Οι τρελές απαιτήσεις κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος…..!

Ο Λιονέλ Μέσι απαίτησε ένα ιδιωτικό θεωρείο στο Καμπ Νου για την οικογένεια του Λουίς Σουάρες, ένα ιδιωτικό τζετ τα Χριστούγεννα και την εξάλειψη των ρητρών αποδέσμευσης στις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρεται.

Ο Μέσι έφυγε από την Μπαρτσελόνα με ελεύθερη μεταγραφή το 2021, κυρίως λόγω της επικίνδυνης οικονομικής κατάστασης του καταλανικού συλλόγου. Ωστόσο, προσπαθούσε να εξαναγκάσει την αποχώρησή του ένα χρόνο πριν από αυτό.

Ο Αργεντινός, 33 ετών τότε, μπήκε σε διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα για την επέκταση του συμβολαίου του, ζητώντας τριετές συμβόλαιο. Σύμφωνα με την El Mundo, οι διαπραγματεύσεις αυτές τελικά απέτυχαν λόγω της άρνησης της Μπαρτσελόνα να ικανοποιήσει δύο από τα εννέα αιτήματα του Μέσι.

Εκτός από το τριετές συμβόλαιο, ο Μέσι φέρεται να ζήτησε να συμπεριληφθεί στο συμβόλαιό του μια αυτόματη αύξηση του μισθού του που θα συνδεόταν με την αύξηση της φορολογίας – αν η ισπανική κυβέρνηση αύξανε τους φόρους, θα αυξανόταν και ο καθαρός μισθός του Μέσι.

Ήθελε επίσης ο σύλλογος να συνεχίσει να απασχολεί τον προσωπικό του βοηθό, Πέπε Κόστα, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν μία από τις περικοπές μετά την πανδημία που εξέταζε ο σύλλογος. Η περικοπή μισθού που έκανε ο ίδιος ο Μέσι κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα έπρεπε επίσης να του επιστραφεί ως μέρος οποιασδήποτε νέας συμφωνίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ταξίδια τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ξέφρενα, οπότε ο Μέσι είχε ζητήσει από τον σύλλογο να του παρέχει ιδιωτικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ένα ιδιωτικό θεωρείο στο Καμπ Νου για την οικογένειά του ήταν ένα άλλο αίτημα, καθώς και, ίσως περίεργα, μια παρόμοια διευκόλυνση για τον συμπαίκτη του Λουίς Σουάρες.

Η οικογένεια του Μέσι επρόκειτο να φροντιστεί περαιτέρω, με μια προμήθεια από τη συμφωνία να καταβάλλεται στον αδελφό του Ροντρίγκο Μέσι, ο οποίος ήταν τότε ο ατζέντης του Κριστιάν Άτσου.

Η Μπαρτσελόνα συμφώνησε τελικά σε αυτά τα επτά αιτήματα, αν και η συμφωνία χάλασε σε δύο άλλα, με αποτέλεσμα ο Μέσι να περιγράψει τον εαυτό του ως “φυλακισμένο” στον σύλλογο.

Ουσιαστικά ήθελε να καταργήσει τη ρήτρα αποδέσμευσης που χρησιμοποιούν όλες οι ισπανικές ομάδες και να την αντικαταστήσει με εμπιστοσύνη. Η ρήτρα αποδέσμευσης του Μέσι εκείνη την εποχή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες 700 εκατ. ευρώ, αλλά ήθελε να τη μειώσει σε συμβολικά 10.000 ευρώ και η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε. Ήθελε επίσης ένα μπόνους ανανέωσης ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο ο σύλλογος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να ικανοποιήσει λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και ο Μέσι πίεσε ανεπιτυχώς για μετακίνηση εκείνο το καλοκαίρι, αν και τελικά βρήκε το δρόμο του προς την έξοδο από την προφανή “φυλακή” ένα χρόνο αργότερα, εντασσόμενος στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Διαβάστε Περισσότερα