Ο Νόμος του Ισχυρού Ι Sherlock

Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, πως άτομα που δραστηριοποιούνται στην πολιτική και όχι μόνο, δεν τιμωρούνται παραδειγματικά όταν <<σπάσουν>> τους υγειονομικούς κανόνες. Τις τελευταίες μέρες , σάλος έχει προκαλέσει η εικόνα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος γιόρτασε με παρουσία άλλων ατόμων, σε χαλεπούς καιρούς πανδημίας. Ταυτόχρονα, αρκετοί πολίτες οι οποίοι για ηλίθιους λόγους, όπως ότι η μύτη προεξέχει της μάσκας – αν είναι ποτέ δυνατόν- δέχονται τσουχτερά για το πορτοφόλι τους πρόστιμα.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση του γνωστού δικηγόρου άλλα και σε αυτήν του πολιτικού, που ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση και  ο οποίος δείπνησε με άλλα άτομα σε καιρούς επικίνδυνους για την δημοσία υγεία, δεν επιβλήθηκε το παραμικρό πρόστιμό. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να υποστηρίξει τον συνεργάτη του με αστείες δικαιολογίες που ένας σκεπτόμενος άνθρωπος ίσως γέλαγε. Ο σκοπός ωστόσο του κειμένου δεν είναι να εστιάσει σε δηλώσεις και πράξεις πολιτικών προσώπων.

Τουναντίον, θέλει να αποδείξει πως αυτό που ισχύει στην ζούγκλα δηλαδή ο νόμος του ισχυρού, ισχύει και στην κοινωνία μας . Η αστυνομία άλλα και οι δημοσιογράφοι αποτελούν μαζί με τις νομοθεσίες τα εργαλεία των ισχυρών . Όπως στο ποδόσφαιρο ο διαιτητής τιμωρεί τους παίκτες αλλά όταν κάνει ο ίδιος λάθη μένει ατιμώρητος, έτσι λοιπόν ισχύει για τα δημόσια πρόσωπα πολιτικά και μη,  αφού μόνο ο αδύναμος τιμωρείται πραγματικά από τα όργανα επιβολής της εξουσίας.

Φυσικά είναι στο χέρι μας ως σύνολο να αντιταχθούμε απέναντι στο διαπλεκόμενο σύστημα, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να κατέχουμε την απαραίτητη παιδεία που δυστυχώς απουσιάζει, διότι αυτή παρέχεται κυρίως από την εκπαίδευση, η οποία ελέγχεται πάραυτα από το ίδιο το σύστημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί νέοι δεν γνωρίζουν το νόημα των εθνικών εορτών, αφού ο Ισχυρός δεν θέλει να μάθει ο νεαρός πολίτης πως το νόημα των εκδηλώσεων έχει άμεση σχέση με την απελευθέρωση από τα δεσμά του κατακτητή. Διαφορετικά αν το μάθει τότε θα επαναστατήσει και θα ενταχθεί απέναντι από το σύστημα.

Sherlock

 

Διαβάστε Περισσότερα