Ο Νουρέγιεφ της μπάλας – Κώστας Ιλίσια

Στις 26 Οκτώβρη του 1954 γεννιέται στην Τασκένδη της Σοβ.Ενωσης ( σημερινό Ουζμπεκιστάν) ο σπουδαίοτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Ήλθε στην Ελλάδα το 1975 για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, έπαιξε μόνο σε αυτόν έως το 1990. Όπου έπαιζε τότε ο Ηρακλής τα γήπεδα γέμιζαν, όλος ο κόσμος πήγαινε να θαυμάσει αυτόν τον “υδραυλικό”, τον ζογκλέρ, τον “τσιμπητό”. Το 1976 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος για φιλικό με την Πολωνία, όμως ήταν και το μοναδικό καθότι είχε αγωνιστεί σε επίσημα ματς με τις μικρές εθνικές της Σοβ. Ενωσης.

Το 1984 έπαιξε με τη Μικτή Κόσμου σε φιλανθρωπικό αγώνα εναντίον των Κόσμος της Ν.Υορκης, μπηκε στο 65` λεπτό στη θέση του Κίγκαν. Ποιούς ειχε συμπαίκτες στη Μικτή Κόσμου; Κρατηθείτε : Μπεκενμπάουερ, Κίγκαν, Κέμπες, Κρολ,Σιλτον,Μάγκατ, Πφαφ, Ουγκο Σάντσεζ. Τελευταία του εμφάνιση εναντίον της Βαλένθια για το κύπελλο Ουέφα στις 26 Οκτώβρη του 1990 τη μερα που συμπλήρωνε τα 36 του χρόνια.

Ειχε καταπληκτική τρίπλα, δικαίως αποκαλέστηκε Νουρέγιεφ της μπάλας. ” Μπίλαρε” Χατζηπαναγή οι Λάτρεις του ποδοσφαίρου σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις.

Κώστας Ιλίσια.

Διαβάστε Περισσότερα