Νίκη ψυχολογίας! | Ο Τζες

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΠΑΣ σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου κόντρα στον Λεβαδειακό. Παρά την έντονη αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, η ομάδα της Ηπείρου πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους  βαθμούς που αδιαμφισβήτητα άξιζε σήμερα.

Ροσέρο και Εραμούσμπε λύτρωσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα αποβάλλοντας έτσι το άγχος, και πλέον το βάρος πέφτει στη διοίκηση για την ολοκλήρωση του φετινού ρόστερ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με όπλο τις γρήγορες αντεπιθέσεις επιχείρησαν να βγαίνουν στη πλάτη των φιλοξενούμενων. Ο Θανάσης Στάικος με το γνωστό 4-3-3 παρέταξε τους ηπειρώτες και δεν ήταν λίγες οι φορές που ανακάτεψε τη τράπουλα ψάχνοντας λύσεις. Παμλίδης και Ροσέρο ήταν οι συνήθεις ύποπτοι στην άμυνα των Βοιωτών χωρίς όμως την ευστοχία που απαιτούταν. Η μπάλα όμως είναι πονηρή και σε τιμωρεί. Στα “χασομέρια” του πρώτου ημιχρόνου και σε ανύποπτη φάση, ο Μουτίνιο με σουτ εκτός περιοχής έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΣ γράφοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του  ΠΑΣ μπήκε αρκετά μουδιασμένη, και τη πρωτοβουλία των κινήσεων είχαν πλέον οι παίκτες του Λεβαδειακού. Ο ΠΑΣ δεν είχε τα τρεξίματα και τις βοήθειες στον χώρο του κέντρου και δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι. Η είσοδος του Τζίμα στο παιχνίδι, και συγκεκριμένα η μετακίνησή του στα χαφ, μετά και την είσοδο του Σταματελόπουλου, ήταν το κλειδί στην αναμέτρηση. Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τα τρεξίματα του νεαρού, και πήρε και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες ήρθε ο Εραμούσμπε να λυτρώσει τους φίλους του ΠΑΣ με πλασέ εξ επαφής, γράφοντας το τελικό 2-1.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι όποιος έχανε… έμπλεκε. Τόσο οι παίκτες του ΠΑΣ όσο και ο κ. Στάικος έδειξαν ότι υπάρχουν δυνατότητες, αρκεί να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη από τα ψηλότερα κλιμάκια. Η ομάδα φωνάζει πως χρειάζεται επιθετικό ΧΘΕΣ! Το παιχνίδι όπως εξελίχθηκε μπορούσε να έχει καθαρίσει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Στα χαφ ενώ στο πρώτο ημίχρονο άπαντες είχαν καλή απόδοση, στην επανάληψη δεν υπήρχε η ίδια χημεία. Σίγουρα δεν είναι ακόμα στο 100% έτοιμοι οι παίκτες, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι για ένα μεγάλο διάστημα η ομάδα προβλημάτισε. Στην άμυνα το δίδυμο Μπακαλιάνης και Εραμούσμπε έδειξε να δένει καλύτερα, ωστόσο πρόκειται για δύο όχι και τόσο εκρηκτικά μπακ, και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.

Τέλος θέλω να ευχηθώ στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, κύριο Χριστοβασίλη, η περιπέτεια της υγείας του άμεσα να λάβει τέλος, και σύντομα να είναι κοντά στην οικογένειά του, αλλά και στην ομάδα. Στα άρθρα μου για τον ΠΑΣ μπορεί να έχω κρίνει αρκετές φορές με αρνητικό πρόσημο τον κ. Χριστοβασίλη αλλά αποκλειστικά και μόνο για το έργο του στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και οι ομάδες έρχονται μετ’ έπειτα. Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας μια φράση που αναγράφεται πιο ψηλά…

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΧΘΕΣ! 

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα