Ο ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ΜΑΝΣΕΛ

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Nigel Masnell είναι ένας από τούς πιο αγαπητούς αλλά και τους καλύτερους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από την φόρμουλα1! Ο Βρετανός γεννημένος στις 8 Αυγούστου του 1953 έκανε το ντεμπούτο του στην φόρμουλα1 το 1980 στο Αυστριακό γκραν πρι με την ομάδα της Lotus! Από τότε μέτρησε 31 νίκες, 32 poles, 59 podiums και 30 ταχύτερους γύρους στην σχεδόν 15χρονη καριέρα του στην φόρμουλα1!

Οι ομάδες για τις οποίες οδήγησε ήταν κατά σειρά η Lotus, η Williams, η Ferrari και έκλεισε την καριέρα του με την Μκλαρεν το 1995 στο ισπανικό γκραν πρι! Ουσιαστικά ο Βρετανός οδήγησε για τις 3 κορυφαίες ομάδες του σπορ στα 15 χρόνια παρουσία του στα paddocks με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 1992 με την ομάδα της Williams!

O Βρετανός αμέσως μετά κατάκτησε το 1993 και το πρωτάθλημα indy cars στην άλλη άκρη του ατλαντικού και έτσι έγινε ο πρώτος πιλότος που έχει καταφέρει να πάρει και τα 2 πρωτάθλημα και μάλιστα το ένα κολλητό με το άλλο! Το παρατσούκλι του ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ δόθηκε κυρίως από τους τιφοζι όταν οδηγούσε για την Ferrari λόγω της μαχητικότητας του και της δύναμης για νίκη που αντλούσε από τον κόσμο!

Όλοι όσοι βρέθηκαν δίπλα του πάντα μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.. Βρέθηκε σε περίοδο με αντιπάλους μεγάλους πιλότους όπως ο Ayrton Senna, o Prost, o Schumacher, o Berger και άλλοι.. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την επική μάχη με τον Senna το 1991 στο ισπανικό γκραν πρι ρόδα με ρόδα στο τέλος της ευθείας με τελικό νικητη τον Βρετανό σε εκείνο το προσπέρασμα..

Επίσης ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το παχύ μουστάκι που είχε που για εκείνη την εποχή για το πρωτάθλημα της φόρμουλα1 ήταν κάπως ντεμοντέ..
Μέχρι να εμφανιστεί το φαινόμενο Lewis Hamilton ο Μansell στην Μεγάλη Βρετανία θεωρούταν ο κορυφαίος πιλότος του νησιού όλων των εποχών….

Ωραίος τύπος καθαρός στο λόγο του όσο και στην πίστα.. Όπως και να έχει ο Mansell είναι ένας πιλότος που μας θυμίζει εκείνη την εποχή της φόρμουλα1 που ήταν πιο ρομαντική που αξία είχε η νίκη μακρυά από χρήματα, σκοπιμότητες και εργοστασιακό ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλων βιομηχανιών αυτοκινήτων…..

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα