Οι αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν στην EuroLeague

H EuroLeague ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες της στις 11 του μήνα, προκειμένου να υποδεχθεί τις 16 ομάδες που θα διεκδικήσουν την διάκριση στα παρκέ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φέτος θα υπάρχουν και μερικές αλλαγές ως προς τους κανονισμούς, τους οποίους καλό θα ήταν να τους γνωρίζουν όλοι πριν πάνε στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τις τεχνικές ποινές και τα όσα θα… επακολουθούν αυτής. Πλέον μετά τη μία βολή, η κατοχή δεν θα πηγαίνει στην ομάδα που επωφελήθηκε της τεχνικής ποινής, αλλά θα παραμένει σε εκείνη που είχε την κατοχή.

Επίσης όλοι όσοι θα πιέζουν την επαναφορά στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα με αποτέλεσμα να περνούν την τελική γραμμή θα τιμωρούνται αυτομάτως με τεχνική ποινή ενώ προς χάρη του θεάματος οι παίκτες θα μπορούν να πετούν τη μπάλα στο ταμπλό και στη συνέχεια να την πιάσουν για να καρφώσουν! Ουσιαστικά μιλάμε για ασίστ στους εαυτούς τους!

Οι άλλες τέσσερις σημαντικές αλλαγές έχουν ως εξής:

1) Μετά από κάποιο αντιαθλητικό φάουλ ή αποβολή με ντισκαλιφιέ, η κατοχή θα δίνεται στην ομάδα που ευνοείται και πάντα θα μπορεί να κάνει την επαναφορά στο γήπεδο που επιτίθεται με 14 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο.

2) Σε περίπτωση φάουλ ή κάποια παράβασης, ο χρόνος επίθεσης για την ομάδα που θα έχει τη μπάλα θα είναι τα 24 δευτερόλεπτα εάν και εφόσον την επαναφέρει κάτω από το καλάθι της ή 14 δευτερόλεπτα αν κάνει την επαναφορά από το μισό γήπεδο.

3) Ο προπονητής που θα καλεί τάιμ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ή της παράτασης θα μπορεί να επιλέξει από που θα ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του. Είτε κάτω από την άμυνα, είτε στο μισό γήπεδο.

4) Και τέλος αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό θα καταλογίζεται τζάμπολ για την κατοχή και ο χρόνος επίθεσης θα είναι τα 14 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε Περισσότερα