Ο Cabella και ο κίνδυνος της κάθετης συνεργασίας Sons Of Football

Ο ΠΑΟΚ είχε θετική παρουσία στο Κράσνονταρ και άξιζε το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα για την επανάληψη στη Τούμπα. Ο Φερέιρα τροποποίησε εν ολίγοις την τακτική του, αλλά σε μεγάλο βαθμό οι παίκτες του ακολούθησαν το αμυντικό και συνάμα παιχνίδι της αντεπίθεσης. Οι Ρώσοι δεν υπήρξαν φόβητρο για τον Δικέφαλο, όμως διέθεταν κάποια ατού που αποπροσανατόλισαν την αμυντική του γραμμή.

Ο κίνδυνος ακούει στο όνομα του δραστήριου και αεικίνητου Cabella. Ο τρόπος που κινούνταν ο ακραίος ανάμεσα στα χαφ και οι κούρσες στα αντίπαλα μπακ, εξέθεσαν σε ένα βαθμό την αμυντική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες του να προηγηθεί τουλάχιστον δύο φορές, ενώ όλοι παρατηρήσαμε την ανεύθυνη άμυνα των Ρώσων. Όμως, ως σύνολο η Κράσνονταρ έχει δημιουργήσει μία ανταγωνιστική τετράδα στο επιθετικό κομμάτι με πρώτο της βιολί τον Cabella. Αντιθέτως, οι τέσσερις αμυντικοί των γηπεδούχων δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αξίας, χαρακτηριστικό που δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ΠΑΟΚ.

Παρότι ο Δικέφαλος είχε τα ηνία έναντι της εξουθενωμένης Κράσνονταρ στο β’ μέρος, οι Ρώσοι ευτύχησαν να σκοράρουν. Η ανησυχία προκύπτει από τις συχνές κάθετες συνεργασίες στην κατά τα άλλα οχυρωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι άμεση εναλλαγή πάσας μεταξύ των προωθημένων και την έφεση του Cabella θα αποτελέσουν ένα ζήτημα, στο οποίο Φερέιρα και παίκτες καλούνται να βρουν λύση. Λόγου χάρη, ο άξιος στην επίθεση Γιαννούλης είχε αρκετές δυσκολίες αντίστοιχα στο να συγκρατήσει την ορμητικότητα του Cabella. Όταν μάλιστα ο Γάλλος σύγκλινε στον άξονα, προέκυψαν «τρίγωνα» συνεργασίας με την τελική χαριστική πάσα στη «καρδιά» των μπακ.

 

Ο Δικέφαλος είναι σε θέση να ανατρέψει την κατάσταση προς όφελός του. Ωστόσο, οι περιπτώσεις της παραβίασης της άμυνάς του πρέπει να τον ανησυχεί. Το γκολ θα το βρει ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι επινοήσεις των Ρώσων ίσως δώσουν το εκτός γκολ – προβάδισμα. Χρειάζεται υπομονή στο τακτικό κομμάτι. Ενδεχομένως διπλό μαρκάρισμα στο «κλειδί» των αντιπάλων Cabella, ο οποίος με έξοχη ενέργεια παρέσυρε τον Γιαννούλη στη ποινή του πέναλτι και εξίσου σκόραρε το γκολ της νίκης.

ΥΓ. Αξιοπρόσεχτη η τοποθέτηση του Ελ Καντουρί κοντά στα μπακ για την πρώτη παράδοση της μπάλας. Ο ρόλος του Μαροκινού θύμισε την συνήθεια του Μαουρίσιο να απελευθερώνει τη κυκλοφορία της ομάδας.

Διαβάστε Περισσότερα