Ο Μπανιστιρτζής των Αποδυτηρίων

Η προχθεσινή σύλληψη έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών ενός πολύ γνωστού τραγουδιστή καθώς επίσης κ ο αιφνίδιος θάνατος του πρώην star του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε συνδυασμό μάλιστα και με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ταλαιπωρούνταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια απ’ τον εθισμό του στην κοκαΐνη, είχε σαν αποτέλεσμα να με ωθήσει να γράψω κάποιες πληροφορίες που έχω συλλέξει γι αυτή την κυρία, η οποία για πολλούς θεωρείται ως ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΌ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΊΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΉΜΩΝ

Η κοκαΐνη είναι ένα ισχυρό διεγερτικό ναρκωτικό που παρασκευάζεται απ ‘τα φύλλα του θάμνου της κόκας. Το φυτό αυτό ευδοκιμεί στη Νότιο Αμερική. Το Κραχ, είναι μία μορφή κοκαΐνης, η οποία καπνίζεται. Παρασκευάζεται με τη μορφή σβόλων που ονομάζονται πέτρες. Η χρήση του συνήθως γίνεται απ’ τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα λόγω της χαμηλότερης τιμής του.

Η κοκαΐνη εμφανίστηκε αρχικά στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής ως ένα ακριβό ψυχαγωγικό ναρκωτικό που χρησιμοποιούνταν από τη βιομηχανία θεάματος, κυρίως από τους μουσικούς της ροκ και τους αστέρες του κινηματογράφου, αποκτώντας την εικόνα ενός ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΎ ΤΗΣ ΣΑΜΠΆΝΙΑΣ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 80 έως και σήμερα.

Τη συναντάμε συνήθως σε μορφή σκόνης την οποία ο χρήστης εισπνέει. Μερικές φορές μάλιστα μετατρέπεται σε διάλειμμα και χορηγείται ενδοφλέβια. Σε ακραίες περιπτώσεις το διάλυμα της αναμειγνύεται με το αντίστοιχο διάλυμα της ηρωίνης, δημιουργώντας ένα κοκτέιλ θανάτου, το λεγόμενο SPEEDBALL, το οποίο επιφέρει μεγαλύτερης έντασης εφορία.

Όταν σνιφάρεται, η επίδραση της φτάνει στο αποκορύφωμα μέσα σε 15 έως 40 λεπτά και μετά υποχωρεί, που σημαίνει πως κάθε μισή ώρα περίπου πρέπει να επαναλαμβάνεται έτσι ώστε να διατηρούνται τα αισθήματα ευφορίας και δύναμης. Εξαιτίας των διεγερτικών επιδράσεων της, έχει γίνει πολύ δημοφιλής, ανάμεσα σε όσους θεωρούν πώς πρέπει να είναι σε καλύτερη φόρμα προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε έντονες καταστάσεις στρες, σαν αυτές που συναντάμε στον κόσμο των επιχειρήσεων και της ψυχαγωγίας.

Ενας τέτοιος ήταν για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ο χώρος του ποδοσφαίρου. η κοκαΐνη και η χρήση αυτής συχνά του έδινε την ψευδαίσθηση ότι πέταγε στους αγωνιστικούς χώρους.Αντ’ αυτού όμως η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία έκαιγε κυριολεκτικά ολοένα και περισσότερο τα κύτταρα του εγκεφάλου του, στερώντας το πηγαίο ταλέντο του Diegο να ξεχυθεί σε όλο του το μεγαλείο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τον οδήγησε σε πρόωρο θάνατο στα 60 του έτη.

Δε θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε πώς τουλάχιστον ένα 50% των Star που θαυμάζαμε η εξακολουθούμε να θαυμάζουμε, έχει κάνει χρήση της. Έχει τη φήμη ότι βελτιώνει τη σεξουαλική απόδοση και ανταπόκριση. Για να συμβεί όμως αυτό, οι δόσεις πρέπει να είναι μικρές και συχνές. Αντίθετα εάν είναι μεγάλες, τότε προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Κοινό μυστικό άλλωστε είναι το ότι κατά τη διάρκεια ερωτικών οργίων(εκεί όπου γίνονται ανταλλαγές συντρόφων), γίνεται χρήση της.

Η Κοκαίνη ενισχύει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, μιας ορμόνης που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της συμπεριφοράς σε διάφορα κυκλώματα του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων, ενός που εμπλέκεται στην ευχαρίστηση κι ενός άλλου που σχετίζεται με την κίνηση. Για αυτό το λόγο οι χρήστες είναι πιο δραστήριοι, φλύαροι, αλλά και σε εγρήγορση. ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΊΤΑ.

Κάθε ανθρώπινος οργανισμός, έχει μέσα στον εγκέφαλο του ένα συστατικό, την ενδορφίνη. Με τη χορήγηση ψυχοτρόπων διεγερτικών ουσιών, την αυξάνει στο πενταπλάσιο. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν άνθρωπο για 50 λεπτά να είναι κάτω απ αυτές τις συνθήκες. Κι αυτό να γίνεται επαναλαμβανόμενα. Είναι σα να λέμε πώς ένας σερβιτόρος, μπορεί να σερβίρει μόνος του 400 άτομα ή ένας καλλιτέχνης να κοπανιέται στη σκηνή με τις ώρες.. Η κοκαΐνη, σε αντίθεση με την ηρωίνη, κάνει τον κόσμο να φαίνεται πιο λαμπερό. Ένα όμορφο άτομο, φαίνεται ακόμα πιο όμορφο και σε κάνει να το θέλεις πιο πολύ.

