Ο Αγκιμπού Καμαρά «τρέχει» περισσότερο από τον Ολυμπιακό | Sons Of Football

Ο νεαρός Αγκιμπού αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στο φετινό ρόστερ του Μάρτινς, αλλά και τη μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή που διαφέρει σημαντικά από οποιονδήποτε άλλο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον παίκτη που έχει προκόψει περισσότερο από όλους τόσο σε σχέση με τις υπόλοιπες προσθήκες του καλοκαιριού όσο βεβαίως και με τις μονάδες του γενικού κορμού στον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται συνεχώς υποτονικοί και στάσιμοι σε αγωνιστικό επίπεδο, ο πιτσιρικάς Καμαρά σημειώνει αλματώδη πρόοδο που δεν συνάδει με την γενική πορεία των συμπαικτών του.

Τί σημαίνει αυτό για τον σύλλογο του Ολυμπιακού; Πως ο Αγκιμπού Καμαρά όσο σημειώνει απροσδόκητη εξέλιξη στην ατομική του απόδοση και αρετές, τόσο πιο ορατό είναι το σενάριο να χαιρετήσει σύντομα την ομάδα του λιμανιού. Και πράγματι εάν σκιαγραφήσει κανείς τα αγωνιστικά πεπραγμένα του μικρού, παρατηρεί μια αντίθετη πορεία από αυτή που βιώνει πλέον ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Μέσα στην όλη μετριότητα και καθίζηση των Ερυθρολεύκων, υπάρχει ένα παιδί που ξεχωρίζει με ιδιαίτερη ευκολία και κοιτάζει μονάχα μπροστά.

Αυτή η αντίθετη εικόνα, αλλά και το παράδειγμα του νεαρού που ήρθε αθόρυβα κι ως… συμπλήρωμα, πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους υπεύθυνους για τη στελέχωση του ρόστερ. Όσο γράφουμε αυτές τις γραμμές, η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Ελ Αραμπί εκκρεμεί, ενώ οι φήμες φθάνουν σε ένα σημείο που μόνο σίγουρη δεν θεωρείται πλέον η παραμονή του Μαροκινού στο Πειραιά. Σε περίπτωση φυγής κι άλλων πολύτιμων μονάδων της τελευταίας τετραετίας θα σημάνει και επισήμως το τέλος εκείνης της αξιόλογης ομάδας που αντικρίσαμε τη δεύτερη σεζόν του Μάρτινς. Και ο Ολυμπιακός δυστυχώς, έχει αποδείξει πως την αξία των προκατόχων δύσκολα την αντικαθιστά με ισάξιες επιλογές σε ποιότητα. Από την μία, είναι λογικό πως δεν υφίσταται αντικαταστάτης του Τσιμίκα στην μεταγραφική αγορά, Από την άλλη όμως, ούτε κάποια αξιοπρόσεκτη προσθήκη έγινε στα επιθετικά άκρα των Ερυθρολεύκων, ούτε φυσικά στις θέσεις των ακραίων μπακ, με τον Ρέαμπτσιουκ να διασώζεται μόνο λόγω της χρησιμότητας του που φέτος επιδεικνύει στο χορτάρι.

Ο Αγκιμπού Καμαρά δείχνει πως θα ακολουθήσει τον αναπόφευκτο δρόμο που χάραξαν οι Ποντένσε, Τσιμίκας και Σα. Δύσκολα μπορεί κανείς να αποτρέψει τον πιτσιρικά από την πρόκληση μίας πανίσχυρης Λίβερπουλ ή μίας μεγαλομεσαίας ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, ο νεαρός χαφ μοιράζεται ένα παρόμοιο στοιχείο με έναν άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, τον Γιάγια Τουρέ. Προφανώς και σε στυλ οι δυο τους δεν φέρνουν ιδιαίτερες ομοιότητες. Ο ένας ήταν πιο ντελικάτος και ένας τεχνίτης χαφ με όχι ιδιαίτερη ταχύτητα. Ο άλλος είναι ενεργητικός, αρκετά ευέλικτος και πιο σύγχρονος για την τωρινή εποχή του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, από πλευράς ταλέντου και οι δύο ξεχώρισαν μονομιάς στο φτωχό ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν, όπως ο Τουρέ διακρινόταν στον αγωνιστικό χώρο με την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, το ίδιο συμβαίνει τώρα με τον πιτσιρικά που κινείται σε άλλες ταχύτητες και επίπεδο εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους συναθλητές του.

Εδώ συνεπώς, εντοπίζεται το κυρίως ζήτημα για τον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος διαθέτει ένα πραγματικό ταλέντο που όμοιο του δεν έχει τη δεδομένη στιγμή στις τάξεις του. Ο Αγκιμπού εδώ και μήνες δείχνει έμμεσα στο πειραϊκό σύλλογο σε ποια στοιχεία πρέπει να προσανατολιστεί έτσι ώστε να αναθαρρήσει ξανά αγωνιστικά και να επανέλθει σε πιο ζωηρές εμφανίσεις με θελκτικό και σύνθετο ποδόσφαιρο. Διότι όσο οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποιούν απλώς τη δουλειά τους με αποτελέσματα στο ρελαντί, τόσο πιο πολύ θα καταντάει αποκρουστικό το θέαμα έχοντας μονίμως ένα αναχρονιστικό στυλ, πλήρως αντίθετο με τα χαρακτηριστικά που επιζητά σήμερα το άθλημα.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα