Ο Φορτούνης και οι άλλοι Ι Sons Of Football

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι παίκτες έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τα εννέα αυτά χρόνια που ο Φορτούνης αγωνίζεται στο σύλλογο, που να έχουν αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη αξία από τον ίδιο;
Ελάχιστοι είναι, μάλιστα μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και αναφερόμαστε κυρίως στην τεχνική, την αντίληψη του χώρου, πως προφυλάσσει ο ίδιος την μπάλα και βρίσκει τρόπους να γίνεται κομβικός μέσα από προσωπικά γκολ ή τελικές πάσες.
Ο πρώτος που μας έρχεται στο μυαλό, ανώτερος ίσως του Φορτούνη, είναι ο Τσορι που συνυπήρξαν για ένα τουλάχιστον χρόνο στην ομάδα. Αμέσως η επόμενη περίπτωση είναι ο Βαλμπουενά, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατάφερε να πάρει τη θέση του στον άξονα, αφού ο Έλληνας δημιουργός ήταν απών λόγω του τότε δύσκολου τραυματισμού. Σε αυτή την παρέα θα προσθέσουμε και τον Ποντένσε λόγω υψηλής τεχνικής, αλλά ουδεμία σχέση με την ουσία που φέρνει ο Φορτούνης από τα πόδια του.
Αυτοί είναι λίγο πολύ οι παίκτες που είτε ήταν ελαφρώς ανώτεροι του Φορτούνη ή έστω ισάξιοι στα στοιχεία που συγκρίνονται μεταξύ τους. Αυτό μάλιστα αποδεικνύει τη διαχρονική αξία του Φορτούνη, που παρά τους δύο χιαστούς είναι με διαφορά ο ποιοτικότερος παίκτης του ρόστερ. Και μη ξεχνάμε το πιο σημαντικό παράσημο που κατέχει. Ποιο είναι; Τα κολακευτικά λόγια του Γκουαρδιόλα για τον ίδιο σε συνέντευξη τύπου σε έναν από τους δύο αγώνες του Ολυμπιακού εναντίον της Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ.


sonsoffootball

Διαβάστε Περισσότερα