Οι σημαντικοί άνθρωποι μιλάνε με το έργο τους.

Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια οι διάσημοι και ξένοι σταρ της showbiz να επιθυμούν να τραβάνε περισσότερο την προσοχή με την προσωπική τους ζωή, παρά για την καλλιτεχνική τους αξία και το αξιόλογο έργο τους.

Δε διστάζουν να αποκαλύπτουν ακόμα και τις πιο προσωπικές τους στιγμές –πότε απάτησαν, πώς απάτησαν, πού έκαναν σεξ και σε ποιους χώρους. Είναι της μόδας να κάνεις τέτοιες δηλώσεις, διότι στον κόσμο αρέσει η κλειδαρότρυπα όσο και αν δεν το παραδέχεται και είναι ένας εύκολος τρόπος να κερδίσεις πρόσκαιρη δημοσιότητα.

Πάντοτε σπουδαίοι σταρ μπλεκόντουσαν σε σκάνδαλα, αναμφίβολα. Πάντοτε η προσωπική ζωή μίας διασημότητας προκαλούσε και ήθελε να μαθαίνεται από τον κόσμο. Με τη διαφορά όμως, πως δεν ήταν αυτό το μοναδικό της προσόν, πως είχαν εξίσου σπουδαία καλλιτεχνική αξία και δε στηριζόντουσαν μόνο στην υπερέκθεση της προσωπικής ζωής προκειμένου να κερδίζουν δημοσιότητα. Μπορεί πχ, ο Μάρλον Μπράντο να είχε πολυποίκιλη ερωτική ζωή, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που τον έκανε γνωστό; ήταν και το σπάνιο ταλέντο του.

Προσωπικά, ποτέ μου δεν κατάλαβα το λόγο που κάποιοι βγαίνουν δημόσια και αποκαλύπτουν τόσο δικές τους προσωπικές στιγμές. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι κερδίζεις με το να ξεπουλάς κάθε σου στιγμή, τόσο σημαντικά κομμάτια του εαυτού σου. Εξίσου, δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους και εκείνες που βγαίνουν δημόσια και μιλάνε με λεπτομέρειες για τη σεξουαλική τους ζωή. Προσπάθεια να φανούν, επιθυμία να μας δείξουν πόσο σεξουαλικοί και σεξουαλικές είναι; Λες και οι άνθρωποι είναι τρόπαια που πρέπει να φωνάζουμε όταν τα κερδίζουμε.

Δε θυμάμαι άνθρωπο με καλλιτεχνική αξία να προσπαθεί να επιβιώσει στη μουσική και την τηλεοπτική αγορά αποκλειστικά και μόνο στηριζόμενος στην έκθεση της προσωπικής του ζωής. Αυτό που θέλω να πω είναι πως απουσιάζουν από την εποχή του σήμερα, καλλιτέχνες και άνθρωποι με όραμα, ευαισθησίες, άνθρωποι που με όχημα τη μουσική και τις άλλες τέχνες να θέλουν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Όχι πως δεν υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν για τον κάθε άνθρωπο που ψάχνεται πραγματικά και δεν επαναπαύεται στο πρόσκαιρο και το εφήμερο.

Μας λείπουν οι καλλιτέχνες. Αυτοί που θέλουν να πουλάνε και να γίνονται γνωστοί μέσω της τέχνης τους, όχι εκείνοι οι διάττοντες αστέρες που το μόνο που διαφημίζουν είναι το πότε χώρισαν ή αν κεράτωσαν..

 

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

 

Διαβάστε Περισσότερα