Η χρήση της ωστόσο έχει περιβληθεί με μπόλικη αστερόσκονη και το πόσο λάθος είναι κάτι τέτοιο θα το καταλάβει κανείς αν ασχοληθεί με τη χημεία της ουσίας και την παρατεταμένη δράση της σε σημεία του εγκεφάλου. Παίρνοντας Κοκαίνη,δεν ανοίγεις κανένα μυστικό δωμάτιο της συνείδησης σου,ούτε απελευθερώνεις κάποια ανεκδήλωτη έως τότε πηγή δημιουργικότητας.Απλά επεμβαίνεις σ ένα πολύπλοκο και λεπτό μηχανισμό που λέγονται ΝΕΥΡΏΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΆΛΟΥ.

Τα πιο συνηθισμένα σωματικά συμπτώματα της χρήσης της είναι η ξηρότητα, η εφίδρωση, η απώλεια όρεξης και η ταχυκαρδία. Κάθε αίσθηση μουδιάσματος η καψίματος στη μύτη οφείλετε στο ότι η κοκαΐνη είναι αναισθητικό. Μάλιστα κάποιοι έχουν κάνει εγχείρηση στα ρουθούνια τους λόγω καταστροφής τους από τη συχνή χρήση. Είναι ψευδαίσθηση να νομίζεις πως την ελέγχεις, εφόσον κάνεις χρήση της σε επιλεκτικά χρονικά διαστήματα . Είσαι εξαρτημένος απλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως το νιώθεις συνεχώς. Ώρες μετά τη χρήση νιώθεις κομμάτια.Δε μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Έχει περάσει η δράση της και θέλεις κι άλλο για να έρθεις στα ίσα. Θέλεις να ξανά νιώσεις ΣΤΗΝ ΤΣΊΤΑ. Δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, σε ποιον να πείς τον πόνο σου. Η τσέπη σου είναι άδεια και αυτή η ρημάδα κοστίζει πανάκριβα. Είσαι πρόθυμος να συμβιβαστείς και με την κόκα των φτωχών, τη λεγόμενη SISA.(προϊόν χημικό προερχόμενο από στοιχεία της μπαταρίας).

Όμως είναι καθαρή αυτοκτονία κάτι τέτοιο. Η ιδέα της όμως, ώρες ώρες, μοιάζει με λύτρωση. Η ζωή σου έχασε το δρόμο της έτσι ξαφνικά από μία λάθος επιλογή που έκανες στο παρελθόν. Μία άτυχη συναναστροφή, η περιέργεια, η άγνοια κινδύνου και η ευαισθησία που είχες, ίσως ευθύνονταν γι αυτό που βιώνεις τώρα.

Προσπαθείς να κοιμηθείς μπας και ηρεμήσεις. Μάταιος κόπος, το μάτι είναι γαρίδα. Κι όλα αυτά ξεκίνησαν πριν χρόνια. ΌΤΑΝ ΠΉΓΕΣ ΣΕ ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΟ ΠΆΡΤΙ. Τώρα πλέον είσαι ολομόναχος.Κάθεσαι σ’ εμβρυακή στάση στο δωμάτιο σου σε μία γωνιά, εστιάζοντας τον απέναντι τοίχο. Έχεις ήδη ψάξει το σπίτι σου άσκοπα, μπας κι έβρισκες καμία ξεχασμένη καβάτζα που είχες κρύψει για τις δύσκολες μέρες. Μάταιος κόπος. Οι φίλοι σου, αυτοί που σου έκαναν κάποτε τις κερασιές, κάποιοι είναι στη φυλακή και κάποιοι άλλοι έχουν πεθάνει.

Η κοκαΐνη έχει πλέον γεμίσει τον εγκέφαλό σου. Ιδρώνεις και κρυώνεις συγχρόνως. Κοιτάζεις τριγύρω παρανοϊκά. Έχεις παραισθήσεις. Βλέπεις εικόνες που δεν υπάρχουν και όλα αυτά γιατί ΉΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΈΝΟ ΠΆΡΤΥ.
Περπατάς με τα γόνατα στο ψυχρό δωμάτιο. Η απελπισία σου στα ύψη. Ζεις την απόλυτη κατάπτωση, πονάει το κορμί σου.Ο Γιαραπής σου κλείνει το μάτι πονηρά. Είναι έτοιμος να σε πάρει στην αγκαλιά του και να σε γλυκοκοιμήσει.

Εκείνη την ώρα όμως ξαφνικά ακούς παιδικές φωνές. Είναι ο γιος και η κόρη σου. Σου φωνάζουν, μπαμπά ξύπνα. είναι Κυριακή,θέλουμε να δούμε Nickelodeon. Ταυτόχρονα συνειδητοποιείς πως ότι ζούσες ως εκείνη την ώρα ήταν ένας εφιάλτης. Ένα πάρα μα πάρα πολύ άσχημο όνειρο, όμως πολύ ζωντανό. Σου βγαίνει τότε το πιο γλυκό σου χαμόγελο.

ΓΙΑΤΊ ΑΠΛΆ Σ’ ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ ΠΆΡΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΠΟΤΈ. ΣΕ ΒΟΉΘΗΣΕ Ο ΘΕΌΣ

Διαβάστε Περισσότερα