O Lewis Hamilton σκέφτεται το μέλλον του …I FORMULA1

Ο Lewis Hamilton λέει ότι το αμφιλεγόμενο τέλος της περσινής μάχης για τον τίτλο τον έκανε να σκεφτεί το μέλλον του, αλλά δεν θέλει να καθορίσει την καριέρα του.

Ο οδηγός της Mercedes έχασε τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες στον τελευταίο αγώνα του περασμένου έτους στο Άμπου Ντάμπι.

“Υπήρξε μια στιγμή που έχασα λίγο την πίστη μου στο σύστημα”, δήλωσε ο Χάμιλτον.

“Αλλά γενικά είμαι ένα πολύ αποφασιστικό άτομο.

“Και ενώ τέτοιες στιγμές μπορεί να καθορίζουν καριέρες, αρνούμαι να αφήσω αυτό να καθορίσει τη δική μου”.

Ο Χάμιλτον προηγούνταν στο Άμπου Ντάμπι και βρισκόταν σε πορεία για έναν όγδοο παγκόσμιο τίτλο-ρεκόρ, όταν ο διευθυντής αγώνα Michael Masi απέτυχε να χειριστεί σωστά τους κανόνες κατά τη διάρκεια μιας καθυστερημένης περιόδου με αυτοκίνητο ασφαλείας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να περάσει τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull σε έναν τελευταίο γύρο αγώνα μετά από επανεκκίνηση.

Η FIA διεξήγαγε έρευνα για το τι συνέβη και την Πέμπτη ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών για την αντιμετώπισή του – συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης του Masi από διευθυντή αγώνων.

Ο Χάμιλτον δήλωσε ότι είχε αποσυρθεί στην άνεση της οικογένειάς του, καθώς προσπαθούσε να επεξεργαστεί αυτό που είχε συμβεί.

“Ποτέ δεν είπα ότι θα σταματήσω”, δήλωσε. “Αλλά ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα και πραγματικά έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω.

“Ήταν μια στιγμή που πραγματικά χρειαζόμουν να κάνω ένα βήμα πίσω, να επικεντρωθώ στο να είμαι παρών. Είχα την οικογένειά μου γύρω μου και δημιουργούσα υπέροχες στιγμές.

“Τελικά έφτασα σε ένα σημείο όπου αποφάσισα ότι θα επιτεθώ ξανά μπαίνοντας σε μια άλλη σεζόν”.

Αντίδραση στις αλλαγές της FIA

Ο Hamilton χαιρέτισε τις κινήσεις της FIA, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

“Είναι καλό να βλέπουμε ότι η FIA κάνει αλλαγές”, δήλωσε. “Η λογοδοσία είναι το κλειδί. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά σε κανέναν.

“Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βλέπουμε αυτές τις αλλαγές και (ότι) οι κανόνες εφαρμόζονται δίκαια, με ακρίβεια και συνέπεια”.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν τρέφει κανένα άσχημο συναίσθημα προς τον Verstappen.

“Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Max”, είπε. “Ο Max έκανε ό,τι θα έκανε ένας οδηγός με την ευκαιρία που του δόθηκε.

“Είναι ένας σπουδαίος ανταγωνιστής και θα πάμε σε άλλη μια μάχη όπως πέρυσι και θα αναπτυχθούμε από τους αγώνες και τις εμπειρίες που είχαμε πέρυσι.

“Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτό δεν είναι ποτέ καλό πράγμα να το κουβαλάς μαζί σου. Προχωράω μπροστά. Δεν ασχολούμαι με το παρελθόν”.

Παραδέχτηκε ότι είναι “ακόμα δύσκολο να κατανοήσω πλήρως” όλα όσα συνέβησαν στο Αμπού Ντάμπι, αλλά είπε ότι θέλει “να επιστρέψω πιο δυνατός”.

“Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, μπορείς να μετατρέψεις αυτά τα συναισθήματα σε δύναμη και ισχύ και αυτό κάνω”, είπε.

“Αν νομίζετε ότι αυτό που είδατε στο τέλος της περασμένης χρονιάς ήταν το καλύτερό μου, περιμένετε να δείτε φέτος”.
Τι είπε η Mercedes;

Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff δήλωσε στο BBC Radio 5 Live ότι το Αμπού Ντάμπι “ανήκει στο παρελθόν”, αλλά παραδέχτηκε: “Δεν είναι κάτι από το οποίο θα ανακάμψουμε ποτέ κατά κάποιο τρόπο”.

Αρνήθηκε ότι η απομάκρυνση του Masi ήταν προϋπόθεση για την επιστροφή του Hamilton και είπε ότι ποτέ δεν ανησυχούσε ότι ο 37χρονος θα παραιτηθεί.

“Γνωρίζω τον Lewis για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν (ανησυχούσα)”, είπε. “Αλλά προφανώς αυτό είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο πάνω του, ενώ τα πάντα σχετικά με αυτό είχαν να κάνουν με το δίκαιο και τη δικαιοσύνη και όταν σου συμβαίνει αυτό είναι αρκετά δύσκολο, καταλαβαίνω, να το αντιμετωπίσεις”.

Ο Wolff πρόσθεσε στην παρουσίαση του αυτοκινήτου ότι η FIA είχε κάνει “τα σωστά βήματα” για να αντιμετωπίσει τις αστοχίες στο Άμπου Ντάμπι.
Ένας νέος team-mate

Ο Χάμιλτον θα έχει φέτος στη Mercedes τον Βρετανό George Russell, ένα από τα πιο λαμπρά ανερχόμενα αστέρια της νέας γενιάς οδηγών.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι ο Russell “ταιριάζει σαν γάντι” στη Mercedes, όπου είναι προστατευόμενος του από το 2016.

“Είναι σουρεαλιστικό”, δήλωσε ο Russell, ο οποίος πέρασε τα τρία πρώτα χρόνια της καριέρας του στη Williams.

“Όλοι έχουμε δει τη φωτογραφία με εμένα και τον Lewis όταν ήμουν 10 ετών. Έχουμε και οι δύο αλλάξει αρκετά από τότε. Είναι απίστευτο να το βλέπεις.

“Ήμουν ένα νεαρό παιδί που φιλοδοξούσε να φτάσει στην F1 και εκείνος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής εκείνη την εποχή, ήταν ένας υπερήρωας για μένα. Βλέπεις αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους και δεν νομίζεις ότι είναι άνθρωποι.

“Το να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα στον Lewis είναι πραγματικό προνόμιο για μένα. Έχω μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να δω πώς το κάνουν οι καλύτεροι”.

Ο Wolff δήλωσε ότι περίμενε μια σκληρή μάχη μεταξύ του Hamilton και του Russell, αλλά είπε ότι αναμένει ότι θα διεξαχθεί με καλό πνεύμα.

“Θέλεις να έχεις τους δύο καλύτερους δυνατούς οδηγούς”, είπε. “Αλλά έχουμε δει ότι στο παρελθόν το έχουμε χειριστεί. Τα δύο παιδιά έχουν σπουδαίες προσωπικότητες και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μερικές φορές δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι το όνομα του παιχνιδιού”.

Τι γίνεται με το νέο αυτοκίνητο;

Όπως όλα τα αυτοκίνητα του 2022, η νέα Mercedes W13 έχει σχεδιαστεί για να συμμορφώνεται με τους επαναστατικούς νέους κανονισμούς που έχουν ως στόχο να κάνουν τους αγώνες πιο στενούς και ανταγωνιστικούς.

Το μονοθέσιο διαθέτει πολύ σφιχτοδεμένο αμάξωμα, στο οποίο έχει καταβληθεί σαφώς σημαντική προσπάθεια για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ροής του αέρα.

Υπάρχει επίσης ένας αναβαθμισμένος κινητήρας για την έναρξη ενός τετραετούς παγώματος κινητήρων στην F1.

Η Mercedes επέστρεψε στο παραδοσιακό ασημί χρώμα της μετά από δύο χρόνια μαύρου χρώματος για να υποστηρίξει την ποικιλομορφία.

Το νέο livery συνδυάζει κάποια μαύρα στοιχεία με το κυρίαρχο ασημί, το οποίο η ομάδα δήλωσε ότι αντανακλά την “ξεκάθαρη αποστολή της να γίνει μια πιο ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς ομάδα”, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης ότι τουλάχιστον το 25% όλων των νέων προσλήψεων μέχρι το 2025 θα προέρχεται από υποεκπροσωπούμενες ομάδες.

Το ποσοστό αυτό ήταν 38% το 2021, δήλωσε η Mercedes.

“Οι ελπίδες είναι ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο”, δήλωσε ο Wolff. “Δεν ξέρουμε αν είμαστε καν στο κυνήγι για έναν ακόμη τίτλο”.

Ο Χάμιλτον δήλωσε: “Δεν έχω θέσει πραγματικά στόχους αρχικά. Φυσικά όλοι εργάζονται για τον τελικό στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και τον στόχο να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ πριν. Κάναμε οκτώ, τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο”.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους που σχετίζονται με την καταιγίδα Eunice, και οι δύο οδηγοί πρόκειται να δοκιμάσουν το μονοθέσιο για πρώτη φορά σε ένα λεγόμενο shakedown στο Silverstone την Παρασκευή, με τον Russell να το δοκιμάζει πρώτος, πριν από τον Hamilton.

 

Διαβάστε Περισσότερα