Οι ανεπιθύμητοι προπορεύονται στην Ισπανία | Sons Of Football

Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Σουάρεζ που μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε για τον ίδιο, αλλά υπάρχει ένας ακόμη εξελιγμένος ποδοσφαιριστής ονόματι Γιορέντε. Και οι δύο παραμελημένοι από Μπάρτσα και Ρεάλ αντίστοιχα, ηγούνται της προσπάθειας της Ατλέτικο στη κατάκτηση της φετινής La Liga.

Αρχικά, όσον αφορά τον Ουρουγουανό λίγο πολύ είναι φανερή η ανοδική του πορεία και ο ουσιαστικός του αντίκτυπος στο πλάνο του Σιμεόνε. Διαθέτει το εύκολο γκολ, της μιας επαφής, ενώ αρέσκεται και σε προσωπικά τέρματα που ξεκλειδώνουν ευκολότερα ένα ζόρικο αγώνα. Ο Σουάρεζ τελικά μόνο ξοφλημένος δεν αποδεικνύεται. Μάλιστα με την επίδραση του φανερώνει περίτρανα πως θα ήταν μια αξιοζήλευτη λύση ακόμη για τους Καταλανούς. Και με την υπάρχουσα κατάσταση, θα συνέχιζε και φέτος βασικός και αναντικατάστατος. Στο αντίο του λοιπόν, τον είχαν ρωτήσει εάν ο ίδιος έχει μετανιώσει για οτιδήποτε λίγο πριν αποχωρήσει επισήμως. Και απαντάει με νόημα το εξής: «Εγώ; Αυτοί θα το μετανιώσουν».

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα προτίμησε την εσπευσμένη αποδέσμευση του Σουάρεζ, προκειμένου να απεμπλακεί από το υψηλό συμβόλαιο. Σε σημείο που αδιαφόρησε ακόμη και για τον σύλλογο που θα δοθεί. Ασφαλώς ο Σουάρεζ των τελευταίων χρόνων δεν σήμαινε πως άξιζε φανέλα βασικού ασυζητητί σε μια υγιής Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως, μόνο ως τέτοια δεν φαντάζει η ομάδα, καθώς σε αυτή την ανιαρή χρόνια ο Ουρουγουανός θα έβρισκε ρόλο τόσο στη δυστοκία, όσο στην αναποτελεσματικότητα του συνόλου του Κούμαν.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε και μια ακόμη αφελή φυγή ποδοσφαιριστή, του Μάρκο Γιορέντε. Στην Ρεάλ Μαδρίτης προφανώς και δεν πρόφτασε ο Ισπανός μέσος να αποκτήσει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα και η εξέλιξη του στην Ατλέτικο δείχνει απροσδόκητη, καθώς τα νούμερα του δεν απαντώνται σε καμία άλλη φάση της καριέρας του. Όμως, τα τωρινά βασικά χαφ της Βασίλισσας θα χρειαζόντουσαν τις βοήθειες ενός αγωνιστή Γιορέντε εν αντιθέσει με τον περιθωριοποιημένο Ίσκο.

Αποτελεί έναν μέσο που συμπληρώνει τους υπόλοιπους στο κέντρο. Ασκεί πίεση κυρίως στους αμυνόμενους της απέναντι ομάδας. Παρευρίσκεται στις φάσεις ως επιθετικό χαφ, για αυτό τον λόγο σκοράρει συχνά και εφευρίσκει ασίστ και για τους υπόλοιπους. Η παρουσία του Γιορέντε έφερε την διαφορά ήδη με την περσινή πρόκριση επί της Λίβερπουλ, καθώς ο Ισπανός με τα σουτ του απέδειξε το νέο του ρόλο υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε.

Σίγουρα και η Ρεάλ δεν προέβλεπε αυτής της κλίμακας την πρόοδο από πλευράς Γιορέντε. Οι αριθμοί του (8 γκολ, 8 ασίστ !) μαζί με αυτούς του Σουάρεζ πρωτοπορούν στα σχέδια της Ατλέτικο, σε μια εποχή που αρκετά «κλειδιά» της αντιμετωπίζουν τραυματισμούς ή την νόσο του κορονοϊού. Όπως ήδη είχαμε αναφέρει, η Ατλέτικο φέτος διαθέτει περισσότερους παίκτες με πρωτοβουλίες και ουσία στο παιχνίδι ανάπτυξης. Υπάρχουν επιθετικοί με διαφορετικά χαρακτηριστικά, χαφ που αλληλοσυμπληρώνονται στα καθήκοντά, αλλά και πολύτιμες μονάδες που βίωσαν την εύκολη εγκατάλειψη από τα προηγούμενα κλαμπ τους.

Εάν το αναλογιστούμε εν συντομία, δύο παίκτες που περίσσευαν στα πλάνα των δύο κατ’ εξοχήν «Μεγάλων», η Ατλέτικο τους πρόσφερε ρόλο πρωταγωνιστή και ενδεχομένως θα είναι η αιτία κατάκτησης μιας ενδιαφέρουσας φετινής La Liga.

ΥΓ. Από την Ρεάλ έφυγαν πρόσφατα και οι Χακίμι, Τέο. Και αυτοί με τη σειρά τους, σαρώνουν…

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα