Νίκη ηρεμίας καί ψυχολογίας για Ολυμπιακό. SERPICO

Ήξεραν από την αρχή προπονητής καί παίκτες τής Λαμίας ότι εάν μπορούσαν νά βάλουν δύσκολα ή καί νά πάρουν κάτι από το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έπρεπε νά παίξουν με αυτήν την τακτική καί διάταξη. Το πέτυχαν απόλυτα για ένα ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τούς χώρους νά δημιουργήσει θέματα στον πολύ καλό γκολκίπερ χθές Βελιδη.

Κοντά οι γραμμές , σωστή πίεση  και όχι εύκολα πουληματα της μπάλας. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε έντονα από τά πλάγια κυρίως με Ποτένσε , Σουντανί αλλά καί τούς συνεχώς προωθημένους Ομάρ καί Κούτρη, με κάθε τρόπο νά φέρει την μπάλα στην μικρή περιοχή της Λαμίας. Έκανε δύο τρεις καλές ευκαιρίες αλλά από την μία ο Βελλίδης καί από την άλλη τά κακά τελειώματα των Βαλμπουενά, Σουντανί και Ποτένσε δεν έδωσαν το γκολ στους ερυθρόλευκους.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπαίνει πάλι φουριοζος ο Ολυμπιακός αλλά ό Βελλίδης είναι πολύ καλός καί σέ ευκαιρίες πού δημιουργεί ό Ολυμπιακός είναι ανίκητος. Στο 61″λεπτό όμως η Λαμία κάνει το λάθος νά βγει μπροστά για νά απειλήσει σε κόντρα επίθεση, όι ερυθρόλευκοι κλέβουν την μπάλα καί με ταχύτητα με μόλις  τρείς μπαλιές φτάνει ή μπάλα στο Ελ Αραμπι πού σερβίρει στον Σουντανί καί με άψογο σουτ η μπάλα στα δίχτυα, αυτό ήταν πού έψαχνε ο Ολυμπιακός.

Η Λαμία υποχρεωτικά βγαίνει από την περιοχή της καί ό Ολυμπιακός ξεκινά να κάνει παιχνίδι. Έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά καί τόν έλεγχο του ματς από την αρχή όι ερυθρόλευκοι βρήκαν την φάση για το γκολ. Πιέζει ο Ολυμπιακός για ένα δεύτερο γκολ πού ουσιαστικά θά κλειδώσει τόν αγώνα καί αυτή η πίεση φαιρνει αποτελέσματα. Μόλις λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο πολύ καλός χθές Βελλίδης λέει όχι πάλι σε καλή ευκαιρία με Ελ Αραμπί και καί Ποτένσε, αλλά δεν μπορεί νά κάνει τίποτα όταν η μπάλα φτάνει στην καρδιά της περιοχής του καί ο στράικερ Ελ Αραμπι με όμορφη προβολή την στέλνει στα δίχτυα.

2-0 στο 70″λεπτό καί τό ματς έχει ουσιαστικά γέρνει υπέρ του Ολυμπιακού. Η Λαμία δεν έχει τά κουράγια νά ψάξει για κάποιο γκολ αλλά καί ό Ολυμπιακός δεν δίνει δικαιώματα. Αλλαγές κάνει ο Μαρτίν με Λοβερα, , Μπενζιά , πού έχουν διάθεση και φαίνεται αυτό καθαρά με την είσοδο τους στο ματς .Δεν γίνονται γκολ άλλες δύο τρεις καλές στιγμές για τόν Ολυμπιακό πού πραγματικά τρέχει ασταμάτητα καί πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Χρόνο συμμετοχής παίρνει έστω και για λίγο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και σιγά σιγά χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο ό αγώνας τελειώνει. Νίκη ψυχολογίας αλλά καί ηρεμίας ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη για τόν Ολυμπιακό.

https://www.youtube.com/watch?v=F-7sDuX_fwc

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα