Ο ΜΠΑΝΙΣΤΙΡΤΖΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ

Οι Κούρδοι δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ Ούτε ΚΙΟΤΗΔΕΣ.

Εδώ και 35 χρόνια οι Κούρδοι δέχονται επιθέσεις και βομβαρδίζονται από τους Τούρκους,και ηρωικά τους αποκρούουν πάντα. Κανένας τους δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα τους σαν μετανάστης, όλοι παραμένουν εκεί και πολεμάνε. Γιατί έχει ριζώσει μέσα τους, βαθιά στην ψυχή τους, η ιδέα ότι κάποια στιγμή πρέπει και αυτοί να φτιάξουν Κράτος, να αποκτήσουν Πατρίδα, και ένα στίγμα στο παγκόσμιο χάρτη. Αυτό το δικαίωμα εδώ και 35 χρόνια τους το αποκλείουν οι Τούρκοι οι οποίοι συχνά πυκνά τους βομβαρδίζουν ανηλεώς.

Η ιστορία των Κούρδων ή των “Τούρκων των βουνών” για την Τουρκία είναι μακραίωνη.η Πρόκειται για μέλη μιας Εθνικής μειονότητας γνωστής ως Κουρδικού λαού.Ζώντας σε μία περιοχή η οποία ελέγχεται από τις μονάδες λαϊκής προστασίας.Μία δύναμη Άμυνας αποτελούμενη κυρίως από τους Κούρδους.Η συχνά στοχοθετημένη ομάδα δέχεται και πάλι επίθεση,καθώς η Τουρκία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης επιχείρησης βομβαρδισμών με σκοπό να διώξει τις Κουρδικές δυνάμεις μακριά από τα σύνορα της.

Αυτό το επιχειρεί εδώ και 30 χρόνια,ποτέ όμως δεν κατάφερε τίποτα και ούτε θα καταφέρει.Οι Κούρδοι είναι μία εθνική μειονοτική ομάδα που καταλαμβάνει κυρίως μία ορεινή περιοχή που διασχίζει τα σύνορα της Τουρκίας,του Ιράκ,του Ιράν,της Συρίας,και της Αρμενιας. Αν και έχουν ζήσει ως μειονότητα,στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 25 με 30 εκατομμύρια Κούρδοι στην περιοχή.Ολους τους ενώνει μία κοινή φυλή, ένας κοινός πολιτισμός,καθώς και η ιδια γλώσσα.Οι περισσότεροι Κούρδοι είναι σουνίτες μουσουλμάνοι.

Πριν από τον A’Παγκόσμιο πόλεμο η παραδοσιακοι Κούρδοι ζούσαν ως νομάδες μέχρι τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η οποία του στέρησε την ελευθερία τους,και τους χώρισε σε νέα εθνη, κράτη.Οι Κούρδοι αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους ενώ συχνά αναφέρονται ως οι “Τούρκοι των βουνών”. Στην Τουρκία μάλιστα τους απαγορεύεται να φορούν παραδοσιακές κουρδικές στολές ή να μιλούν τη γλώσσα τους. Εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και πολιτικές διώξεις.

Παρόλο που οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη Εθνική μειονότητα στην Τουρκία αφού αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού,δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα στην Τουρκία. Το Κουρδιστάν είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κράτη χωρίς κράτος,μία μη-κυβερνητική περιοχή της οποίας ο λαός δεν έχει επίσημη πατρίδα,η χώρα και για αυτό είναι άκρως υπεύθυνη η Τουρκία. Σήμερα το Κουρδιστάν αποτελείται από πέντε διαφορετικές περιοχές. Την νοτιανατολική Τουρκία, τη βορειοανατολική Συρία, το βόρειο Ιράκ, το βορειοδυτικό Ιράν και τη νοτιοδυτική Αρμενία.

Η Τουρκία πάντα διατηρούσε μία σκληρή στάση εναντίον του Κουρδικού λαού.Από νωρίς είχε ξεκαθαρίσει ότι απώτερος σκοπός είναι να εξαλείψει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα “ΡΚΚ”το οποίο αναπτύσσεται στην Τουρκία και το Ιράκ,και πολεμάει την Τουρκία για πάνω από τρεις δεκαετίες.Αυτό έχει δημιουργήσει ένα βαθύ χάσμα μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων Τούρκων.Η Τουρκία έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό την αντίθεσή της για την έντονη Κουρδική παρουσία στη βορειοανατολική Συρία κοντά στα Τουρκικά σύνορα.

Ο στρατός της Τουρκίας έχει ήδη μετακινηθεί σε τμήματα που είχαν στην κατοχή τους οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας υπό την αιγίδα των Τούρκων και των Ηνωμένων Πολιτειών και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το μακροπρόθεσμο σχέδιο τους για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Βόρεια Συρία Στόχος είναι να οδηγηθούν οι Κούρδοι μακριά από τα Τουρκικά σύνορα και να χρησιμοποιηθεί η περιοχή με σκοπό την επανεγκατάσταση των περίπου δύο εκατομμύριων Σύριων πρόσφυγων. Οι Κούρδοι της Συρίας όμως έχουν εκφράσει εξαρχής τους φόβους τους ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την αποχώρηση αυτή ως ευκαιρία για να επιτεθεί στην περιοχή.

Οι Κούρδοι δεν δέχονται τίποτα από αυτά που λένε οι Τούρκοι.Και δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν ούτε σπιθαμή από το έδαφος τους το οποίο γεωγραφικά εδώ και πολλές δεκαετίες το έχουν κατοχυρωμένο.Οι Τούρκοι όμως δεν τους θέλουν θεωρούνε τα εδάφη δικά τους. Και προσπαθούν εδώ και 40 χρόνια να τους διώξουν πολεμώντας τους. Οι Κούρδοι όμως εχουν διαφορετική γνώμη, κάθονται στην πατρίδα τους και αμύνονται ηρωικά.Δεν έχουν χάσει όλες αυτές τις δεκαετίες ούτε μία σπιθαμή από το έδαφος τους, παρότι η Τουρκία είναι πολύ πιο δυνατή σε ότι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Δεν μπόρεσε ποτέ να διώξει τους Κούρδους από την περιοχή τους και ούτε πρόκειται να το καταφέρει ποτέ αυτό.Διότι είναι παγκόσμιος νόμος,στον πόλεμο ο δυνατός είναι αυτός που έχει το δίκιο,και σε αυτό τον πόλεμο το δίκιο το έχουν οι Κούρδοι,και με τον ηρωισμό τους και την επιμονή τους,κάποια μέρα θα το βρούνε.Θα φτιάξουμε πατρίδα θα φτιάξουν κράτος και ένα στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη.Εγώ πάντως τους θαυμάζω γιατί όπως έγραψα παραπάνω κανένας τους δεν εγκατέλειψε το πάτριο έδαφος. Ολοι τους παραμένουν εκεί και αμύνονται σθενάρα, και κάποια μέρα θα νικησουνε.

Διαβάστε Περισσότερα