Ο Mick Schumacher θα συνδυάσει την αγωνιστική θέση της Haas με τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Ferrari

Ο Μικ Σουμάχερ θα συνδυάσει τη θέση του στη Haas το 2022 με τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Ferrari. Ο 22χρονος Γερμανός θα μοιραστεί τη θέση του εφεδρικού οδηγού της Ferrari με τον πρώην οδηγό της Alfa Romeo Antonio Giovinazzi. Ο Giovinazzi θα αναλάβει το ρόλο σε 12 αγώνες, ενώ ο Schumacher θα αναπληρώνει στους υπόλοιπους 11 όταν ο Ιταλός αγωνίζεται στη Formula E.

Ένας εφεδρικός οδηγός αντικαθιστά τους κανονικούς οδηγούς σε περίπτωση που αυτοί δεν μπορούν να αγωνιστούν. Τη θέση του Schumacher στη Haas θα καταλάβει ο Βραζιλιάνος Pietro Fittipaldi αν ο Γερμανός χρειαστεί από τη Ferrari.

Ο Giovinazzi έχασε τη θέση του στην F1 στο τέλος της σεζόν μετά από τρία χρόνια στην Alfa Romeo. Θα είναι επίσης στη διάθεση των ομάδων της Ferrari, Haas και Alfa Romeo, όταν βρίσκεται σε αγώνες με την εργοστασιακή ομάδα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari Mattia Binotto δήλωσε για τον Schumacher, γιο του επτά φορές πρωταθλητή Michael Schumacher: “Είναι οδηγός της Ferrari. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Ήταν μέρος της ακαδημίας και ο λόγος που έχουμε μια ακαδημία είναι για να εντοπίσουμε ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος οδηγός της Ferrari για το μέλλον”.

Ο Binotto, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Ferrari πριν από τα Χριστούγεννα, εξήρε τις επιδόσεις του Schumacher στην πρώτη του σεζόν με τη Haas το 2021.

“Αν κοιτάξω τους τελευταίους αγώνες, ήταν πολύ πιο κοντά στα μονοθέσια που προηγούνταν, παρόλο που η Haas δεν εξέλιξε καθόλου το μονοθέσιο”, είπε ο Binotto. “Έτσι, το γεγονός ότι ήταν πιο κοντά δείχνει ότι είχε καλή βελτίωση στην ίδια την ταχύτητα”.
Νέο συμβόλαιο για τον Sainz;

Ο Binotto πρόσθεσε ότι ελπίζει να διαπραγματευτεί ένα εκτεταμένο συμβόλαιο με τον Carlos Sainz κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν από την έναρξη της σεζόν 2022.

Ο Ισπανός εντάχθηκε στη Ferrari με διετές συμβόλαιο στις αρχές του τρέχοντος έτους και είχε μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν, τερματίζοντας μπροστά από τον αρχηγό της ομάδας Charles Leclerc στο πρωτάθλημα με πεντέμισι βαθμούς.

“Με τον Carlos, θα συζητήσουμε μέσα στο χειμώνα την επέκταση της επαφής του”, δήλωσε ο Binotto. “Δούλεψε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που ενσωματώθηκε και έχει αποδώσει στην πίστα”.

Ο Leclerc δεσμεύεται με τη Ferrari μέχρι το τέλος του 2024 και ο Binotto δήλωσε ότι ήταν “πολύ ευχαριστημένος” με τις επιδόσεις του Μονεγάσκου κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Επισήμανε ότι ο Leclerc θα είχε συγκεντρώσει περίπου 40 περισσότερους βαθμούς αν το μονοθέσιό του δεν είχε εγκαταλείψει πριν από τον αγώνα, όταν ο Leclerc ήταν στην pole στο Μονακό, και αν δεν είχε βγει εκτός στη καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων στην βρεγμένη εκκίνηση στην Ουγγαρία.

Ελπίδες για το 2022

Η Ferrari τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών φέτος, παρά την απόφαση που πήρε να μην εξελίξει το μονοθέσιό της του 2021 μόλις ξεκίνησε η σεζόν, ώστε να μπορέσει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για τους νέους τεχνικούς κανόνες που θα εισαχθούν την επόμενη σεζόν.

Αλλά ο Binotto δήλωσε ότι “δεν μπορεί να είναι σίγουρος” ότι η Ferrari θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα το 2022 από τις Mercedes και Red Bull.

“Η διαφορά από την κορυφή εξακολουθεί να είναι σημαντική δείχνοντας ότι αυτές οι ομάδες είναι πολύ ισχυρές”, δήλωσε ο Binotto. “Έτσι, το γεγονός ότι καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για το 2022 και κάναμε αυτό προτεραιότητα ήταν μια αναγκαιότητα, γιατί ξέραμε ότι αν δεν το είχαμε κάνει αυτό θα ήταν δύσκολο να έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2022.

“Οι νέοι κανονισμοί είναι μια ξεκάθαρη ευκαιρία. Η ελπίδα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, που σημαίνει να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε αγώνες.

“Σημαίνει ότι μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα; Νομίζω ότι αν κοιτάξω το σήμερα, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αλλά ως Ferrari αυτό που είναι σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να παλεύουμε τουλάχιστον σε κάποιους αγώνες για την pole position και τη νίκη”.

Ο Binotto δήλωσε ότι η Ferrari δεν έχει ορίσει ημερομηνία κατά την οποία το νέο της μονοθέσιο θα αποκαλυφθεί στο κοινό, αλλά ότι θα είναι γύρω στις 16-18 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή ΒΒC Sports By Andrew Benson

Διαβάστε Περισσότερα