ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΕΝΕΡ 78-82 GAME 2 | DRAZEN

Η Φενέρ εμφάνισε στο παρκέ του Σ.Ε.Φ. πράγματα που δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του να μην δώσει βοήθειες στο pick αλλά η αντιμετώπιση του με συνεργασία δυο εναντίον δυο είχε αποτέλεσμα.

Το ζητούμενο της παραπάνω απόφασης ήταν να σταματήσει το επιθετικό flow των ερυθρολεύκων  , τις close out επιθέσεις αλλά και τις περιστροφές που οδηγούν στο σωστό shot selection.Επίσης και στα δυο ματς παίζει under τους Παπανικολάου , Walkup & McKissic.

Όταν απουσιάζει ο Fall από την πεντάδα , τα πολλά screens οδηγούν αυτόματα σε μια στατική επίθεση.

Η πίεση στους ball handlers του Ολυμπιακού έφερε over-dribbling και τα σουτ ήταν κάτω από κακές προϋποθέσεις. Σημαντικό γεγονός ότι από τα 22 τρίποντα που επιχείρησε ο Ολυμπιακός τα 20 ήταν contested.

Παίχτης κλειδί ο Edwards , δικαιώνει αυτό που είπαμε στον προηγούμενο αγώνα. ότι η Φενέρ εάν κερδίσει θα είναι μέσα από τα guards.

Οι Guduric & Dorsey επέλεξαν να παίξουν στο 4ο δεκάλεπτο και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Καλάθης τράβηξε το κουπί έως τότε. Είχαν καθαρό μυαλό και φρέσκα πόδια.

Το μπάσκετ είναι παιχνίδι κατοχών πλέον. Η Φενέρ αφού επέλεξε χαμηλό pace και με δεδομένο ότι η άμυνα του Ολυμπιακού δεν της δίνει τα τρίποντα που χρειάζεται έπρεπε να βρει μέσα από το παιχνίδι κατοχές.

Τις βρήκε από τα επιθετικά ριμπάουντ , 15 συνολικά. Επίσης τα μόλις 7 λάθη των νικητών έπαιξαν τεράστιο ρόλο γιατί δεν έδωσαν εύκολους πόντους και κυρίως κατοχές στον Ολυμπιακό.

Στην επίθεση η Φενέρ παίζει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο post και κυνηγάει όλα τα miss matches με αιχμή τα δυο γρανάζια της ομάδας , Hayes & Pierre.Ο πρώτος μάλιστα είχε γίνει σκιά του Βεζένκοφ με μοναδικό σκοπό να μην πάρει τη μπάλα.

Το second unit του Ολυμπιακού έχασε ουσιαστικά τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί την πρώτη περίοδο. To +16 είχε έρθει από την επίθεση που έτρεξε με drive και την γρήγορη μεταφορά την μπάλα στην αδύνατη πλευρά των Τούρκων.’Ομως δεν συνεχίστηκε με την ίδια επιτυχία στο κομβικό 2ο δεκάλεπτο.

Η σειρά έχει μέλλον. Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα