Ο Μαρτίνς προσπαθεί να διορθώσει τις πλευρές του | Sons Of Football

Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός ως σύνθεση παρουσιάζει μια στοιχειώδη βελτίωση όσον αφορά τα τρεξίματα και την ισορροπία του συνόλου, καθώς και οι παίκτες πλέον έχουν συμπληρώσει μπόλικες συμμετοχές μαζί. Όπως αποδεικνύεται από την εύκολη επικράτηση απέναντι σε κάθε εγχώριο αντίπαλο, το κατορθώνει βελτιώνοντας εν μέρει τις πλευρές του.

Παρότι ο θετικός Μπρουμά τραυματίστηκε νωρίς εναντίον του παραδομένου ΟΦΗ, ο στόχος του Μαρτίνς είναι να επαναφέρει το «όπλο» των πλευρών τουλάχιστον σε έναν σημαντικό βαθμό. Άλλωστε, εδώ και μέρες ήταν ξεκάθαρη η στροφή του συλλόγου και του προπονητικού επιτελείου σε αυτό το (ελλιπές) στοιχείο, φέρνοντας νέα ακραία μπακ συνοδευόμενα από θετικές συστάσεις. Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς καθιέρωσε τον ταχύ – κυρίως στο κενό χώρο – Μπρουμά στη βασική σύνθεση, ενώ η αποχώρηση του άτολμου Ραφίνια έδωσε την ευκαιρία στον Ανδρούτσο. Ο τελευταίος μάλιστα διαθέτει τρεξίματα, άνεση στα overlaps εν αντιθέσει με τον Βραζιλιάνο, αλλά και αξιόλογη σέντρα.

Χθες λόγου χάρη στα πρώτα είκοσι λεπτά ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν συνεχώς από τα άκρα, έχοντας στον άξονα τον διορατικό και assistman Βαλμπουενά και τους ανέγγιχτους Καμαρά και Εμβιλά για τα υπόλοιπα καθήκοντα. Το κατά πόσο θα επιτευχθεί τώρα μεσούσης της σεζόν το περσινό προσόν του Ολυμπιακού στα φτερά, εξαρτάται και από την συμβολή των νεοφερμένων, αλλά και των ήδη παρόντων στο ρόστερ. Ειδικά σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε πως εκτός του Μπρουμά τα υπόλοιπα εξτρέμ δεν είναι σε θέση να κουβαλήσουν το βάρος ενός πρωταγωνιστή. Να προσφέρουν δηλαδή των ώθηση που τόσο καιρό απουσίαζε λόγω ανυπαρξίας μπακ και φυγής του χαρισματικού Ποντένσε. Το ζήτημα παραμένει το αν θα προλάβει ο Μαρτίνς να προσδώσει αυτό το τελευταίο κομμάτι στο αγωνιστικό του πρότζεκτ, καθώς ήδη μετράμε αντίστροφα για τις αναμετρήσεις με την Αϊντχόβεν.

Οι περισσότερες ευκαιρίες έπειτα από αρκετό διάστημα δημιουργήθηκαν από τις πλευρές έναντι του ΟΦΗ. Περισσότερες προσπάθειες και από Ρέαμπτσιουκ που έως τώρα παραμένει σε έναν υποστηρικτικό ρόλο. Παράλληλα με την είσοδο του Βαλμπουενά ή του Φορτούνη μετέπειτα, επανήλθαν και πολυάριθμες συνεργασίες από τα άκρα. Πράγμα που το είχαμε ξεχάσει από την αρχή αυτής της σεζόν. Σε χώρους που κάποτε ο Ολυμπιακός ήταν ικανότατος, φέτος το είχε απολέσει στα παιχνίδια του για αρκετό διάστημα .

Όσο κι αν μας φαίνεται παράδοξο, ο Μαρτίνς δεν επιχείρησε να αποκτήσει εξτρέμ, αλλά να προσθέσει ικανά μπακ, όπως διέθετε πέρσι στον Ολυμπιακό. Πιθανόν να μην αγγίξουν τις αποδόσεις των προηγούμενων, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως οι πλευρές των μπακ είναι το μυστικό για την προώθηση της ομάδας συνολικά, αλλά και για τη βελτιωμένη αμυντική λειτουργία ενόψει Ευρώπης.

Το μόνο σκέλος που χρειάζεται ακόμη ένα συμπέρασμα, ακούει στη περίπτωση του Λάλα. Ο Γάλλος προέρχεται από απανωτά παιχνίδια, συνεχιζόμενο ρυθμό και κυρίως με επιθετικά στοιχεία εφάμιλλης αξίας αυτών του Ελαμπντελαουί. Βέβαια, για να αποδειχθούν όλες οι θεωρητικές γνώμες που τον κολακεύουν, πρέπει και η αγωνιστική του εικόνα να τις επιβεβαιώσει στη πράξη.

Συνεπώς, όλο το ενδιαφέρον μας συγκεντρώνεται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εκεί που ενδεχομένως η άμυνα του Ολυμπιακού θα είναι αλλαγμένη σε πρόσωπα κατά 3/4. Συγχρόνως, μένει να δούμε εάν αυτή η προσπάθεια για τις πλευρές της ομάδας δικαιώσουν τον Μαρτίνς αρκετά σύντομα πριν τις επερχόμενες προκλήσεις.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα