Ο Μπανιστιρτζής …. Όταν γεράσει ο σκύλος τον φτύνουνε και οι γάτες.

Της προάλλες πιάσανε λέει αυτόν τον φαλακροαχτένιστο τον Λυκουρέζο στα 87 του χρόνια και τον καγκελώσανε με την κατηγορία για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών. Έτσι είναι ρε μόρτες, εσείς νομίζετε οτι μόνο στο ποδόσφαιρο στήνονται τα ματς; Όχι ρε παντού υπάρχουνε τα στησίματα και στις φυλακές αλλά και στα δικαστήρια και οπουδήποτε αλλού υπάρχει το κεχρί. Είναι γνωστό σε ολους οτι στη κοινωνία των φυλακών καλός δικηγόρος δεν είναι αυτός που ξέρει καλά τους νόμους αλλά αυτός που ξέρει καλά τους δρόμους. Και ο γερο Λυκουρέζος τους ήξερε καλύτερα απο τον καθέναν.

Όχι μονο τους δρόμους αλλα και τα μονοπάτια.. Σε όλες της μεγάλες δικαστικές εργολαβίες ο Λυκουρέζος ήτανε μέσα. Και ο μπερντές παχύς, σακούλες γιοματάρια. Δεν έτρεχε και τίποτα στον οποίο παραβάτη που τον σακουλιάζανε με ενα κοντέινερ κουραμπιέδες να κεράσει και δυο τρεις σέσουλες στο Συνήγορο για να τον απαλλάξει απο τον πονοκέφαλο. Αυτή τη δουλειά έκανε ο Λυκουρέζος εδώ και 60 χρόνια. Όποια μεγάλη παρανομία έσκαγε ο γέρος αναλάμβανε διευθυντής ορχήστρας και η μουσική που έπαιζε ήτανε ανάλογη με το μπαγιώκο. Ολα ήτανε τακτοποιημένα δεν μίλαγε κανεις, όλοι κάνανε μόκο γιατί τα φράγκα είναι ποιο γλυκά και απο το ζάχαρο. Αυτα άλλωστε σταυρώσανε και το Χριστό μέρες που είναι. Όλοι τα παντελονιάζανε χαμογελαστά.

Μιλαμε για πολύ χαρτί .Τι όβερ και γκολ γκολ μου λέτε εσείς Εδώ μιλάμε για χοντρό μπερντέ και οι αποφάσεις στο πιάτο γαρνιτούρα, ούτε γάτα ούτε ζημιά . Υπήρξε κάποια εποχή που περιμένανε οι αποφασιστιάρχες με αγωνία τον Λυκουρέζο και όχι ο Λυκουρέζος αυτούς. Για τέτοια μαγκια μιλάμε. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε οτι ο Λυκουρέζος παραιτήθηκε απο βουλευτής λόγου του ασυμβίβαστου. Μαλάκας ήτανε! προτίμησε τη δικηγορία και όχι τα ψιλά της βουλευτικής αποζημίωσης. Αφού ήξερε οτι το χοντρό φαγάκι είναι στο Θέμιδος Μέλαθρο. Τώρα όμως στα γεράματα και μυρίζοντας χωματίλα τον πάλε ποτε βαριπεπονάτο δικηγόρο τον αποχιάσανε  και τον έχουνε πρώτο τραπέζι κάγκελο μαζί με τους πάλε ποτέ πελάτες του. Να δούμε όμως τώρα πως θα καθαρίσει .Γιατί μια παροιμία λέει . “Όταν γεράσει ο σκύλος τον φτύνουνε και οι γάτες” .Χαίρεται.

 

……………. Των Αποδυτηρίων .!!

 

Διαβάστε Περισσότερα