Ο Μπανιστιρτζής …….

Στη μάχη Mηχανών VS Aνθρώπων, νικητής είναι ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ!!!!!!!!

Η τρομακτική άνοδος της εξέλιξης της τεχνολογίας δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους σε όλο τον κόσμο.Το κάθε ηλεκτρονικό σύστημα που εγκαθίσταται σε οποιαδήποτε επιχείρηση από τη μεγαλύτερη φάμπρικα μέχρι το τελευταίο περίπτερο της γειτονιάς δημιουργεί ανέργους .Και αυτό έγινε ορατό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ένα μηχάνημα το οποίο παρήγαγε δουλειά ίσον με δέκα εργάτες. Ναι μεν στην όποια επιχείρηση δημιουργεί άνοδο και εξέλιξη, αλλά στο εργατικό δυναμικό,εργασιακό θάνατο και θλίψη. Ολοι μας νιώσαμε αυτό το άσχημο συναίσθημα όταν ο εργοδότης, μας έφερνε δίπλα μας ένα άψυχο μηχάνημα το οποίο προορίζετο για την αντικατάσταση μας.

Είναι δυνατόν όμως επιχειρησιακά να δουλεύουμε με τις συνθήκες και με τις πρακτικές του προηγούμενου αιώνα. Όχι δεν είναι δυνατόν όλα τα πράγματα εξελίσσονται και δεν μπορεί κανείς να τα σταματήσει. Προς όφελος μεν της ανθρωπότητας αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιοι έπρεπε να λάβουν τα μέτρα τους, διότι ήξεραν τι θα επακολουθήση. Ήτανε σίγουρο οτι με την εξελιξη της τεχνολογίας η ανεργία θα εκτινάσονταν στον ουρανό, έπρεπε αυτό να το είχανε λύσει καιρό πριν και οι απολυμένοι αυτής της εργασιακής ανατροπής να απορροφώνται σε κάποια αλλά πόστα, τα οποία οι ίδιοι έπρεπε να είχανε δημιουργήσει. Αυτό ομως δεν το έκαναν ποτέ γιατί τέτοια εντολή είχανε πάρει από τους νταβατζήδες της γης.

Είναι νόμος απαράβατος και παντοτινά εφαρμόσιμος τον πολίτη τον κουμάνταρουμε και τον κάνουμε ότι θέλουμε όταν βρίσκεται σε εργασιακή ανασφάλεια και στο μπατηριλίκη οταν νιώσει δυνατός αντιστέκεται. Όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα ομως μας δημιούργησαν και πολλά προβλήματα. Η παραγωγή αυξήθηκε τρομακτικά και οι πονηροί για να προωθήσουν στην κατανάλωση τα προϊόντα τους έπρεπε να δημιουργήσουν και αγοραστικό κοινό, να αυξήσουν τον πληθυσμό στο δεκαπλάσιο όπως έκαναν με την παραγωγή τους ήταν αδύνατο. Σκέφτηκαν λοιπόν και κάνανε τον καθέναν μας να καταναλώνει για 10 και όπως έχουμε ξαναγράψει με την μέθοδο του δανεισμού δίνοντας μας οι ίδιοι λεφτά για να αγοράσουμε τα προϊόντα που οι μηχανές τους παρήγαγαν σε απίστευτο ρυθμό.

Σε αυτή την περίπτωση ξανά μασήσαμε και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν και πάλι στους αθώους πολίτες. Αρα λοιπόν ότι και να γίνει και όσο ο χρόνος θα περνά αυτοί που θα την πληρώνουν πάντα θα είναι οι πολλοί για να μπορούν να ζουν καλά οι λίγοι και αυτός είναι ένας νόμος απαράβατος γιατί οι λίγοι είναι αυτοί που μας κουμαντάρουν, οι πόλοι είναι τα πρόβατα . Και σε αυτή την περίπτωση δηλαδη της τεχνολογικής ανόδου οι μόνοι που δεν κατάλαβαν τίποτα είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Κανένας μας πλέον δεν πάει στις δημόσιες υπηρεσίες να ρυθμίσει τις οφειλές του ή οτιδήποτε άλλο. Όλοι τρέχουμε στις τράπεζες με τον κωδικό πληρωμής πληρώνοντας και προμήθεια στους ίδιους τους νταβατζήδες κάποια ευρώ ή στα Western Union που στήνονται σαν μανιτάρια σε όλες τις γωνίες.

Και οι εργαζόμενοι του δημοσίου παραμένουν στις καρέκλες τους Λίμαροντας τα νύχια τους και πλέκοντας το χειμώνα πουλόβερ για να ζεσταθούν. Τα εργασιακά τους δικαιώματα όμως δεν τα χάσανε ποτέ τα έχουνε κρατημένα και δικαιούνται τα πάντα. Την ασφαλιστική τους ικανότητα,τους μισθούς τους εις το ακέραιο,συν οτιδήποτε άλλο δικαιούνται.Και τελειώνοντας θα κάνω την εξης ερώτηση, αυτό είναι δίκιο ή άδικο. Δυστυχώς από την απάντηση που θα πάρω αν θα την πάρω ποτέ δεν θα βγει νόημα .Ξαναδυστυχώς ομως στη μάχη των μηχανών εναντίον των ανθρώπων ο νικητής είναι ένας ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.

 

……………….. των Αποδυτηρίων !!!

Διαβάστε Περισσότερα