Ο Μπανιστιρτζής ……..

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΜΑΤΑ….

Υπάρχουν κάποιες οικογένειες που μεταφέρουν την ενασχόληση τους από γενιά σε γενιά από τον παππού στο μπαμπά απο τον μπαμπά στον εγγονό και ούτω καθεξής είναι η λεγόμενη πατροπαράδοτη μεταφορά της τέχνης. Εχουμε ακούσει κατά καιρούς για διαφορες λαϊκές τεχνες που συντηρούνται και υπάρχουν στο πέρασμα του χρόνου. Οπως κάποιοι Σαμάραδες κατασκευαστές καμπάνων, παραγωγεις λαϊκής τέχνης και πολλά αλλά. Όλες αυτές οι τέχνες είναι τέχνες της Ελεύθερης αγοράς και κληρονομικό δικαίωματι μπορούνε και πηγαίνουν θεμιτα από γενιά σε γενιά και μάλιστα οι τελευταίοι να είναι και υπερήφανοι γιατί συνεχίζουν μία επιχείρηση την οποία την ξεκίνησε ο προπάππους τους ή ο παππούς τους και συμπληρώνει κάποιες πολλές δεκάδες χρόνων λειτουργίας.

Ολα αυτά είναι καλά και ωραία αλλά εδώ υπάρχουν και κάποιες αλλες οικογένειες οι οποίες κληρονομικώ δικαιώματι μεταφέρουν από γενιά σε γενιά την τέχνη του πολιτικού. Για παράδειγμα μία από αυτές είναι οικογένεια Μητσοτάκη ξεκίνησε ο προπάππος μετέπειτα ο παππούς ο Κώστας Μητσοτάκης ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός μετέπειτα η κόρη του η Ντόρα Μπακογιάννη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα τελευταία έσκασε και η τρίτη γενιά με σκοπό την ανάληψη της περιφέρειας Αττικής από τον εγγονό του Κώστα Μπακογιάννη γιος του αείμνηστου και αδικοχαμένου Παύλου Μπακογιάννη. Και Αναρωτιέται κανείς και λέει πως είναι δυνατόν όλα τα παιδιά των πολιτικών να έχουν το ίδιο ταλέντο με τον παππού με τον μπαμπά με το θείο και τα παιδιά των ποδοσφαιριστών των τραγουδιστών των γιατρών των λογιστών και των οποιωνδήποτε άλλων επαγγελματιών να μην έχει το ταλέντο κανένα και να πηγαίνουν οι επιχειρήσεις χαμένες στο πέρασμα του χρόνου γιατί δεν υπάρχουν φυσικοι κληρονόμοι.

Και λέω εγώ τώρα ο αδαής αν ο παππούς του Κώστα Μπακογιάννη ήταν βιομηχανικός εργάτης η μάνα του καθάριζε σκάλες σε μία τράπεζα και ο θείος του πουλάγε καφέδες σε καφετέρια θα έχει την ίδια τάση προς τα επαγγέλματα των προγόνων του?? Δεν νομίζω οι ίδιοι οι πρόγονοί του θα τον προέτρεπαν να βρει κάτι άλλο πιο προσοδοφόρο και πιο σοβαρό. Αρα λοιπόν να μην λένε ότι η πολιτική είναι ψυχοφθόρα ή γίνεται μόνο και μόνο από ενδιαφέρον για τα κοινά και για το καλό του κοινωνικού συνόλου ,γιατι αν ήταν έτσι θα αφιέρωναν και τους μισθούς τους στο κοινωνικο συνολο και στους άναξιο παθόυντες, κανένας όμως από αυτούς τους πολιτικάντηδες οι οποίοι έχουνε ψηφιστεί κατα καιρους δεν απαρνήθηκε το μισθό του. Ούτε ένας για δείγμα δεν βρεθηκε στους αιώνες των αιώνων και ούτε πρόκειται να βρεθεί.

