Ο Ραντζέλοβιτς ταιριάζει στη σκέψη του Φορτούνη Sons Of Football

Φουριόζο το Σερβάκι σε απόδοση, καθώς απέκτησε ρυθμό σε σειρά παιχνιδιών. Ο Μάρτινς του πρόσφερε θέση στο δεξί φτερό, στο οποίο ξεχώρισε χάρη στην αντίληψη του τεχνίτη Φορτούνη.

Η πρωτοφανής χημεία των δύο παικτών παρατηρείται ήδη από τον αγώνα εναντίον του ΟΦΗ. Ο Ραντζέλοβιτς τελείωσε μία γεμάτη εμφάνιση, σκοράροντας και ταλαιπωρώντας αρκετές φορές την επιπόλαια άμυνα των Κρητικών. Η αμυντική τους παράταξη βρισκόταν σε διαρκή ζώνη – όντας αρκετά προωθημένη στο χορτάρι – χαρακτηριστικό που ωφέλησε την κάθετη πάσα του Φορτούνη και την έκρηξη του ακραίου Σέρβου. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του αγώνα ο Έλληνας playmaker πέρασε εύστοχα δύο πάσες στον Ραντζέλοβιτς, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του δεύτερου στον ανοιχτό χώρο. Να σημειωθεί εξίσου, πως ο Σέρβος εξτρέμ δέχθηκε άλλες δύο κάθετες στη πλευρά του από δύο άλλους συμπαίκτες, η μία εκ των οποίων μετουσιώθηκε σε ωραίο προσωπικό γκολ.

Η ευχέρεια λοιπόν του Ραντζέλοβιτς στη δεξιά πτέρυγα εμφανίσθηκε και χθες έναντι της ΑΕΚ. Ο Φορτούνης για άλλη μία φορά βρίσκει τον Σέρβο με έξοχη πάσα, την οποία ο δεύτερος την πρόλαβε, ντρίπλαρε μάλιστα τον Μπακάκη και χρησιμοποίησε εξωτερικό ποδιού για να τελειώσει ένα μοναδικό τέρμα. Παρά το αλλοπρόσαλλο αγωνιστικό πρόσωπο του Ραντζέλοβιτς εντός της σεζόν, πρόκειται για παίκτη που έχει περιθώρια βελτίωσης κυρίως στο τακτικό τομέα. Όσο χρησιμοποιήθηκε ως δεξί εξτρέμ, κέρδισε πόντους για την παραμονή του στην ομάδα. Κύριο προσόν, η έκρηξη στην ταχύτητα και η αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια. Του λείπει όμως, η ομαδικότητα και η ώριμη σκέψη στη συνεννόηση με τους συμπαίκτες του γενικά.

Από την άλλη, ο Φορτούνης διαθέτει το χάρισμα του μαέστρου. Ένας ποδοσφαιριστής ελεύθερης κίνησης και πρωτοβουλίας, με μία γοητεία στο ανορθόδοξο στυλ του. Ο Έλληνας χαφ ξεχωρίζει για την προωθητική σπάνια πάσα καθιστώντας τον μοναδικό στο είδος του. Στην περίπτωση του Ραντζέλοβιτς, έρχεται στη συζήτηση η άνεση του Φορτούνη σε συνεργασία με παίκτες στυλ του Σέρβου. Η εύκολη «επικοινωνία» με τα φτερά είχε επισημανθεί και με την παρουσία του Λάζαρου και Ποντένσε. Έτσι λοιπόν και υπάρχουν κατάλληλοι συμπαίκτες, αποκτά τότε νόημα και το έργο του Φορτούνη. Η αγωνιστική συμπεριφορά του Ραντζέλοβιτς – κινούμενος κοντά στον ασβέστη – δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις στο άπλωμα κατοχής από τον διορατικό Φορτούνη σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Επίσης, ο Σέρβος βρίσκεται συνεχώς κοντά στη γραμμή off side, έχοντας το νου του να φύγει αιφνίδια στη πλάτη της άμυνας έπειτα από μεταβίβαση συμπαίκτη.

Διαβάστε Περισσότερα