Νίκη στο παρα πέντε Ι Al Jazeera

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού ήταν για Καρδιακούς, με τον Μάρτινς αλλά και τους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού να μένουν ευχαριστημένοι μόνο με την νίκη και τους 3 πόντους. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ανάλυση για να πούμε πως έπαιξε, όποιος έχει μάτια βλέπει, όμως είναι κάποια στοιχεία που κάνουν μπαμ απο μακριά και δημιουργούν προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, αλλα κυρίως στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ξεκινώντας απο τα καλά του χθεσινού ματς θα μείνω στην εξαιρετική παρουσία των δύο ακραίων σέντερ μπακ , Karbownik κ Reabciuk με τον Μολδαβό να κάνει ίσως την καλύτερη εμφάνιση του απο τότε που είναι στον Ολυμπιακό και να δίνει τους 3 πόντους στην ομάδα του με αυτό το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 87 λεπτό. Γενικά ο Ολυμπιακός φέτος έχει καλύψει αδυναμίες του με τους δύο ακραίους μπακ, αλλά και οι δύο υστερούν στην ανάπτυξη, δεν είναι Τσιμίκας και Ελαμπαλαουί, γιαυτό και ο Μάρτινς προσπαθεί να κλείσει τον Ροντρίγκες ώστε ο Ολυμπιακός να είναι και απειλητικός στα άκρα.

Θετικό δεύτερο στοιχείο είναι η βελτίωση αυτού του σούπερ παιχταρά Ελαραμπί που στο χθεσινό ματς ήταν πολύ καλύτερος, απείλησε είχε περισσότερες δυνάμεις απο την πρώτη αγωνιστική με τον Ατρόμητο, έκανε δυό γκολ, το ένα ακυρώθηκε αλλά πέραν του αν το ήθελε η όχι, η αντίληψη του ποδοσφαιριστή στην φάση να βάλει το πόδι του και να αλλάξει πορεία στην μπάλα είναι κάτι εξαιρετικό και δυστυχώς η ηλικία του είναι κάτι που έμενα προσωπικά με στεναχωρεί για το ότι δεν θα μπορέσουμε να τον απολαύσουμε ακόμα για πολλά χρόνια…. Γενικά έτρεξε, πολλές φορές κυνήγησε την μπάλα, ενώ έκανε κάτι που συνήθιζε και παλαιότερα, ζήταγε πολλές φορές την μπάλα κατεβαίνοντας στο κέντρο, κάτι που δείχνει εμφανέστατα την αδυναμία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει, αλλά και να μεταφέρει το παιχνίδι απο το κέντρο στην επίθεση.

Πριν πάω στο κέντρο όμως θέλω πώ δύο λόγια για την άμυνα, άκουγα στην CosmoteTV για την καλή παρουσία των Σισέ και Παπασταθόπουλου…. και αναρωτιόμουν αν έβλεπα άλλο παιχνίδι! Δυστυχώς η κάκιστη παρουσία και των δύο αμυντικών του Ολυμπιακού και ειδικά του Παπασταθόπουλου, πολλές φορές κουτουλούσαν τόσο μεταξύ τους αλλά και σε φάσεις φωτιά,  οι οποίες ευτυχώς δεν στοίχισαν στον Ολυμπιακό. Ο Σεμέδο παρά τα προβλήματα που δημιουργεί είναι κλάσης ανώτερος και απο τους δύο, με τον Μάρτινς  να φαίνεται ότι το έχει καταλάβει και γιαυτό τον υπολογίζει, σε αντίθεση με την διοίκηση που ήθελε να τον πουλήσει χθές. Το θέμα είναι ότι δύσκολα διορθώνεται τώρα το κομμάτι της άμυνας και θα δούμε με πόσες αλχημείες θα βρεθεί λύση στο αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού μέσα στην χρονιά.

Και πάμε τώρα στο κέντρο που είναι και το μέγα πρόβλημα της ανάπτυξης του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Χθές όπως όλοι είδαμε χωρίς τον Βαλμπουενά ανάπτυξη δεν υπήρχε, οι κάθετες αλλά και οι μπούκες ήταν με το σταγονόμετρο, σχεδόν ανύπαρκτες. Μπουχαλάκης και Ενβιλά δεν είναι δημιουργικοί παίχτες, δεν είναι Γκιγιέμρε! Ειδικά ο Ενβιλά την δεδομένη στιγμή είναι σε πολύ κακή κατάσταση ενώ φαίνεται και βαρύς, σε καμμία περίπτωση δεν θυμίσει τον Ενβιλα της προηγούμνης σεζόν.

Ο μόνος που διασώζεται είναι ο Καμαρά ο οποίος χθές ήταν απο τους καλύτερους και δημιούργησε φάσεις μόνο απο σέντρες. Γενικά το ”γιόμα το κανόνι” είναι κάτι που τόνισα και στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό και χθές φάνηκε για ακόμα μία φορά. Η αδυναμία του Ολυμπιακού να απειλήσει με κάτω την μπάλα είναι εμφανής, με τα 3 γκολ να προέρχονται απο γεμίσματα στην περιοχή των Βέλγων….. κάτι που δείχνει ξεκάθαρα αδυναμία του ”βάζω κάτω την μπάλα και δημιουργώ ευκαιρείες στην αντίπαλη περιοχή”.

Αλλωστε και η φετινή παρουσία του Ολυμιακού στο Europa League καταμαρτυρεί την δυναμική της ομάδας,  πως είναι ένα επίπεδο κάτω απο την περσινή και 3 κάτω απο την προπέρσινη.

 

Al Jazeera

 

Διαβάστε Περισσότερα