ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Επιτέλους ομάδα Συνόλου.!! SERPICO

Μάιος του 2018: Ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα μετά από εφτά σερί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακούει τα εξ αμάξης. Βγαίνει και λέει . “Εγώ στη ζωή έχω μάθει να δημιουργώ, να χτίζω και όχι να γκρεμίζω, θα τα φτιάξω όλα από την αρχή!! Ο Ολυμπιακός θα γίνει η μεγάλη ομάδα που όλοι μας ονειρευόμαστε.” Και αρχίζει από τους παίκτες, αρκετά σας ανέχτηκα και εγώ και ο κόσμος μας, να φύγετε όλοι σας να συνεχίσετε τις διακοπές σας.

Το 2018 κάνει τα λόγια πράξεις. Φέρνει έναν κανονικό προπονητή του δίνει τα κλειδιά,το χρόνο,και το δικαίωμα να φτιάξει μία καινούργια ομάδα από την αρχή. Έρχεται η δεύτερη σερι αποτυχημένη χρονιά και από το Φλεβάρη χάνει όλους τους στόχους παίζοντας πολύ ομως πολύ ομορφο ποδόσφαιρο. Ο Παβαρόττι συνεχίζει να ακούει πολλά, έχει όμως πάρει απόφαση να επιστρέψει τον Ολυμπιακό εκεί που ανήκει, στην κορυφή. Κρατάει τον προπονητή κάτι που δυσανασχέτησε την πλειονότητα των φιλάθλων, κρατάει τον κορμό της ομάδας και φέρνει ότι του ζητάει ο Μάρτινς.

Δίνει 20+ εκατομμύρια για να κλείσει τα κενά της ομάδας, για να επιστρέψει ο βασιλιάς στο θρόνο του και αυτό κάνει και αν όχι, είναι έτοιμος να επιμείνει. Δεν εγκαταλείπει ούτε την προσπάθεια ούτε τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός λοιπόν του εγωιστή Μαρινάκη έπαιξε στα ίσα την Μπάγερν. Κοίταξε στα μάτια την περσινή φιναλίστ του Champions League Τότεναμ, προχθές απέκλεισε τη μεγάλη Άρσεναλ μέσα στο Emirates και μάλιστα με ανατροπή, προερχόμενος και από ένα πολύ μεγάλο διπλό μέσα στηνΤουμπα.

Σε λίγες μέρες μπορεί να βρίσκεται και στους 8 του Europa League, αφού αυτή η ομάδα πλέον δεν φοβάται κανέναν και ούτε τη Γούλβς. Είναι Μάρτιος και ο Ολυμπιακός κρατιέται στην Ευρώπη. Άρχισαν οι προσπάθειες και τα λόγια του προέδρου μάλλον να γίνονται πράξη. Και τίποτα να μην πάρει φέτος ο Ολυμπιακός που λέει ο λόγος, ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος, γιατί βλέπει μέσα στο γήπεδο μία πραγματική ομάδα βασισμένη στο σύνολο.

Παίζουν όλοι για όλους και όλοι μαζί για την ομάδα. Ναι μεν ο Ολυμπιακός κατά καιρούς είχε παιχταράδες,με εξωπραγματικές ενέργειες ο καθένας ξεχωριστά που μείνανε στην ιστορία,αλλά το σημερινό σύνολο δεν το είχε ποτέ στην ιστορία του. Ποτέ δεν έχουμε δει στον Ολυμπιακό έναν 35χρονο να κάνει τάκλιν στο 80′, έναν από την Αφρική να ματώνει κυριολεκτικά τη φανέλα, ένας Έλληνας να παίζει με ένα πόδι και να μη δέχεται να γίνει αλλαγή, ενας Αλγερινός να τραβάει βίντεο τον κόσμο που τους υποδέχεται και όλοι, μα όλοι να τρέχουν ασταμάτητα και να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για τη φανέλα και για την ομάδα.

Δεν μπορεί, δεν γίνεται, ο κόσμος του Ολυμπιακού να μην είναι ευχαριστημένος. Αυτή είναι η ομάδα που χρόνια ονειρεύονται. Οι πραγματικοί φίλαθλοι δεν νοιάζονται για τα ονόματα που έρχονται το καλοκαίρι ή για τους παίκτες που πουλιούνται, για τους τίτλους, για τις νίκες. Οι πραγματικοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού αγαπάνε και στηρίζουν αυτή την την ομάδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές και πάνω από όλους και από όλα, είναι ο “θρύλος”.

Ναι αυτόν της περασμένης Κυριακής και της Πέμπτης. Αν ένας εικοσάχρονος 30χρονος 40χρονος αφρικανός η ουρουγουανός ή οτιδήποτε άλλο είναι,τρεχει στο 123′ για να κόψει μία φάση ή να προλάβει την μπάλα ενώ ξέρει ότι τα πόδια του δεν τον κρατάνε, είναι η αρχή του μεγαλείου. Αυτό το πάθος χρειάζεται η ερυθρόλευκη φανέλα. Το πάθος που πέτυχε ο τηλεοπτικός φακός του Τσιμικα στο ματς της Τούμπας, του Σισέ, του Βαλμπουενα, του Μπα και όλων των υπολοίπων, στο Emirates.

Αυτόν τον Ολυμπιακό θέλουν οι φίλαθλοι του να μην τα παρατάει ποτέ, ούτε και όταν ο χρόνος είναι σε βάρος του. Μάγκες οι εποχές αλλάξανε οι μεγάλες ομάδες πλέον βασίζονται στα σύνολα. Οι μεγάλοι παίκτες μπορούν να κάνουνε μια απίστευτη και μεγάλη ενέργεια, αλλά μεγάλη ομάδα δεν μπορούν πλέον να φτιάξουνε.

Το ποδόσφαιρο παίζεται συνολικά και όχι ατομικά. Με αυτές τις προδιαγραφές δουλεύει εδώ και δύο χρόνια ο Μάρτινς και χτίζει αυτή την ομάδα. Πάντως στα δύσκολα ο Μαρινάκης δεν το έβαλε στα πόδια, κρατήθηκε όρθιος δεν άφησε την ομάδα να καταλήξει σαν την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ τον Άρη. Ξεκίνησε από την αρχή και τον ξανάχτισε.Ίσως δούμε και καλύτερα. Αν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να πάρει έναν Ευρωπαϊκό τίτλο,μόνο έτσι. Με δυνατό και μονιασμένο συνολο. Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει.

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα