Ο Μπανιστιρτζής ……….

Πρώτος στο χωριό , ΟΧΙ στην Πόλη

ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλαδας μετά από 35 χρόνια, πετυχαίνει κάτι το μοναδικό κάτι το ασύλληπτο παίρνει το πρωτάθλημα αήττητος μετά από λίγο και το κύπελλο και ιστορία γράφει 2018-2019 ΠΑΟΚ νταμπλούχος Ελλάδος. Αυτή η ομάδα τελικά έγινε μεγάλη; Ο ΠΑΟΚ δεν έγινε μεγάλος ο ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν μεγάλος, στη Θεσσαλονίκη ήταν πάντα η μεγαλύτερη ομάδα και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, πανελλαδικά το χω ξαναπεί ήταν πάντα μεγάλο μεσαίος αλλά εδώ μετά από τη φετινή τεράστια επιτυχία αυτού του Μεγάλου Θεσσαλονικιώτικου σωματείου τίθεται το εξής ερώτημα. Πόσο μεγάλη μπορεί να θεωρείται μία ομάδα πού υιοθετώντας ο μεγαλομέτοχος της ο Ιβάν Σαββίδης τον Ορφανό δεν μπόρεσε όχι μόνο να τον κάνει Δήμαρχο αλλά δεν κατάφερε ούτε να τον περάσει στο δεύτερο γύρο, επιστρατεύοντας προεκλογικά ακόμα και αυτόν τον μεγάλο Γιώργο Κούδα, βλέποντας τον συχνά-πυκνά δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Ορφανό στα προεκλογικά πάλκα.

Πώς γίνεται να είσαι τόσο μεγάλη ομάδα στην πόλη σου να λατρεύεσαι στην κυριολεξία από τους φιλάθλους σου σαν ομάδα αλλά τώρα τελευταία και διοικητικά, πολύ μεγάλη αγάπη στον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη και όχι άδικα, οι φίλαθλοι να μην παίρνουνε το μήνυμα για την εκλογή του δημάρχου. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω στον Πειραιά ο δήμαρχος κάνει περίπατο λόγω Ολυμπιακού. Μετά από αυτό το μεγάλο ξαναλέω πάλι επίτευγμα του φετινού ΠΑΟΚ να γίνει νταμπλούχος μετά από 35 χρόνια είναι αξιοπερίεργο γιατί δεν μπορεί να κρατήσει τους βασικούς του παίκτες, ο Βαρέλα φεύγει γυρίζει ξαναφεύγει ξαναγυρίζει με τριπλάσιες αποδοχές παρακαλετά, ακαταλαβίστικα αυτα τα περιστατικα. Ο Σάκχωφ φεύγει μουρμούρες και διαλογοι από τους παίκτες οι οποίοι οι περισσότεροι δεν θέλουν να μείνουνε, ανεξήγητα πράγματα από ένα μεγάλο σύλλογο που τα τελευταία χρόνια το χρήμα ρέει άφθονο. Οταν είσαι μεγάλη ομάδα σε ανάλογες περιπτώσεις οι παίκτες και οι φίλαθλοι κάθονται προσοχή μπροστά σου και ακολουθούν κατά γράμμα τα μηνύματά σου και τις εντολές σου εδώ διαπιστώνουμε ότι συμβαίνει το ακριβως αντίθετο.

Τελικά γιατί να συμβαίνει αυτό; Για μένα μία εξήγηση υπάρχει χωρίς να είμαι μέσα στον ΠΑΟΚ χωρίς να ξέρω τίποτα από τα εσωτερικά αυτής της ομάδας δεν έχω καμία σχέση απλά αυτά που θα γράψω παράγονται από τη δικιά μου σκέψη αυτή καθεαυτή. Στον ΠΑΟΚ συμβαίνουν όλα αυτά διότι ο ΠΑΟΚ δεν είμαι μεγάλος, η φανέλα του δεν είναι ασήκωτη σαν γκρούπα, δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη ούτε το σεβασμό για να κρατήσει τους φιλόδοξους όποιους παίκτες της που έχουν όνειρα μεγαλύτερα για την ποδοσφαιρική τους καριέρα. Οπως έγραψα πιο πάνω Πανελλαδικά είναι μεγάλο-μεσαίος, ενδεχομένως στην πορεία και με τη φόρα που πήρε μπορει να γίνει μεγάλος, αλλά μεγάλος δεν γίνεσαι από τη μία μέρα στην άλλη χρειάζεται και μεγάλη διαδρομή μαζί με μεγάλες επιτυχίες. Αυτό θα το δούμε στην πορεία. Μία ομάδα χαρακτηρίζεται μεγάλη όταν είναι πραγματικά μεγάλη, δηλαδή είναι πιο πάνω από όλους και όταν λέμε από όλους από όλους ,από τον Πρόεδρο τον Μεγαλομέτοχο το Φίλαθλο κόσμο της και κυρίως πάνω και από τους Παίκτες και από τον Προπονητή. Τότε αυτή η ομάδα πού ειναι πιο ψηλά απο όλους αυτούς που αναφέραμε μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη.

Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα ερώτηση κάνω… Δεν θέλω να απαντήσω μόνος μου την έχω την απάντηση. Αλλά όταν δεν πειθαρχεί κανείς απέναντι στο μήνυμα απαίτηση κατ’ εντολή του Ιβάν Σαββίδη για την εκλογή του υποψηφίου Δημάρχου Ορφανού στην πόλη όπου κατοικοεδρεύει αυτή η ομάδα, πώς μπορείς να τη χαρακτηρίσεις μεγάλη? πέστε μου εσείς που υποστηρίζετε αυτή την ομάδα είναι δυνατόν. Δεν θέλω να σας ξανά δώσω το παράδειγμα του Ολυμπιακού ο οποίος δίνοντας εντολή στον Πειραιά ο υποψήφιος Κοκκινος Δήμαρχος έκανε περίπατο. Και μη μου πειτε οτι εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν μπερδεύουμε τα πολιτικά ούτε τα δημοτικά με το ποδόσφαιρο, γιατί πραγματικά θα γελάσω. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μία ομάδα μεγάλη όταν εντός της γεωγραφικής της περιμέτρου υπάρχουν φίλαθλοι του μεγάλου αντιπάλου της. Δηλαδή αν ψάξεις στη Θεσσαλονίκη ακόμα και μέσα σε αυτή την Τούμπα θα βρεις Ολυμπιακους, αν ψάξεις στον Πειραιά και στου Καραϊσκάκη δεν πρόκειται να βρεις ούτε για δείγμα Παοκτζή! αυτό είναι ενα δείγμα του μεγαλείου μιας ομάδας, όταν αυτό θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη θα χαρακτηριστεί και ο ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα μέχρι στιγμής αυτό Αναζητείται ….

………………………………………………….. των Αποδυτηρίων ..!!!!

Διαβάστε Περισσότερα