Ο Μπανιστιρτζής ……..

Ξανά ψηφίζοντας τους ίδιους και τους ίδιους θα εισαι επί μονίμου βάσεως Νηστικός, Χρεωμένος και Μπατίρης.

Πριν από χρόνια μέρα-νύχτα χτύπαγανε τα τηλέφωνα και κάτι γλυκιές φωνές μας πρότειναν και μας προτρέπουν σε τραπεζικά δάνεια, κύριε τάδε εγκρίθηκε ένα διακοποδάνειο να το πάρεις, κύριε δείνα, εγκρίθηκε ενα εορτο-δάνειο φέρε το εκαθαριστικό σου και έλα παντελόνιασε το. Τρέχαμε όλοι σαν χαζοι τα περνάμε τα τρώγαμε αλλά ποτέ δεν είχαμε κοιτάξει ότι το επιτόκιο ήτανε βουνό. Ήρθε ήρθε χρεώθηκαμε όλοι μαζί και η χώρα και μετά την κρίση αφού στέγνωσαν οι πάντες αυτά σταματήσανε. Το χρέος όμως βουνό και άντε να το προλάβεις με επιτόκια τύπου Γιούκου. Χρήματα που δανείστηκαν πολίτες πριν από 10-15 χρόνια έχουνε πληρώσει το κεφάλαιο δύο και τρεις φορές και το δάνειο το ξανά χρωστάνε, πράγματα απίστευτα κι όμως αληθινά. Βέβαια αυτά σταμάτησαν γιατί δεν υπήρχε άλλο περιθώριο με εντολή της Ευρωπαϊκής. Ένωσης.

Αλλά επειδή όμως οι πονηροί πρέπει πάντα να κονομάνε σε βάρος των πολιτών και με την αβάντα των πολιτικών σκαρφίζονται και εφευρίσκουν διάφορες άλλες πρακτικές δανεισμού και μας παίρνουνε αιχμαλώτους. Για παράδειγμα τώρα τελευταία δεν σταματάνε τα τηλέφωνα από κάτι ψευτο εταιρείες, και μας προτρέπουνε στο έλα πάρε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με τόσα μπόνους, πάρε megabyte για το κινητό σου με τόσα χρήματα και όλοι μας μασάμε όλοι μας τσιμπάμε γιατί και το ίντερνετ και το κινητό μας έχουνε γίνει εθισμός και επί μονίμου βάσεως είμαστε χρεωμένοι χωρίς να το έχουμε καταλάβει. Πέρα από αυτό και εφόσον οι τράπεζες έχουν εδώ και χρόνια κατάργησει τα δάνεια οι πονηροί πάλι σε συνεργασία με τους πολιτικούς επινόησαν και

εφηύραν αυτές τις κάρτες μπόνους δήθεν όπως τις λένε, που έχεις μέχρι 1.000 ευρώ περιθώριο να ψωνίζεις υποχρεωτικά βαφτίζοντας τες ηλεκτρονικό χρήμα, αν δεν ψωνίσεις με αυτές χάνεις το αφορολόγητο σου. Έλα όμως που όλοι μας τις έχουμε γεμίσει μέχρι τα μπούνια και ο τόκος που πληρώνουμε είναι σαν να έχουμε πάρει δάνειο στεγαστικό, για τέτοια κοροϊδία για τέτοια γίδια μιλάμε, είμαστε όλοι για το μαντρί και κάνουμε τον πονηρό. Βέβαια όλα αυτά γίνονται βάση σχεδίου από επιφανείς οικονομολόγους οι οποίοι τη λαμογιά την έχουν σπουδάσει. Γιατί σου λέει ο χρεωμένος δεν αντιδρά, ο χρεωμένος δεν απαιτεί στην καλύτερη περίπτωση να ψιλό μουρμούρισει, ο χρωμένος πάντα λέει ναι στον τοκογλύφο. Για αυτό λοιπόν μην αναρωτιέστε γιατί τόσα χρόνια δεν βγαίνει κανείς στο Σύνταγμα να φωνάξει και να αντιδράσει γιατί όλοι φοβούνται έχουνε βάλει ολοι την ουρά στα σκελια.

Ο χρεωμένος είπαμε είναι πάντα σε μειονεκτική θέση,σου λέει τι να φωνάξω, να βγώ να φωνάξω κάηκα. Έτσι και μου βγάλει κανένα νομοσχέδιο και μου ζητήσει τα λεφτά όλα εφάπαξ τελείωσα πήγα στα συσσίτια, Αν και οι περισσότεροι έχουνε περάσει και από αυτά κρατώντας την καραβάνα στη σειρά απέξω από τις αρχιεπισκοπές και τις εκκλησίες. Και καλά ρε πονηρέ πες ότι όλα αυτά που μας γράφεις είναι αλήθεια, λύση έχεις να μας προτείνεις υπάρχει τρόπος να συνέλθουμε; Υπάρχει ρε μάγκες η λύση είναι μία, βέβαια πολύ δύσκολα απαλλάσεσαι από το σαράκι το οποίο σε τρώει αργά αλλά σταθερά, αλλα για να απαλλαγουμε ολοκληρωτικα μια είναι η θεραπεια.

Πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή δεν γίνεται με μερεμέτια είμαι ψιλό θεραπείες να απαλλαγείς από τα τρωκτικά και λέγοντας ξανά αρχίζοντας από την αρχή εννοώ να μην ξανά ποντάρεις και να μην ξαναστηριχτείς σε όλους αυτούς που σε βάλανε σε αυτά τα καλούπια και σε έχουνε σαπίσει στο τόκο και στη δίαιτα. Για αυτό λοιπόν σε λίγες μέρες στις εκλογές που έρχονται τράβα και κάνε αυτό που νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις, ξαναψηφίζοντας τους ίδιους και τους ίδιους θα σαι επί μονίμου βάσεως νηστικός χρεωμενος και μπατίρης.

…………………. των Αποδυτηρίων .!!!!

 

Διαβάστε Περισσότερα