Νίκη Hamilton στα χαρτιά ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Χωρίς καμία αμφιβολία ο αγώνας στο GP του Καναδά κρίθηκε στην ποινή των κριτών σε ένα κλείσιμο να πούμε;… του Vettel στον Χαμιλτον μετά από έξοδο του πρώτου στο γρασίδι της 6ης στροφής της πίστας… Οι αγωνοδίκες εξάντλησαν την αυστηρότητα τους και έτσι μετά την ποινή 5 δευτερόλεπτα που δέχθηκε ο πιλότος της scuderia παρότι τερμάτισε πρώτος με διαφορά 1sec μπροστά από τον Βρετανό τελικά έχασε την νίκη μετά την προσθήκη της ποινής..

Ο αγώνας από την αρχή ήταν συναρπαστικός, και οι 2 κορυφαίοι πιλότοι και τους 70 γύρους ήταν πολύ κοντά και η μάχη ήταν πολύ κλειστή!Μια ο ένας μια ο άλλος ταχύτερος.. Στα όρια μονοθέσια και οδηγοί.. Κακά τα ψέματα σε κανένα δεν άρεσε αυτό που έγινε..Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στην πίστα και όχι στα χαρτιά!Όπως όμως και να έχει ακόμα και έτσι η Μερσεντες πέτυχε ακόμα μια νίκη και από ότι φαίνεται θα φτάσει εύκολα σε ακόμα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην σύγχρονη ιστορία του σπορ!Από και πέρα η Ferrari έδειξε σημάδια ανάκαμψης και ήταν ιδιαίτερα γρήγορη και στον αγώνα αλλά και σε κατατακτήριες δοκιμές όπου πέτυχε και την πρώτη της pole position μετά από 17 αγώνες!

Σταθερός ο Μax με Redbull πάλι βρέθηκε στην 5η θέση αλλά η αναγέννηση της Ρενό στον συγκεκριμένο αγώνα αξίζει αναφοράς.. Ρικιαρντο και Χουλκεμπερκ πήραν την 6η και 7η θέση μαζεύοντας αρκετούς πόντους για την κίτρινη ομάδα αλλά και έδειξαν ότι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές στις μεσαίες ομάδες βάση δυναμικότητας!Ο τοπικός ήρωας Λανς Στρολ πήρε την ένατη θέση και βαθμούς σε έναν αρκετά καλό αγώνα για εκείνο..

Απογοήτευσαν τα 2 μονοθέσια της Haas καθώς και ο Raikkonen που έμειναν έξω από βαθμούς αλλά και έλλειψη ρυθμού σε ολόκληρο το τριήμερο! Έτσι λοιπόν πάμε στο επόμενο Gp που θα γίνει στην Γαλλία με την Μερσεντες ανίκητη τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.. Με τον Χαμιλτον να είναι ήδη 29 βαθμούς μπροστά από τον Μποτας πολύ πιστεύουν ότι ο Βρετανός μπορεί να πάρει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο και πριν το φθινόπωρο… Κοντός ψαλμός αλληλούια..

 

Διαβάστε Περισσότερα