Οι Ιταλοί βγάζουν κορυφαίους προπονητές.. Σωτήρης Βάζελος

Τις περασμένες δεκαετίες και όχι τόσο αυτή που έφυγε πριν ένα μήνα,οι Ιταλοί είχαν το καλύτερο εργοστάσιο παραγωγής προπονητών. Τι να πρωτοθυμηθούμε από μαέστρους των πάγκων.Το Αrrigo Sacchi,τον Capello,τον Marcelo Lippi και παλαιότερα την δεκαετία το 80′ τον Enzo Bearzot.. Έχεις μακαρονά προπονητή θυμάμαι έλεγε ο πατέρας μου,έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στα αποδυτήρια..

Ακολούθησε ο Carlos Ancelotti,o Conte και έρχεται η νέα φουρνιά με τον Simone Inzaghi να είναι αυτή την στιγμή δικαίως στον αφρό.Ο προπονητής της Lazio έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα πρωταθλητή που χτύπα στα ίσια το πρωτάθλημα από την Juventus και την Inter.
Ακολουθεί το κλασικό ιταλικό αμυντικό και σκληρό παιχνίδι στο 3-5-2 που κατεβάζει στο χορτάρι σχεδόν σε κάθε ματς αλλά έχει βάλει και επιθετικά στοιχεία στο DNA του club για αυτό και η ομάδα του έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ιταλία πίσω από την Αταλάντα και μπροστά από τους ανταγωνιστές της για τον τίτλο.
Σαν ποδοσφαιριστής βρέθηκε στην σκιά του αδερφού του αλλά σαν προπονητής στην γειτονική χώρα του βγάζουν όλοι το καπέλο.Κοντράρει στα ίσια ομάδες με υψηλότερο μπάτζετ και πιο βαριά φανέλα χωρίς καμία αμφιβολία.Σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και θυμίζει την τρελή πορεία που είχε η Lazio επί Έρικσον που κατέκτησε τότε το ντάμπλ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.Βέβαια τότε οι πρωτευουσιάνοι είχαν τεράστια ονόματα στην σύνθεση τους που δεν έχουν τώρα όπως ο Βερόν,ο Σάλας,ο Νέντβεντ και ο Νέστα.

Λέτε να κάνει το θαύμα η Lazio και να το σηκώσει;Όπως και να χει αυτή η ομάδα έχει την στάμπα του προπονητή της ο οποίος αυτή την στιγμή έχει όραμα,φιλοδοξία και είναι ο άνθρωπος που θα τον ήθελε κάθε Ιταλική ομάδα.Η διοίκηση τον στηρίζει απόλυτα αυτά τα 2 χρόνια που έχει πάρει το τιμόνι της ομάδας και παρότι υπήρξαν κακές στιγμές όπως πέρυσι που η Lazio έχασε το τρένο του Champions League την τελευταία αγωνιστική.Αυτό ειναι δείγμα ότι όταν κάποιος το αξίζει πρέπει να του δίνεις χώρο και χρόνο κυρίως για να στο αποδείξει και ο Simone φέτος τους το αποδεικνύει και με το παραπάνω έχοντας τους μπλε στην κορυφή της Seria A και κερδίζοντας το supercoppa από την Juventus του υπερεκτιμημένου για μένα Σάρι.

Σωτήρης Βάζελος

Διαβάστε Περισσότερα