Ο Νίκος Γκάλης σε έκανε να αγαπήσεις το Μπάσκετ Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ο Νίκος Γκάλης είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο αθλητισμός στην Ελλάδα έφτασε σε υψηλό επίπεδο. Ο Γκάλης από επίδοξος πυγμάχος, κατάφερε να μεταμορφωθεί στον Έλληνα θεό του μπάσκετ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγάλες στιγμές δόξας.

Ο Νίκος Γκάλης εμπεριέχει όλα αυτά που υπάρχουν στο προφίλ ενός πραγματικά <<μεγάλου>>. Βίωσε επιτυχίες, αμφισβήτηση, φθόνο, αγωνίστηκε σκληρά και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Έγινε ο αθλητής σύμβολο της προσπάθειας και της νίκης, εκείνος που έκανε όλους τους αθλητές να παραδεχτούν το μεγαλείο του και δε χαρίστηκε ποτέ σε κανέναν αντίπαλο.

Ο Νίκος Γκάλης πέτυχε δύο τεράστια επιτεύγματα. Οδήγησε την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ το 1987 και στο ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1989. Κατάφερε να εμπνεύσει όλη την Ελλάδα ωθώντας χιλιάδες Έλληνες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, αποδεικνύοντας την αξία της ομαδικής προσπάθειας και του αγώνα για την επίτευξη των στόχων μας.

Ο Γκάλης είναι ο <<γκάνγκστερ>> του Ελληνικού αθλητισμού, ένα μύθος της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ένας αθλητής που πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να χτίσει το μύθο του και να τον αφήσει ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Απέδειξε πως ο αθλητισμός είναι μία δύσκολα αλλά συνάμα και μία μοναδική διαδρομή, στην οποία δεν είσαι μόνος σου αλλά σε συντροφεύουν οι συναθλητές σου και εκείνοι που πιστεύουν πραγματικά σε εσένα.

Ο Νίκος Γκάλης σε έκανε να αγαπήσεις το μπάσκετ, να ασχοληθείς μαζί του, είτε ασχολήθηκες ποτέ με αυτό είτε δεν ασχολήθηκες ποτέ. Κατάφερε να κάνει το μπάσκετ ένα λαοφιλές άθλημα, συνώνυμο της δόξας για τη χώρα μας και της προαγωγής του αθλητικού πνεύματος.

Ο Νίκος Γκάλης είναι ένα μύθος του Ελληνικού αθλητισμού, ένα χρυσό όνομα που πέρασε από προσωπικές και επαγγελματικές ατυχίες, κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος στο άθλημα που λάτρεψε.

 

Διαβάστε Περισσότερα