Ο Ολυμπιακός της πρόκρισης και των αγωνιστικών θεμάτων Sons Of Football

Ας αφήσουμε στην άκρη τον Ολυμπιακό της πρόκρισης και την ικανοποίηση των φιλάθλων για την ευρωπαϊκή συνέχεια. Ας εστιάσουμε, λοιπόν, στον Ολυμπιακό των αλλεπάλληλων για άλλη μία φορά ευκαιριών και τα ζητήματα που θα κρατούν το σύνολο αρκετά πίσω από άποψη βελτίωσης.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται και τυχερός, όπως του ήρθε το πέναλτι – δώρο. Από τον ίδιο λόγο, θα μπορούσε κάλλιστα ο ίδιος να κυνηγά δύο γκολ από το ημίχρονο. Και αυτός ο Ολυμπιακός της ανικανότητας στη τελική προσπάθεια, δεν θα έβρισκε ούτε κατά διάνοια τον στόχο του τέρματος.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία έναντι του Ερυθρού Αστέρα με το ορθολογικό ποδόσφαιρο. Ανάπτυξη υπό πίεση με στηρίγματα, ωραίοι συνδυασμοί σε δημιουργία τριγώνων στις πτέρυγες, αλλά λίγο πριν την περιοχή σπατάλη κάθε τελικής επιλογής.

Η επιθετική τριπλέτα πάσχει από «επικοινωνία» εντός γηπέδου. Λείπει η χημεία στη τελική ενέργεια, γιατί απουσιάζει και η αντίστοιχη ποιότητα. Ο Μασούρας ενδεχομένως να προσφέρει βοήθεια στον Τσιμίκα, όμως για δημιουργός στον Ολυμπιακό αδυνατεί να σταθεί. Από την άλλη, ο Ελ Αραμπί αποτελεί υπολογίσιμος παίκτης εντός εστίας, ωστόσο στο δημιουργικό κομμάτι δεν συμμετέχει καθόλου. Βαρύ κορμί, χωρίς ατομική ενέργεια, και εμφανώς προβλέψιμος στις κινήσεις του. Ο παρ΄ ολίγον μοιραίος της βραδιάς, ο Ποντένσε, αποτελεί τον πιο ποιοτικό παίκτη του ρόστερ και, συγχρόνως, τον πιο απογοητευτικό στις μεγάλες στιγμές. Τα χθεσινά του τελειώματα ίσως στοίχιζαν στον Ολυμπιακό.

Καλό θα ήταν στη διοίκηση να μην κλείσουν τα μάτια στα εμφανή προβλήματα της ομάδας, όπως έπραξε χθες ο Σα στο αγωνιώδες φινάλε του ματς. Η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται ώθηση. Κάποιες ουσιαστικές προσθήκες που θα την βοηθήσουν στο επόμενο βήμα. Η λογική δείχνει, ότι λύσεις στον επιθετικό τομέα θα προστεθούν από τα ποιοτικά πόδια των Φορτούνη και Βαλμπουενά. Επιπρόσθετη δημιουργία θα δοθεί και πάλι από τον άξονα. Από την άλλη, ας αξιοποιηθούν κι άλλοι παίκτες του ρόστερ, που βρίσκονται στην αφάνεια για καιρό. Προτεινόμενες δοκιμές, κυρίως, στις θέσεις του ανεκδιήγητου Μεριά και των ακραίων χαφ.

Ο Ολυμπιακός καλείται τέτοιου είδους βραδιές – όπως η χθεσινή – να τις τελειώνει με ευκολία. Δεν αρμόζει στο σύλλογο το χθεσινό άγχος και οι περιπέτειες που καλούνταν να αντιμετωπίσει. Μερικοί εκ των πρωταγωνιστών ομολογουμένως δεν είναι για το «ύψος» του Ολυμπιακού, για την διαφορά δηλαδή σε τέτοιο επίπεδο. Μην ξεχνάμε, ότι λίγα λεπτά διαχώριζαν την πρόκριση των ερυθρόλευκων από έναν καταστροφικό αποκλεισμό.

Διαβάστε Περισσότερα