Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να πουλήσει την Τσέλσι

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, επιβεβαίωσε ότι έχει θέσει τον σύλλογο προς πώληση και είναι διατεθειμένος να διαγράψει τα χρέη των Μπλε προς αυτόν στην πορεία.

Ο Αμπράμοβιτς δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να ξεφορτωθεί την Τσέλσι εν μέσω ελέγχου από τη βρετανική κυβέρνηση προς τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πολυάριθμοι αγοραστές έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν προσφορά, η τελευταία εκ των οποίων περιλαμβάνει μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη των LA Dodgers Τοντ Μπόλι.

Σε δήλωση του Αμπράμοβιτς αναφέρεται: “Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ο οποίος έχει την ευθύνη για την αγορά του: “Θα ήθελα να αναφερθώ στις εικασίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την ιδιοκτησία μου στην Chelsea FC. Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, έπαιρνα πάντα αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου. Στην παρούσα κατάσταση, λοιπόν, πήρα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και των συνεργατών του συλλόγου.

“Η πώληση της Λέσχης δεν θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς, αλλά θα ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω την αποπληρωμή οποιουδήποτε δανείου. Αυτό δεν ήταν ποτέ για μένα ούτε επιχειρηματικό ούτε χρηματικό, αλλά για το αγνό πάθος για το παιχνίδι και τον Σύλλογο.

“Επιπλέον, έχω δώσει εντολή στην ομάδα μου να συστήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπου θα δοθούν όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση. Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων κονδυλίων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και τη στήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης.

“Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση και με πονάει που αποχωρίζομαι τη Λέσχη με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της Λέσχης.

“Ελπίζω ότι θα μπορέσω να επισκεφθώ το Στάμφορντ Μπριτζ μια τελευταία φορά για να σας αποχαιρετήσω όλους σας από κοντά. Ήταν προνόμιο ζωής να είμαι μέλος της Chelsea FC και είμαι περήφανος για όλα τα κοινά μας επιτεύγματα. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Τσέλσι και οι οπαδοί του θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

“Σε ευχαριστώ, Ρόμαν.”

Η Τσέλσι οφείλει στον Αμπράμοβιτς σχεδόν 1,5 δισ. λίρες μετά τη 19χρονη θητεία του στο Στάμφορντ Μπριτζ, η οποία απέφερε πέντε τίτλους στην Premier League, πέντε Κύπελλα Αγγλίας, δύο Champions League και δύο Europa League.

Διαβάστε Περισσότερα