Ο ανενόχλητος Καμαρά απέναντι στο Τσιντώτα Sons Of Football

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Καμαρά υπήρξε ο πολυτιμότερος του κυριακάτικου ντέρμπι. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση και δικαίωσε την αγωνιστική του χρησιμότητα στο πλάνο του Μάρτινς. Ο Αφρικανός χαφ βρέθηκε ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπος με τον Τσιντώτα. Ο ίδιος του εξαπέλυσε τέσσερα σουτ, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει το πολυπόθητο γκολ.

Ίσως υπήρξε η σημαντικότερη παραφωνία στο αγωνιστικό πλάνο των κιτρινόμαυρων. Η συνεχής αμέλεια στο μαρκάρισμα του Καμαρά εξέθεσε Κωστένογλου και τεχνικό επιτελείο. Η δράση του ερυθρόλευκου χαφ δεν περιορίστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς επιχειρούσε συχνά ρήγματα από τον άξονα. Παράλληλα, η τριάδα των χαφ της ΑΕΚ υστέρησε σημαντικά στην επίβλεψη του Καμαρά. Χωρίς την απαιτούμενη οδηγία του πάγκου, ο χαφ του Ολυμπιακού αλώνιζε ανενόχλητος.

Στο 2ο ημίχρονο, όλες οι σημαντικές ευκαιρίες προήλθαν εντός στόχου από τον αφρικανό χαφ. Ο ίδιος κατόρθωσε να εισέρχεται λίγο έξω από την αντίπαλη εστία και να εκτελεί με τρία διαδοχικά σουτ τον Τσιντώτα, σε μόλις δέκα λεπτά. Ο Έλληνας ανταπεξήλθε στον ανοιχτό πεδίο του Καμαρά, ακόμη και χωρίς τη θυσία σωμάτων στις ενέργειες του. Όμως, το τελευταίο σουτ κατευθύνθηκε άψογα προς την μακριά γωνία του Τσιντώτα, ο οποίος ολομόναχος απωθούσε τα σουτ έως εκείνη τη στιγμή.

Το παράδοξο της υπόθεσης, ότι ο Καμαρά σε όλες τις προσπάθειες είχε την ευχέρεια να δέχεται τη μπάλα, να κοντρολάρει και να στοχεύει με άνεση το αντίπαλο τέρμα. Κανείς εκ των χαφ της ΑΕΚ δεν προέβλεψε τον επερχόμενο κίνδυνο. Βέβαια, στοίχισε και η ολιγωρία του Κωστένογλου, ο οποίος άφησε την ομάδα του αβοήθητη και δεν προέτρεψε τους παίκτες του να απωθήσουν τον ερυθρόλευκο χαφ. Το κενό στο κέντρο της ΑΕΚ ήταν εμφανώς ορατό και ήταν θέμα χρόνου να έρθει η επινόηση του Καμαρά.

H αδυναμία εντόπισης του προαναφερόμενου ζητήματος μας υπενθύμισε το αδιανόητο στήσιμο της ομάδας από τον Κωστένογλου εναντίον του ΠΑΟΚ. Και σε εκείνο το παιχνίδι, η υψηλή ζώνη άμυνας και τα ακραία μπακ αρκετά προωθημένα είχαν ως αποτέλεσμα να δώσουν χώρους στο Δικέφαλο του Βορρά. Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπορούσε και να διασυρθεί, αλλά έστω και αργά στην επανάληψη εμφανίστηκαν συγκροτημένοι οι κιτρινόμαυροι.

 

Διαβάστε Περισσότερα