ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ | SOTOMAYOR

Για την Ιαπωνία η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί μια ευκαιρία για επανάληψη της επιτυχίας των Αγώνων του 1964. Σύμφωνα με την άποψη τους η διοργάνωση τότε ήταν η καλύτερη που είχε πραγματοποιηθεί.

Για δεύτερη φορά -πέρυσι λόγω covid- αναβάλλονται οι Αγώνες που έχει αναλάβει να διοργανώσει το Τόκιο. Είχε προηγηθεί το 1940 όπου ακυρώθηκαν λόγω εισβολής της Ιαπωνίας στην Κίνα. Μεταφέρθηκαν στο Ελσίνκι και τελικά δεν έγιναν καθόλου λόγω πολέμου.

Το 1964 και η διοργάνωση των Αγώνων αποτέλεσε την εκκίνηση του εκσυγχρονισμού των υποδομών της Ιαπωνίας. Αποτέλεσε επίσης και την οριστική διακοπή με τον ομφάλιο λώρο της συμμετοχής της στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Μάλιστα υπήρξαν και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικώς.

Με την διοργάνωση των Αγώνων θέλει να δώσει η Ιαπωνία μια εκ νέου ώθηση στην οικονομία και βάζει τεράστιο στοίχημα για τη χώρα. Η αντιπαλότητα με την Κίνα υφίσταται πάντα και στο μυαλό όλων είναι να είναι η διοργάνωση καλύτερη από την αντίστοιχη στο Πεκίνο το 2008.

Οι θεατές λόγω covid θα απουσιάζουν σε μια απόφαση που πάρθηκε τον τελευταίο μήνα. Πλέον για την Ιαπωνία με όλα τα προβλήματα όπου έχουν προκύψει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν αποτελούν γιορτή οι Αγώνες. Αποτελούν περισσότερο υποχρέωση.

Οι φωνές να ακυρωθούν τελείως οι Αγώνες πληθαίνουν στην χώρα αφού ο φόβος εξάπλωσης του ιού κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους παραμένει ορατός.

Ρισκάρει η Ιαπωνία με την διεξαγωγή τους αφού βρίσκεται ήδη μέσω ενός νέου κύματος του κορωνοϊού. Με τους θεατές να μην μπορούν να παρευρεθούν στα στάδια οι απώλειες για τη χώρα φτάνουν περίπου τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη οι τεράστιες οικονομικές δεσμεύσεις της Ιαπωνίας σχετικά με την διοργάνωση των Αγώνων είναι πολύ μεγάλες για να πάρουν εκ νέου παράταση.

Το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες έχει χωρητικότητα 68.000 θεατών , ένα δεδομένο βέβαια που φέτος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Κατασκευάστηκε με βασικό υλικό το ξύλο και με 47.000 δέντρα τριγύρω του θα προσπαθήσει να δώσει ζωή και οξυγόνο σε μια χώρα που τα έχει ανάγκη.

Η κατάρα του Τόκιο δεν ξέρω εάν υπάρχει. Σίγουρα βαραίνει την πόλη η πρωτιά με τις δυο αναβολές των Αγώνων. Την πρώτη φορά η αναβολή δεν στοίχησε κάτι , τώρα θα στοίχιζε πολλά περισσότερα από την αγωνιστική δράση.

Οι 32 οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν λοιπόν και φέτος θα συμπληρωθούν 125 χρόνια από την αναβίωση τους στη σύγχρονη εποχή. Από την Αθήνα το 1896 στην πρώτη τους εκδοχή άλλαξαν πολλά.

Ευχή όλων να πραγματοποιηθούν πολλά ρεκόρ και να μας προσφέρουν οι Αγώνες στιγμές που στο μέλλον θα θυμόμαστε με νοσταλγία.

 

SOTOMAYOR

Διαβάστε Περισσότερα