Και αυτό πάλι που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω είναι πως γίνεται και ψηφίζονται τα ίδια ονόματα για δύο και για τρεις ή και για περισσότερες γενιές. Εχουν στην Αγγλία στη Δανία και δεν ξέρω εγώ πού αλλού τους βασιλιάδες τους οποίους από γενιά γενιά τους μεταφέρουν εκατοντάδες χρόνια.Και εδώ τίθεται το ερωτημα, σε τι διαφέρει η βασιλεία από αυτές τις οικογένειες που μεταφέρουν την τέχνη του πολιτικού από γενιά σε γενιά για 100 και πλεον χρόνια στη χώρα μας. Στην Ελλάδα έχουμε 100 χρονια Καραμανλήδες άλλα 100 χρόνια έχουμε τους Παπαντρεηδες και λίγα λιγότερα από 100 τους Μητσοτάκηδες ένα και το ίδιο δεν είναι; Διώξαμε κάποτε τον βασιλιά όχι εμείς Ο Παπαδόπουλος και νομίζαμε ότι η απαλλαγήκαμε, αλλά έλα που Φεύγοντας οι Βασιλιάδες άφησαν τα στέμματα στις τρεις προαναφερόμενες οικογένειες στις οποίες τις τρώμε στη μάπα εδώ και 100 χρόνια .

Αυτοί μας κυβερνάνε δεν μας κυβέρνησε ποτέ κανένας άλλος.Τώρα τελευταία αναλάβει αυτός ο Τσίπρας αλλά χαΐρι και από αυτόν δεν είδαμε άρα λοιπόν ποτέ δεν θα εξαφανιστούν οι Βασιλιάδες χωρίς Στεματα από την Ελλάδα . Δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο για τα παιδιά των απλών οικογενειών να παρεισφρήσουν μέσα σε αυτή τη στοά της πολιτικής τέχνης η οποία μεταφέρεται στους οικείους και συγγενείς των προηγούμενων πολιτικών γενεών. Είναι χειρότερη από τη Μασονία ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν και ψηφίστηκαν και έκαναν καριέρα πολιτικού που τα ονόματά τους δεν ήταν γνωστά από πριν.

Και ξαναγυρίζω σε αυτόν τον Κώστα τον Μπακογιάννη ο οποίος καθημερινώς στα κανάλια ζητάει την ψήφο του από τους Αθηναίους πολίτες για να αναλάβει λέει την περιφέρεια των Αθηνών. Που σε ξέρω ρε αγόρι μου ψηφίστηκε κάποτε ο παππούς σου ψηφίστηκε και ψηφίζεται συνεχώς η μητέρα σου ψηφίστηκε και ψηφίζεται συνεχώς ο θείος σου οι οποίοι εδώ και περίπου 80 χρόνια συνολικά αυτά που προσέφεραν στην Ελλάδα είναι μηδενικά να μην πω και κάτω από το μηδέν και φανώ υπερβολικός, πώς γίνεται λοιπόν εσύ να ζητάς την ψήφο από τον Αθηναϊκό λαό έχοντας από πίσω σου μία γενιά πολιτικών οι οποίοι σε προσφορά ήταν ανύπαρκτοι.

Αλλά και τι άλλο μπορείς να κάνεις οχι εσύ προσωπικά όλοι οι απόγονοι των πολιτικών οικογενειών δεν έχουνε μάθει στη ζωή τους να κάνουν τίποτα άλλο είναι επαγγελματίες πολιτικοί από τα γεννοφάσκια τους.Δεν μας είπαν όμως ποτέ ποιες είναι αυτές τις Σχολές που παράγουν πολιτικούς και Βασιλιάδες να στείλουμε και εμείς τα παιδιά μας να φοιτήσουν μπας και πάρουν ποτέ τα συγκεκριμενα αυτα πτυχία καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να πιάσουν δουλειά στο ελληνικό κοινοβούλιο σαν βουλευτές σαν υπουργοί σαν πρωθυπουργοί και ούτω καθεξής. Γιατί να τρέχουνε στο εξωτερικό για δουλεια ή όταν απολύονται στα ταμεία ανεργίας δώσε μου μία απάντηση σας παρακαλώ.

Κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει γιατί οι θέσεις είναι λίγες προνομιούχες και εδώ και πολλές δεκαετίες ιδιοκτητες και καπαρωμένες..!!

 

……………………………. των Αποδυτηρίων …!!!

Διαβάστε Περισσότερα