Ο Δώνης μέvει μέχρι να φύγει… Σωτήρης Βάζελος

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Γιώργου Δώνη θα χωρίσουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Σαφώς ο προπονητής του τριφυλλιού ειδικά την περσινή σεζόν στήριξε όσο κανείς άλλος το σύλλογο.Παρουσίασε αντικειμενικά ένα όμορφο ποδόσφαιρο κατά περιόδους με αυτό το υλικό που είχε στα χέρια του ενώ παράλληλα ανέδειξε νέα ταλέντα από τις πράσινες ακαδημίες.
Χτυπήθηκε τόσο μέσα από το σύλλογο όσο και έξω από αυτόν επειδή χρησιμοποιούσε τον γιό του στην βασική ενδεκάδα με κριτική που ξεπέρασε αρκετές φορές κόκκινες γραμμές.Δύσκολες καταστάσεις για έναν γονιό όπως και να το κάνουμε.
Ο κόσμος είναι στο πλευρό του για δύο κυρίως λόγους.Πρώτον διότι είναι κομμάτι του συλλόγου και γνωρίζει την ψυχολογία και τι σημαίνει να προπονείς την ομάδα που αγαπάς ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περάσει την φιλοσοφία του club στους παίχτες που προπονεί.Όταν έχεις αγωνιστεί σε ημιτελικό Champions League με το τριφύλλι στο στήθος και έχεις βιώσει τέτοιες καταστάσεις μπορείς να τις μεταδόσεις με ισχυρές ενέσεις στα μυαλά των ποδοσφαιριστών σου.
Δεύτερον θεωρώ ότι δεν είπε ποτέ ψέμματα στο κόσμο.Ήταν πάντα ειλικρινής,χωρίς φανφάρες,χωρίς υπερβολές και μεστός στο λόγο του για τις δυνατότητες της ομάδας.Θεωρώ πως αυτή την στιγμή είναι ένας από τους λίγους καταρτησμένους Έλληνες προπονητές σε θέματα τακτικής.Φυσικά και ο ίδιος κατά την διάρκεια των αγώνων έκανε λάθη αλλά δεν ήταν εκείνα που έκριναν αγώνες ή τίτλους.
Εδώ δεν μπορεί να κριθεί εάν δεν του παρέχει η διοίκηση εκείνα τα εργαλεία ώστε να διεκδικήσει τίτλους.Η διοίκηση που τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι θα βάλει πωλητήριο σε παίχτες μετά την οικονομική κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού.Ας ελπίσουμε ο προπονητής να παραμείνει στην θέση του να δέσει και άλλο το κορμό και του χρόνου να ξαναδούμε την Πανάθα σε ευρωπαϊκά σαλόνια…

Σωτήρης Βάζελος

Διαβάστε Περισσότερα