Ο θετικός Βρουσάι και οι δύο απογοητεύσεις | Sons Of Football

Το έργο του Ολυμπιακού και του Άρη επικεντρώθηκε αρχικά στη διεκδίκηση του κέντρου με την παρουσία έξι κατ’ εξοχήν χαφ. Ο κυνικός μεν Ολυμπιακός, αλλά με θετική αμυντική συμπεριφορά, εκμεταλλεύτηκε τρεις ουσιαστικές φάσεις σκοράροντας δύο φορές. Παρότι οι Ερυθρόλευκοι δέχθηκαν γκολ ίσως στη μοναδική ευκαιρία του Άρη, ο δεύτερος υπήρξε γενικά ακίνδυνος απέναντι στο φιλοξενούμενο και αρχικά οπισθοχωρημένος λόγω των τριών χαφ στη σύνθεση.

Ο αγώνας δεν μας πρόσφερε επί το πλείστον κάτι αξιοσημείωτο ως προς ανάλυση. Μόνο πιθανόν η διορθωτική κίνηση του Μπερτόγλιο στον άξονα να μετέτρεψε ένα πιο ορθολογικό σχήμα για τον Άρη. Από εκεί και πέρα όμως, υπήρξαν αφενός αρκετά πρόσωπα που ξεχώρισαν ατομικά κι αφετέρου άλλα που απογοήτευσαν. Και αναφερόμαστε στην έκπληξη Βρουσάι και στις δύο απογοητεύσεις των Λοβέρα και Ματέο Γκαρσία.

Πρωτίστως, ο νεαρός Βρουσάι του Ολυμπιακού για άλλη μια φορά επιδεικνύει θετικά ατομικά στοιχεία, τα οποία φέτος λείπουν από τα βασικά ακραία χαφ. Ο ίδιος είχε μια εκπληκτική κούρσα με ρεσιτάλ κινήσεων μέχρι την εστία του αντιπάλου, φανερώνοντας θράσος και ζήλο αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Βρουσάι συμμετείχε αρκετές φορές στο μοίρασμα της μπάλας σε δύσκολους μάλιστα χώρους, στους οποίους παρουσίασε ωριμότητα και συγκέντρωση ως προς τη φύλαξη της κατοχής. Ακόμη και με αντίπαλο τη Σίτι, η είσοδος του ως δεξί μπακ συνοδεύτηκε με σίγουρες τοποθετήσεις και απελευθέρωση της μπάλας. Η ενεργοποίηση του στο γενικό rotation ίσως αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση, κυρίως σε θέσεις με αμφιλεγόμενους – σε απόδοση – παίκτες.

Στο αντίποδα, ο Λοβέρα – ως βασικός στο αριστερό άκρο της σύνθεσης – απογοήτευσε σε μεγάλο βαθμό. Ο Αργεντινός παρέμεινε μακριά από κάποια αξιόλογη συνεργασία με τους συμπαίκτες του, όντας αποκομμένος από το υπόλοιπο σύνολο. Μια θετική του κούρσα αποκομίσαμε στο β’ μέρος, αλλά ουσιαστικά δεν δημιούργησε κάποιο ρήγμα για τελική στο αντίπαλο τέρμα. Πάντως και οι συμπαίκτες του – κυρίως ο Ελ Αραμπί – δεν τον εμπιστεύθηκαν στην γενικότερη ανάπτυξη. Ο Μαροκινός επιθετικός τον αγνόησε σε δύο προσωπικά του φιλόδοξα τελειώματα στην εστία του Σιαμπάνη. Πέρα βέβαια, από τον λίγο χρόνο που λαμβάνει από τον Μάρτινς, εύλογα θα λιγοστεύουν και οι ευκαιρίες μακροπρόθεσμα.

Επίσης, ο άλλοτε χαρισματικός εξτρέμ του Άρη, ο Ματέο Γκαρσία, δυσκολεύεται στη δεύτερη θητεία του να κάνει τις γνωστές επελάσεις ή τα εσωτερικά του μπασίματα. Σήμερα φυσικά, υπήρξε λιγοστή υποστήριξη στην επιθετική τριάδα του Άρη, όμως ο Ματέο αρεσκόταν ανέκαθεν σε εξαιρετικές ατομικές αποδόσεις στη πρώτη του σεζόν στο σύλλογο. Υψηλά στάνταρ, που εμφανώς ο Αργεντινός δεν έχει αγγίξει ακόμη τόσο όσον αφορά την αγωνιστική του εικόνα, όσο και στις επιδόσεις του στο σκοράρισμα και τις ασίστ. Επίσης, ο Ματέο Γκαρσία δεν έχει ισοφαρίσει ακόμη το κενό του Φετφατζίδη, που μαζί με τον Γκάμα ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας.

Εν κατακλείδι, ο Βρουσάι παρουσιάζεται εξελίξιμος, και από τη στιγμή που είναι μέλος της ομάδας ίσως αξίζει επιβράβευση με περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Λοβέρα πιθανόν θα αποχωρήσει, καθώς ο Μάρτινς δεν τον εμπιστεύθηκε εξ αρχής και για την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος, ο Ματέο Γκαρσία διαθέτει όλο τον χρόνο να γίνει και πάλι πρώτο βιολί στον φετινό Άρη.

ΥΓ. Αρκετοί επικεντρώνονται στην αντίδραση του Σιαμπάνη. Όμως, οι ίδιοι δεν αναφέρονται στα μέτρα που όλο και πιο πολύ αποκτούσε ο Άρης τα τελευταία λεπτά. Ούτε βέβαια ασχολήθηκαν με την κάψα, την ένταση και τις αμέτρητες φωνές προερχόμενες από τον πάγκο του γηπεδούχου…

Διαβάστε Περισσότερα