Ολέθρια Σχέση…!! Μια ταινία ερωτικού Πάθους ….

Είναι μία ταινία που ευθύνεται για το σώσιμο πολλών γάμων, αφού η ίδια η πρωταγωνίστρια, Glenn Close, έχει πει πως πολλοί άνδρες… την ευχαρίστησαν! Αν και το θέμα είναι συχνό σε αρκετές ταινίες, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα ερωτικού περιεχομένου, το οποίο αναδεικνύει την παρανοϊκή πλευρά του έρωτα.

Ο λόγος για την ταινία Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction), μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του 1987, με πρωταγωνιστές τον Michael Douglas και την Glenn Close. Μία ταινία που διερευνά τις άσχημες επιπτώσεις της συζυγικής απιστίας και είναι ένα κόκκινο καμπανάκι για κάθε άνθρωπο ο οποίος δε σκέφτεται τις συνέπειες, ακόμα και μίας επιπόλαιης βραδιάς. Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά, σόκαρε το κοινό παγκοσμίως, καθώς έδειχνε τις τραγικές συνέπειες μίας σχέσης καθαρά πρόσκαιρης από την πλευρά του παντρεμένου.

Στην ουσία, πρόκειται για ακόμα μία ταινία στην οποία ο άνδρας κάνει ένα παραστράτημα, μετά το κάνει, μετά το ξανακάνει και στο τέλος βγάζει την ουρά του από έξω και θυμάται πως έχει οικογένεια.  Η οικογενειακή ζωή του Νταν είναι έτοιμη να καταστραφεί όταν η μανιακή ερωμένη του Άλεξ  τον καταδιώκει παντού και απειλεί να ομολογήσει τα πάντα στη γυναίκα του.  Προσωπικά, έριχνα πάντοτε ευθύνες και στον ίδιο  διότι έδωσε δικαιώματα, αλλά δε  βγαίνω εκτός θέματος…

FATAL ATTRACTION, Michael Douglas, Glenn Close, 1987. (c) Paramount Pictures/ Courtesy: Everett Collection.

Η Glenn Close υποδύεται την υστερική γυναίκα η οποία τον κυνηγάει και δεν τον αφήνει σε ηρεμία, προσπαθώντας να τον φέρει κοντά της. Καταφεύγει σε κάθε δόλιο μέσο, μέχρι που αυτό θα οδηγήσει σε ένα οδυνηρό τέλος.. Απορίας άξιον πως η τεράστια Glenn Close δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής το Όσκαρ για κάποια ταινία.

Αν και δεν είναι μία από τις ταινίες που αγαπάω τρελά, είναι από τις πιο διαδεδομένες ταινίες για το είδος της, ταρακούνησε τη σκέψη πολλών ώστε να σκεφτούν διπλά πριν αφεθούν για κάποιο παραστράτημα. Και ναι, έσωσε πολλούς γάμους και αυτό της το αναγνωρίζουμε!

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

 

Διαβάστε Περισσότερα