Ο Χάβερτζ δείχνει στον Λουκάκου πώς να είσαι επιθετικός της Τσέλσι…!!

Με την είδηση ότι ο Ρομέλου Λουκάκου θα καθόταν στον πάγκο της Τσέλσι στην αναμέτρηση με τη Λιλ την Τρίτη, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον αντικαταστάτη του, τον Κάι Χάβερτζ.

Ο μεταξένιος Γερμανός επρόκειτο να γίνει το πειραματόζωο για το τελευταίο από τα πειράματα του Τόμας Τούχελ σε μια αποστολή να διαπιστώσει αν ο Λουκάκου ήταν υπεύθυνος για την πρόσφατη κακοδαιμονία των Μπλε ή αν η Τσέλσι στο σύνολό της έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη.

Αν και είναι αδύνατο να πάρει κανείς μια πραγματική απάντηση για αυτό μετά από μόλις ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χάβερτζ έβαλε σχεδόν αμέσως ένα πειστικό επιχείρημα υπέρ του πρώτου.

Από τη σέντρα της αναμέτρησης, ο Χάβερτζ έδειχνε να το κάνει. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει με την τρίτη του επαφή με την μπάλα μετά από μόλις τέσσερα λεπτά και στη συνέχεια είδε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να απομακρύνεται πριν τελικά ανοίξει το σκορ με την όγδοη επαφή του.

Μόλις οκτώ λεπτά μετά, ο Χάβερτζ είχε επισκιάσει τον αριθμό των επαφών του Λουκάκου από τη νίκη της Κρίσταλ Πάλας και, το σημαντικότερο, είχε πραγματικά επηρεάσει τον πίνακα των σκόρερ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ώθηση που είχαμε δει από ομάδα της Τσέλσι εδώ και ένας Θεός ξέρει πόσο καιρό.

Σε όλο το παιχνίδι, ήταν ξεκάθαρο πόσο πολύ αυτή η ομάδα της Τσέλσι προτιμούσε να παίζει μαζί με τον Χάβερτζ. Ο Γερμανός περιπλανιόταν περισσότερο από τον Λουκάκου, παρασυρόμενος στα πλάγια και πέφτοντας βαθιά για να βάλει στο παιχνίδι τους γύρω του.

Από την άλλη πλευρά, η κίνηση του Χάβερτς έμοιαζε οργανωμένη. Όταν κινούνταν προς το μπροστινό δοκάρι, η σέντρα ερχόταν. Όταν έπεφτε βαθιά, οι συμπαίκτες του τον έψαχναν. Η Τσέλσι φαινόταν να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρισκόταν ο Χάβερτζ και η ελευθερία που της έδινε αυτό ήταν ολοφάνερη.

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς και ο Χακίμ Ζιγιέχ έκαναν τρεξίματα από τον Χάβερτζ και μπήκαν μόνοι τους στην περιοχή. Ο N’Golo Kante πέταξε μπροστά και συμμετείχε  κι αυτός στη διασκέδαση. Η ομάδα της Τσέλσι μοιάζει να χρειάζεται κάποιον με τη ποιότητα του Χάβερτζ για να δουλέψει.

Ο Χάβερτζ φαίνεται να συγχρονίζεται με τους γύρω του και η ομάδα σχεδόν φαίνεται να περιμένει τις ίδιες κινήσεις από τον Λουκάκου, ο οποίος προφανώς είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης.

Δυστυχώς για τον Λουκάκου, αυτό το παιχνίδι δεν βοήθησε την περίπτωσή του στους οπαδούς. Πολλοί οπαδοί κατηγορούν τον πανύψηλο επιθετικό για τις πρόσφατες δυσκολίες της Τσέλσι και έχοντας δει τι μπορούν να κάνουν οι Μπλε χωρίς αυτόν, αυτό το επιχείρημα μόνο τροφοδοτήθηκε.

Ωστόσο, πρέπει να σκάψει κανείς πολύ βαθύτερα για να καταλάβει τη γενικότερη εικόνα. Για παράδειγμα, ο Πούλισιτς έκανε εδώ το καλύτερο παιχνίδι του εδώ και καιρό και βοήθησε να φανεί πολύ ο καλός Χάβερτζ – είναι αυτό επειδή ο Λουκάκου δεν ήταν εκεί ή καθαρά σύμπτωση; Δεν μπορείς να το πεις μετά από ένα μόνο παιχνίδι, αλλά το ποδόσφαιρο περιβόητα δεν περιμένει τους παίκτες να αποδείξουν την αξία τους. Τουλάχιστον όχι οι ακριβοπληρωμένοι όπως ο Λουκάκου.

Όσον αφορά λοιπόν τη συζήτηση για το “ποιος φταίει”, ακόμα δεν έχουμε απάντηση.

Αυτό το σύστημα δεν φαίνεται να ταιριάζει σε κάποιον με τις ικανότητες του Λουκάκου, αλλά και ο Λουκάκου δεν έχει κάνει αρκετά για να συμμετέχει. Έχει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε στην κόλαση.

Αυτό που ξέρουμε, ωστόσο, είναι ότι η Τσέλσι μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακή στην επίθεση όταν έχει όλα τα κομμάτια της στη θέση τους. Οι Μπλε μπορούν να ελέγξουν ένα παιχνίδι, να κάνουν ευκαιρίες και να διαλέξουν τον δρόμο τους μέσα από μια άμυνα, και μπορούν να το κάνουν να φαίνεται πολύ εύκολο όταν το θέλουν.

Βραχυπρόθεσμα, και συγκεκριμένα για τον τελικό του Carabao Cup της Κυριακής κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Χάβερτζ μπορεί να είναι η απάντηση.

 

Διαβάστε Περισσότερα