Ο Μπανιστιρτζής

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΤΡΙΤΟΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΨΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ.

Δεν έχω πρόθεση να υποτιμήσω τον ρόλο, την ικανότητα και τη σοβαρότητα κανενος βουλευτή, την αξία τους, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να πράττουν και να εκφράζονται ελεύθερα και ο λόγος τους για θέματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους τους να είναι σεβαστός, είτε γίνεται πιστευτός είτε όχι.Ομως έχω μία ένσταση γενικώς, οταν οι παρεμβάσεις των περισσότερων πολιτικών γίνονται επί παντός επιστητού, απλά και μόνο για να γίνονται. Αυτό που λέμε, για το θεαθήναι. Έτσι για να χουμε να λέμε, γεμιζοντας τσουβαλια με μαλακιες.

Προφανώς θα τρομάξει ο Ερντογάν από μία αυστηρή δήλωση ας πούμε της κυρίας Νόνης Δούνια για τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων, η μία πιθανή παρέμβαση του Μπόγδανου για τις σχέσεις της Αγκυρας με τη Σοβιετική Ένωση. Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα τους είχε λούσει κρύος ιδρώτας από μια τοποθέτηση του Αλέξανδρου Γεωργούλη ας πούμε για την κλιματική αλλαγή. Θα τους έπιανε τρεμούλα ακούγοντας την στεντόρεια φωνη του Θοδωρή Ζαγοράκη να μιλάει βαρυσήμαντα για την προστασία της σαρδέλας.

Οπως και άλλες παρεμβάσεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο βουλευτών και ευρωβουλευτών της πλακας οι οποίες γίνονται έτσι αεράτες για την καταγραφή της κοινοβουλευτικής τους παρουσίας και το χειροκρότημα των οπαδών συγγενών και φίλων. Μου φαίνεται απίστευτο για καμιά πενηνταριά βουλευτές οι ψηφοφόροι τους να τους εξέλεξαν επειδή πίστεψαν πως μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. Οι πάντες εκτός από τους ιδιους γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί τους οποίους αφού τους εκλέξαμε μετα γελαγαμε. Και όμως θα περιφέρονται αυτοι οι κλοουν για τέσσερα χρόνια τουλάχιστον στους διαδρόμους και στα γραφεία της Βουλής καλά αμειβόμενοι για ένα έργο χωρίς αποτέλεσμα, για μία παρουσία στα κοινά που θα προβάλλεται με το αζημίωτο από τα μέσα ενημέρωσης,παντελόνιαζοντας όλα τα ωφελιμα.

Από μικρό παιδί επειδή μου άρεσε παρακολουθωντας την πολιτική διαπίστωσα ότι ελάχιστοι ήταν οι βουλευτές σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο που μπορούσαν να παρέχουν στον τόπο τους έργο και να παρεμβαίνουν μέχρι εκεί που τους παίρνει. Να προωθούν δηλαδή τα τοπικά ζητήματα και να αγωνίζονται ως τη λύση τους ακόμα και αν η παρέμβασή τους περιορίζεται στην προώθηση ψηφισμάτων των διαφόρων ομάδων ή φορέων προς τα υπουργεία. Μακάρι οι καινούργιοι βουλευτές,σε ηλικία και εμπειρία, να προσπεράσουν τις πράξεις ανουσίας προβολής των δραστηριοτήτων τους,αλληλο φωτογραφίζομενοι όπου κι αν βρεθούν, προβάλλοντας ανόητες συναντήσεις.

Πάντως η Κοινοβουλευτική Ελληνική ιστορία έχει καταγράψει αμέτρητους ψηφισμένους ανόητους, κούφιους, ψεύτες,λαμόγια,λωποδύτες,και οτιδήποτε άλλης λογής τριτοδεύτερα καψούρια της καρέκλας. Μακάρι να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους έστω και ελάχιστα από τα οφέλη που θα εισπράξουν από το σπουδαίο ρόλο που τους έδωσαν εκείνοι που τους ψήφισαν. Μακάρι το εύχομαι ολόψυχα.

………………………………………. των Αποδυτηρίων ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαβάστε Περισσότερα