ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΕΝΕΡ 84-72 GAME 5 | DRAZEN

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε στο τελευταίο ματς της σειράς το πρόσωπο που μας είχε συνηθίσει στη regular season.

Διάβασε καλύτερα το ματς και περίμενε την αρχή που διέπει το άθλημα. Η καλύτερη ομάδα στο τέλος θα περάσει αρκεί να βγάλει το μεγαλύτερο μέρος από τις αρετές που διαθέτει.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με διάταξη 5-out το κομβικό πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου. Άνοιξε τη ρακέτα και έβαλε τη μπάλα στο παρκέ βρίσκοντας τον κατάλληλο διάδρομο προς το καλάθι.

Η δημιουργία χώρων ήταν το ζητούμενο αφού η ροή της επίθεσης είχε σταματήσει από την άμυνα της Φενέρ.

Αιχμή ήταν ο Σλούκας όπου είναι μαέστρος με τη μπάλα στα χέρια και στο να ψάχνει να βρει το σωστό screen και τη σωστή γωνία της πάσας.

Βοήθησε αρκετά και το ότι ο πολύ καλός αμυντικά Καλάθης χρεώθηκε με φάουλ και ο Σλούκας είχε ανοιχτό πεδίο να δράσει.

Ο Βεζένκοφ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε κυρίως στην αδύνατη πλευρά και βρήκε χώρους να βοηθήσει στο σκοράρισμα.

Σημαντικό στοιχείο του ματς ήταν τα πολλά λεπτά συμμετοχής του Παπανικολάου ώστε να ματσάρει τους όχι και τόσο γεμάτους ενέργεια αλλά σημαντικούς Pierre-Hayes.

O coach Ιτούδης δεν άνοιξε το rotation , για τέσσερα ματς του βγήκε , στο τελευταίο η Φενέρ έμεινε από επιλογές στην επίθεση.

Στην άμυνα ο Ολυμπιακός έδωσε στους φιλοξενούμενους το σουτ από μέση απόσταση για να κόψει ουσιαστικά τη πάσα μέσα στη ρακέτα.

Αμύνθηκε κατά κύριο λόγο με deny κυρίως από τους forwards για να κόψει τον ρυθμό του Dorsey αλλά και του πολύ καλού στη σειρά , Edwards.

Σε όλη τη σειρά ο Ολυμπιακός δεν έδωσε στη Φενέρ το τρίποντο και είδε τα αποτελέσματα της επιλογής του στο τελευταίο παιχνίδι.

Tο ματς πήγε σε λίγες κατοχές αλλά ο συγκεκριμένος ρυθμός δεν επιτρέπει στη Φενέρ να κερδίσει παραπάνω από όσα θέλει εάν δεν πάρει πόντους και από την περίμετρο.

Η μπίλια στο κόκκινο λοιπόν. Ο Ολυμπιακός εισπράττει αυτό που του αναλογεί και πλέον στο Κάουνας θα πρέπει να τελειώσει τη δουλειά.

DRAZEN

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα