NEW YORK KNICKS- ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ | DRAZEN

Δεν υπάρχουν υψηλότεροι στόχοι στον επαγγελματικό αθλητικό από αυτούς που τίθενται σε ομάδες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Κάθε χρόνο, είτε πρόκειται για NFL , μπέιζμπολ, μπάσκετ ή χόκεϊ, οι προσδοκίες είναι πάντα o πρωταθλητισμός.

Οι Knicks έχουν κερδίσει μόνο μία σειρά playoffs , τις τελευταίες 22 σεζόν, διατηρώντας επίσης το χειρότερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ την ίδια περίοδο ετών.

Τη σεζόν 2020-21 , οι Knicks βρέθηκαν στο Νο4 της Ανατολής και είχαν την τέταρτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Πέρυσι όμως απογοήτευσαν με την άμυνα τους να μην βρίσκεται ούτε στις δέκα καλύτερες του πρωταθλήματος.

Η offseason των Knicks για πολλούς σημαδεύτηκε και πάλι από τον παίχτη-star που δεν πήραν. Ο Spida, φαινομενικά ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι του , όμως τελικά πήγε στους Cavaliers.

Το σίριαλ με τον Mitchell επισκίασε την απόκτηση του Jalen Brunson όπου αποτελεί αναβάθμιση στη θέση του point guard.

Ο Jalen Brunson σημείωσε 1.06 πόντους ανά κατοχή ως pick and roll χειριστής μπάλας την περασμένη σεζόν. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση μεταξύ 79 παικτών με τουλάχιστον 200 κατοχές.

Το ζητούμενο για την ομάδα είναι πόσο καλός είναι τελικά ο RJ Barrett. Οι Knicks όχι μόνο δεν τον αντάλλαξαν αλλά του έδωσαν και συμβόλαιο 4 ετών αξίας 107 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Knicks διαθέτουν στο rotation παίχτες κάτω των 25 ετών, οπότε η βελτίωση μπορεί να έρθει και από την ίδια την ομάδα χωρίς να αποκτήσουν παίχτες.

Ο Julius Randle , δεν χρειάζεται να είναι τόσο καλός όσο ήταν το 2020-21, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι καλύτερος από ό,τι ήταν την περασμένη σεζόν.

Ο Mitchell Robinson έχει το το υψηλότερο ποσοστό FG στην ιστορία του ΝΒΑ (72,2%) μεταξύ των παικτών με τουλάχιστον 1.000 προσπάθειες. Το ποσοστό του στις ελεύθερες βολές είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Quentin Grimes , σουτάρει με 38,1% από το τρίποντο και θα μπορούσε να ξεκινήσει αντί του Fournier.

Ο Isaiah Hartenstein έρχεται από μια καλή σεζόν με τους Clippers και θα δώσει στην ομάδα την ικανότητα του στη πάσα , τα τελειώματα μέσα στη ρακέτα αλλά και την προστασία της ρακέτας στην άμυνα.

Ο Immanuel Quickley , πρέπει να βελτιωθεί ως playmaker , θα βοηθήσει όμως αρκετά με το σουτ μέσης απόστασης που διαθέτει. Ο Obi Toppin έρχεται φορτσάτος από την offseason και πλέον μπαίνει στην breakout season του.

Ο Evan Fournier , μπορεί να σουτάρει με 39,7% σε 902 προσπάθειες για τρίποντα τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά πρέπει να δώσει περισσότερα και στα δύο άκρες του παρκέ.

Τέλος ο Derrick Rose υπάρχει πάντα για να δώσει κάτι από τα στοιχεία M.V.P. που διαθέτει.

Από τον κόσμο που γελούσε με την αποτυχία της ομάδας στο ντραφτ όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τους αισιόδοξους οπαδούς που προσεύχονταν να επιλέξουν οι Knicks έναν συγκεκριμένο παίκτη και φέτος δεν ήταν διαφορετικά τα όσα έγιναν.

Μπαίνοντας στο draft με την 12η επιλογή στον πρώτο γύρο, φάνηκε ότι οι Knicks είχαν την ευκαιρία να προσθέσουν έναν ταλαντούχο παίχτη στο roster τους.

Σίγουρα επέλεξαν αυτό το είδος προοπτικής όταν πήραν τον Ousmane Dieng , όμως δόθηκε γρήγορα στους Thunder με αντάλλαγμα επιλογές του πρώτου γύρου.

Aπέκτησαν τα δικαιώματα του Jalen Duren, της 14ης επιλογής στο φετινό ντραφτ και ενός παίκτη που πολλοί αποκαλούσαν το καλύτερο ταλέντο στο frontcourt.

Αυτό έδωσε στους οπαδούς των Knicks κάτι για να ζητωκραυγάσουν στιγμιαία, μέχρι που πραγματοποίησαν ανταλλαγή με τους Pistons , δίνοντας τους Jalen Duren & Kemba Walker σε αντάλλαγμα για την επιλογή των Bucks στον πρώτο γύρο του 2025.

Η μόνη επιλογή που έκαναν οι Knicks και στην πραγματικότητα κράτησαν ήταν ο Trevor Keels, τον οποίο η ομάδα επέλεξε από τον Duke στο Νο42. Ένας δυνατός shooting guard με καλά αμυντικά στοιχεία.

Το draft ήταν επιτυχημένο από την οπτική γωνία του front office καθώς οι Knicks πρόσθεσαν δύο ακόμη επιλογές πρώτου γύρου την επόμενη χρονιά και μία το 2025.

Η επίθεση της ομάδας είναι το μειονέκτημα της και πλέον ο coach Thibodeau μπαίνει στο πρωτάθλημα με την πλάτη στον τοίχο αφού τα playoffs είναι αυτοσκοπός σε μια πολύ σκληρή Ανατολή.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα