ii) Είναι σωστό η Δημόσια-Κρατική Τηλεόραση να χρηματοδοτεί τα Ελληνικά Πρωτάθληματα;
Όχι. Η προσωπική μου άποψη είναι, ήταν και θα εξακολουθεί να είναι ότι τα δικαιώματα των αγώνων πρέπει να τα αναλαμβάνουν συνδρομητικά (ως επί των πλείστων) ή ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια, όπως συμβαίνει σε όλη την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη, ασχέτως αν η ΕΡΤ, τουλάχιστον με τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να μπει μέσα.

iii) Είναι υπερβολικά τα χρήματα που θα πάρει ο ΠΑΟΚ από την ΕΡΤ;
Τα χρήματα μπορεί να φαντάζουν πολλά στον καθέναν από εμάς αλλά είναι ελάχιστα αν συλλογιστεί κανείς ότι η Αγγλική Συνδρομητική Τηλεόραση πληρώνει Σχεδόν 10 εκατ. ευρώ για κάθε ένα ματς που δείχνει μόνο εντός των συνόρων. Θα μου πείτε τι συγκρίνεις. Ναι έχετε δίκαιο. Γνωρίζω ότι η Μπράιτον πχ έχει μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο από τη Μίλαν ή την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά πρέπει να υπάρχει μία τάξη μεγέθους σύγκρισης για να αντιληφθούμε την πραγματικότητα και να μην αερολόγουμε.

iv) Είναι σωστό το Timing που γίνεται αυτό το συμβολαιο;
Η απάντηση είναι και ναι και όχι.
_ΝΑΙ διότι η συζήτηση αυτή κρατά σχεδόν ένα χρόνο (μιας και το συμβολαιο του ΠΑΟΚ με η NOVA έληξε) και παρά το ότι τον πρώτο λόγο για τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ τον είχε η NOVΑ, ποτέ δεν έχει κάνει μέχρι την ώρα που γράφετε το άρθρο πρόταση ανανέωσης στην ομάδα, αν και το deadline είχε οριστεί εδώ και καιρό. Οπότε είναι προφανές ότι η ομάδα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της όπως ο καθένας σοβαρός επιχειρηματίας θα έπραττε.

Βέβαια ως ρεπορτάζ να αναφέρω ότι η ΝΟVA παρόλα αυτά έβγαλε αργά το βράδυ την κάτωθι ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την επίσημη δημόσια ανακοίνωσή της ΕΡΤ που απευθυνόταν προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της Παρασκευής 28/6/2019 , η ΕΡΤ κατέληξε σε “συμφωνία” με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 25/6.

Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι όσον αφορά τη Nova, η προθεσμία των δέκα εργασίμων ημερών για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου δικαιώματος, ολοκληρώνεται στις 9/7.»
Οπότε ας αναμένουμε λίγο για την τελική απόφαση που θα παρθεί.

_Και ΟΧΙ, μόνο για ηθικούς λόγους διότι παρά το ότι προϋπήρχε το deadline, ο χρόνος σύναψης του συμβολαιου τυγχάνει να συμπίπτει με τις εκλογές. Οπότε οι περισσότεροι θα ισχυριστούν ότι πρόκειται για δώρο της απερχόμενης κυβέρνησης στον ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και συνιστώ σε αυτούς που είναι αντίθετοι στην σύμβαση, καθώς και σε αυτούς που είναι χειροκροτητές αυτής να καταλάβουν ότι η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στην μέση.

TRELOGIATROS

Διαβάστε Περισσότερα