Νέα Σμύρνη… άργησες: Μετονομασία του γηπέδου του Πανιωνίου σε “ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΪΤΑΣ”! |EL COMANDANTE

Στην μακραίωνη πορεία του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ., μιά πληθώρα ποδοσφαιριστών, τίμησαν την ιστορία, τις μνήμες και τις επιταγές της κυανέρυθρης κληρονομιάς.
Ο Πανιώνιος φέρνοντας το ποδόσφαιρο από την κοιτίδα του Μικρασιατικού αθλητισμού, τη Σμύρνη, μύησε ολόκληρη την Ελλάδα, στα μυστικά του και στη μαγεία του, ενώ παράλληλα απετέλεσε σταθερά,  τον ανεξάντλητο ζωοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μακρύς ο κατάλογος των παικτών που στόλισαν με την παρουσία τους το ποδοσφαιρικό στερέωμα της χώρας μας, ξεκίνησαν και τελείωσαν την καριέρα τους μέσα στο γήπεδο του Πανιωνίου, τιμώντας το χώμα στο οποίο πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βήματα με την μπάλα στα πόδια.
Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, το να ξεχωρίσει κανείς, τον μεγαλύτερο εκπρόσωπο του ποδοσφαιρικού Πανιώνιου, μέσα από αυτόν τον συνωστισμό αστέρων που δόξασαν τα κυανέρυθρα χρώματα και που  γεφύρωσαν 3 αιώνες παρουσίας του «Ιστορικού» στο άθλημα, υπάρχει ένα όνομα-σταθμός, μιά εμβληματική φιγούρα, ενός ταπεινού πλην χαρισματικού ηγέτη, που συνέδεσε το όνομά του, με την πορεία του Συλλόγου.
Το τραγούδι του Γούναρη που παράφρασαν οι Παναθηναϊκοί
Χωρίς ίχνος υπερβολής: αν έπρεπε να αναδείξουμε αυτόν, που συγκέντρωνε επάνω του, όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν συνώνυμο με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, την ανιδιοτελή προσφορά και το πάθος του, την απαράμιλη μαχητικότητα και την ανεξάντλητη έμπνευση και εν γένει με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν την κυανέρυθρη ιδέα και πρεσβεύουν την πορεία του Συλλόγου στο άθλημα, αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Στάθη Χάιτα!

Τον πρώτο αθλητή του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην ιστορία του Συλλόγου που τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Πανιωνίου.
Τον ποδοσφαιριστή που κατέχει ακόμα και σήμερα το ακατάρριπτο ρεκόρ των 460 συμμετοχών με τον Σύλλογο της πόλης (και 480 συνολικά στην Α΄ Εθνική) και στην Εθνική ομάδα (24 στο σύνολο).
Τον ποδοσφαιριστή-σημαία του Ιστορικού.
Γι’ αυτό λοιπόν, ας πράξουν οι υπεύθυνοι το αυτονόητο όσο κι άν άργησαν: ήρθε η ώρα ώστε να μετονομαστεί η φυσική έδρα του Πανιωνίου, σε Γήπεδο «Στάθης Χάιτας». 
Δεν πρόκειται για μιά απλή αναγνώριση της προσφοράς του κορυφαίου των κορυφαίων, αλλά για την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του, με τον πλέον δίκαιο τρόπο. Και πρέπει όλοι να «βάλουμε πλάτη», ώστε η μετονομασία να γίνει ΑΜΕΣΑ! Τώρα που ο Στάθης Χάιτας βρίσκεται εν ζωή.
Για να μπορέσει και ο ίδιος να γευτεί τη δικαίωση που αντιστοιχεί στους κόπους του, μέσα από αυτήν την επιβράβευση-αναγνώριση.
Η Νέα Σμύρνη άλλωστε του χρωστάει όσα και ο Πανιώνιος…

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι/ες Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι Διοικούντες του Ερασιτέχνη
Ο Στάθης Χάιτας, έδωσε σε όλους μας κάτι πολύ παραπάνω από απλώς «τα πάντα», μέσα σ’ αυτό το γήπεδο! Έφτασε λοιπόν η ώρα να το βγάλετε από την αφάνεια της ανωνυμίας. Ήρθε η στιγμή να πάρει και το γήπεδο με τη σειρά του, την τιμή που του αξίζει, λαμβάνοντας το όνομά του ιστορικού Αρχηγού.
Δεν υπάρχει Νεοσμυρνιός που δεν θα έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, σε ένα τέτοιο δίκαιο αίτημα.
Καιρός να βάλετε κι εσείς την δική σας δίπλα στην ζωντανή ιστορία της πόλης μας, εγκρίνοντας την μετονομασία του γηπέδου Νέας Σμύρνης σε «Στάθης Χάιτας».
Στάθης Χάιτας στο ΦΩΣ: «Βλέπω μόνος μου τα ματς του Πανιωνίου, γιατί βρίζω» - Fosonline
Δεν υπάρχει τίποτε το παράλογο στο όλο εγχείρημα, κυρίως δε στις μέρες μας που σε ανάλογα βήματα απόδοσης τιμής, έχουν προβεί όλες οι σύγχρονες ομάδες της Ευρώπης. Το μόνο… παράλογο είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει μιά τέτοια κίνηση, κάτι το τόσο επιτακτικό και αυτονόητο… Δεν πρόκειται για κάτι το ανέφικτο.
Γι’ αυτό μην καθυστερείτε άλλο, στην αναγνώριση μιας ξεχωριστής και ανιδιοτελούς προσφοράς, ενός αθλητή που τίμησε τη φανέλα του Συλλόγου μας με θρησκευτική ευλάβεια και στον οποίο ίσως ποτέ δεν θα μπορέσουμε να του ανταποδώσουμε την ευγνωμοσύνη μας, στο μέγεθος που του αναλογεί.

EL COMANDANTE

Διαβάστε Περισσότερα