Ο Θρύλος επιβάλλεται να πιάσει την 3η θέση.

Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό έχει δύο διαδρομές αυτή της τρίτης θέσης που είναι εφικτή, και τα υπόλοιπα παιχνίδια τα οποία πρέπει να απολαύσει. Φοράνε τα ίδια χρώματα είναι “αδελφοποιημένα” σωματεία και έχουν κάνει μεταξύ τους άπειρες συναλλαγές ποδοσφαιριστών, και θα συνεχίσουμε να κάνουνε. Ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας για λίγες μέρες θα σταματήσουν να είναι “αδέλφια” γιατί τα μεταξύ τους ματς θα είναι αυτά που θα κρίνουνε την τρίτη θέση στον όμιλό τους, και για το ποιος θα συνεχίσει στο Champions League στο μονοπάτι για τους “32”.

Η “γκρούπα” του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν ήταν σε καμία περίπτωση η χειρότερη τετάρτη για το Θρύλο αλλά ούτε και η καλύτερη. Πέρσι σε έναν όμιλο φωτιά ο Ερυθρός Αστέρας τους κοίταξε όλους στα μάτια και στο “μαρακανά” του Βελιγραδίου έκανε ιστορική νίκη επί της Μεγάλης Λίβερπουλ η οποία μετέπειτα κέρδισε και το Champions League. Στο ματς του Βελιγραδίου θα επιφυλαχθεί θερμή υποδοχή στην ομάδα του Ολυμπιακού και στους φιλάθλους του η οποίοι ενδεχομένως να κάθονται όλοι μαζί στις εξέδρες το μεγάλου στάδιου. Ενώ το μεταξύ τους παιχνίδι θα καθορίσει τηντριτη θέση στον όμιλό τους.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία σκληροτράχηλη σερβική ομάδα η οποία ενισχύθηκε το καλοκαίρι σημαντικά και με τον παραλίγο ερυθρόλευκο Ματέο Γκαρσία ο οποίος υπόσχεται να βάλει δύσκολα στους “κόκκινους ποιητές”. Πέρα από την “αδελφική κόντρα” σε αυτό τον όμιλο οι δύο πρώτες θέσεις είναι καπαρωμένες, από την Μπάγερν και την Τότεναμ, ανεξαρτήτου σειράς. Η Μπάγερν το καλοκαίρι ενισχύθηκε με Παβάρ, Κουτινιο και Ερναντες.

Η Τότεναμ φιναλίστ στον περσινό τελικό του Champions League έκανε σοβαρές προσθήκες που δεν μπόρεσε να κάνει πέρσι λόγω της κατασκευής του γηπέδου της αποκτώντας τον Εντονμπελε και τον Λο Σελσο. Ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας έχουνε σοβαρές ελπίδες να χωθουνε σφήνα στην πρώτη δυάδα, και να συνεχίσουμε για τους 16 του Champions League, εφόσον καταφέρουνε και εκμεταλλευτούνε στο έπακρον τις έδρες τους.

Ο Θρύλος μετα τη θεαματική υπέρβαση που έκανε στα προκριματικά, δικαιούται να απολαύσει τη δέκατη ένατη(19) συμμετοχή του στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη διεκδικώντας κάτι παραπάνω από μερικές τιμητικές ήττες. Η τρίτη θέση που θα οδηγήσει τους “κόκκινους ποιητές” στην Ευρώπη συνεχίζοντας και το Φεβρουάριο μπορεί να πιαστεί.Ενώ είμαι σίγουρος οτι τά ματς με τον “αδερφό” Αστέρα θα είναι συγκλονιστικά και στο Βελιγράδι και στον Πειραιά.

 

B IΓΝΑΤΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα