Ο εκπληκτικός Γκιγιέρμε του Χαριλάου Sons Of Football

Η αρχή του αγώνα στο Χαριλάου επεφύλασσε κινδύνους στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Ο Μπουχαλάκης και Γκιγιέρμε αιφνιδιάστηκαν από την αρχική ορμή του Άρη και αντιμετώπισαν θέματα στη κυριαρχία του κέντρου.

Στο 1ο ημίχρονο, ο Γκιγιέρμε άργησε να μπει στο μομέντουμ του αγώνα. Παρά τις προσπάθειες απέναντι στα χαφ του Άρη, ο Βραζιλιάνος βρήκε δυσκολίες στο κοντρόλ της κατοχής και στην επαναφορά ηρεμίας στο ρυθμό της ομάδας. Ο Μπουχαλάκης, από την άλλη, βελτίωσε συνολικά την εικόνα του σε σχέση με το Βελιγράδι. Χωρίς, βέβαια, να διακρίνεται σημαντικά, ο ίδιος συμμετείχε στις μονομαχίες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κουβάλησε τη μπάλα και τη μεταβίβασε ορθώς όσες φορές χρειάστηκε.

Η ορμητικότητα του Άρη διήρκησε μόλις για μισή ώρα παιχνιδιού. Οι Σάσα και Ματίγια απώθησαν τις ενέργειες των αντιπάλων τους, περιόρισαν τη κατοχή τους και βρήκαν ανοιχτούς χώρους για να δοκιμάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Από ένα στημένο, οι παίκτες του Άρη άνοιξαν το σκορ σε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα των ερυθρολεύκων. Με το πέρασμα όμως των λεπτών, οι μονάδες του Ολυμπιακού συνήλθαν και ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα. Ο Βαλμπουενά και κυρίως, ο Γκιγιέρμε ανταπεξήλθαν άριστα στο εις βάρος σκορ.

Χάρη στην άνοδο απόδοσης του Γκιγιέρμε στο 2ο μέρος, οι ενέργειες των αντιπάλων περιορίστηκαν κοντά στο ημικύκλιο. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε τη δουλειά που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα εντός γηπέδου. Άριστος στα μαρκαρίσματα και άψογο μοίρασμα της μπάλας υπό πίεση. Ο ίδιος ισορρόπησε ιδανικά το ρυθμό του αγώνα, καθώς αρκετές φορές έλεγξε την ένταση και προστάτευσε τη μπάλα για χάρη των Πειραιωτών. Σε ορισμένες φάσεις, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στο επίκεντρο της μάχης εναντίον των χαφ του Άρη.

Ο Γκιγιέρμε διαθέτει το χάρισμα να αλλάζει κατευθύνσεις, έχοντας τη μπάλα στη διάθεση του. Η χαρακτηριστική φάση με το μαρκάρισμα τριών αντιπάλων προς το μέρος του φανερώνει όλη τη ποιότητα του Βραζιλιάνου. Με δύο περίτεχνες κινήσεις, ελευθερώνει με ιδιαίτερη ευκολία τη μπάλα ανάμεσα στα αντίπαλα πόδια. Η εξέλιξη του αγώνα ευνόησε τον Γκιγιέρμε, καθώς ο ίδιος αρέσκεται να βγαίνει νικητής στις μονομαχίες και στην ανάσχεση της κατοχής.

Η απόδοση του Γκιγιέρμε υπενθύμισε στο Μάρτινς, ότι ο Βραζιλιάνος είναι αναντικατάστατος. Υπήρξε η ιδανική απάντηση στη μη χρησιμοποίηση του στο Βελιγράδι. Η ώριμη σκέψη, η σίγουρη πάσα και η βοήθεια στον ανασταλτικό τομέα παραμένουν αδιαφιλονίκητα και μονάκριβα χαρακτηριστικά του Γκιγιέρμε, διότι σε κανέναν άλλο εντός συνόλου δεν συναντώνται αντίστοιχες αρετές και δεξιότητες.

 

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα