ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ…PHOENIX SUNS | DRAZEN

Η είσοδος για τα playoffs έπειτα από την σεζόν 2009-2010 μοιάζει να είναι εφικτή.  Το ρεκόρ τους μέχρι στιγμής στο 17-10. Η αρχή έγινε πέρυσι κατά τη διάρκεια της φούσκας στο Ορλάντο και φαίνεται ότι έχει και συνέχεια.

Το 8-0 της φούσκας μπορεί να μην τους έβαλε στα Playoffs πέρυσι όμως τους έδωσε εκ νέου ταυτότητα και πάνω από όλα τους έκανε ομάδα.

Οι προβολείς πέφτουν και πάλι στην έρημο της Αριζόνα για λογαριασμό των Suns.Ο πειθαρχημένος General Manager James Jones έφτιαξε την ομάδα σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω αλλά και σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε όταν ήταν αθλητής.

Αρχικά από το συνονθύλευμα με το ελάχιστο ταλέντο και τους όχι και τόσο επαγγελματίες της ομάδας του πρώην coach των Suns , Igor Kokoskov φτάσαμε στο σήμερα. Ένα νεανικός κορμός με χημεία , πειθαρχημένους χαρακτήρες που βάζουν την ομάδα πάνω από όλα.

Τσέκαρε στο draft έτοιμους παίχτες και όχι κάποιους που θα απέδιδαν σε βάθος 5ετιας. Πήρε μέσα από τα χέρια των Lakers πριν δυο χρόνια την πρώτη τους επιλογή , τον coach Monti Williams και οδεύει πλέον προς τα playoffs.

Ο coach Monti Williams έχτισε μεθοδικά ένα σύνολο που παίζει old school basket , σε αργό τέμπο , με τον κάθε παίχτη να γνωρίσει το ρόλο του εντός του παρκέ. Μπάσκετ κυρίως θέσεων και σωστών αποστάσεων που πρώτα διαβάζουν το παιχνίδι και μετά ενεργούν.

Οι παίχτες ανταποκρίνονται σε αυτή την αρχή και νιώθουν πλέον έτοιμοι για κάτι παραπάνω από την συμμετοχή στην postseason , στην κόλαση της Δυτικής περιφέρειας.

Το παιχνίδι των γρήγορων επιθέσεων ανήκει στο ένδοξο παρελθόν της ομάδας και πλέον οι Suns πηγαίνουν σε κοντρολαρισμένο μπάσκετ και set επιθέσεις. Κόντρα στο ρεύμα της εποχής δεν σουτάρουν αλόγιστα τρίποντα αλλά όταν πρέπει και πάντα αναζητώντας τη καλύτερη δυνατή λύση.

Η μπάλα θα ακουμπήσει με το σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο στη ρακέτα. Ακόμα και το ατόφιο ταλέντο του Booker έχει μπει σε καλούπι και δεν σπαταλά τις κατοχές της ομάδας χωρίς αποτέλεσμα.

Αποτελούν οι Suns μετά τους Knicks την ομάδα που παίζει στον πιο χαμηλό ρυθμό στο πρωτάθλημα και ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας για φέτος είναι η άμυνα. Μια από τις πέντε καλύτερες αμυντικές ομάδες στη λίγκα , ωθούν τους αντιπάλους τους σε χαμηλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων.

Πρώτος και καλύτερος ο Booker , που αποτελεί και το πρόσωπο του οργανισμού. Με 24,4 πόντους αλλά και 4,4 ασίστ ηγείται στην επίθεση των Suns. Έχει τεράστιο επιθετικό οπλοστάσιο , διαβάζει το ματς και πλέον του δίνει αρκετά σουτ και ο coach από τη γωνία των 45 μοιρών.

Αποτελεί ένα παίχτη που στην crunch time έχει τις λύσεις και η μπάλα πηγαίνει ως επί των πλείστων σε αυτόν στο τέλος των παιχνιδιών. Έχει προσθέσει και τη πάσα στο παιχνίδι απόρροια του δόγματος του coach.

Παρέα έχει τον καινούργιο Paul , ένα από τα ηχηρά trade του καλοκαιριού. Εξαιρετικός χειρίστης , τρέχει εξαιρετικά τα συστήματα ενώ υποδειγματική είναι και η άμυνα του πάνω στη μπάλα. Έχει βελτιώσει το περιφερειακό σουτ και δίνει 17,2 πόντους στην ομάδα και 8,2 ασίστ.

Η ειδική διατροφή που έχει επιλέξει δυο χρόνια τώρα , του έχει δώσει την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ σύμφωνα με τον ίδιο. Δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

Την Big-Three κλείνει ο Ayton των 13,9 πόντων και των 12,2 ριμπάουντ. Στην επίθεση είναι σταθερός , μαζεύει τα ριμπάουντ μένει μόνο να γίνει αποτελεσματικός στην άμυνα για να θωρακίσει τη ρακέτα.

Η δεύτερη τριάδα που τραβάει το κουτί είναι αρχικά ο Crowder των 10,3 πόντων και των 5,2 ριμπάουντ. Παίζει παντού και τους πάντες άμυνα. Ο Saric ενώ είναι μόλις 26 χρονών δείχνει να παίζει σαν παίχτης με μεγαλύτερη εμπειρία.

Ξέρει καλά τα βασικά-Κροάτης γαρ-και είναι ουσιαστικά ο σύνδεσμος που κρατάει την ισορροπία στην άμυνα και την επίθεση της ομάδας. Τέλος ο Johnson των 10,7 πόντων έχει δώσει αξιόπιστο σουτ , και αποτελεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό των επόμενο μεγάλο star των Suns.

Αφήνω τελευταίο τον εξαιρετικό φέτος Bridges που πραγματοποίει την breakout season της καριέρας του. Σημειώνει 14,1 πόντους και δίνει 5,3 ασίστ μέχρι στιγμής. Γνωρίζει καλά τα βασικά και αυτός και έχει το ένστικτο να βάλει τα κρίσιμα καλάθια αλλά και να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την συμμετοχή τους στα playoffs πρέπει να αποκτήσουν και την απαιτούμενη σταθερότητα. Υπάρχει το στοίχημα του αργού ρυθμού κόντρα στα δεδομένα της εποχής , υπάρχει και η έλλειψη ικανών ψηλών στη ρακέτα-πλην Ayton-.

Βρίσκονται όμως σε ένα μονοπάτι που βγάζει υγεία , μπόλικη πειθαρχία και ελπίδα. Suns καλώς ορίσατε και πάλι.

 

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα