Ολυμπιακός: Κίνδυνος στις θέσεις των ακραίων μπακ. Sons Of Football

Η απόδοση των Ερυθρολεύκων παρουσίασε μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον του ΟΦΗ. Παρά τα πρώτα εκρηκτικά λεπτά, οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν δυσκολίες μέχρι να βρουν το σκορ. Στην αντίπερα όχθη, ο ΟΦΗ δικαίωσε τις προσδοκίες: ένα ομοιογενές και ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο πλησίασε το θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Βέβαια, αυτό που πρέπει να ανησυχεί τον Μάρτινς, είναι η μέτρια εικόνα των ακραίων μπακ. Οι Κούτρης και Τοροσίδης συχνά έχουν τον ρόλο των μπαλαντέρ. Και οι δύο αντικαθιστούν τους Ομάρ και Τσιμίκα, προκειμένου οι τελευταίοι να δέχονται τις απαραίτητες ανάσες. Ωστόσο, οι δύο προαναφερόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του χθεσινού αγώνα και έθεσαν σε κίνδυνο την ισορροπία της άμυνας.

Εδώ και καιρό, αναφερόμαστε στην αχρείαστη επιμονή του Μάρτινς στο Βασίλη Τοροσίδη. Ο πολύπειρος μπακ των ερυθρολεύκων υπήρξε πολύτιμος πυλώνας στα περασμένα χρόνια του συλλόγου, όμως στη παρούσα φάση αδυνατεί  να ακολουθήσει τον ρυθμό της σύνθεσης. Ο Έλληνας διεθνής έχει χάσει πλέον τη ταχύτητά και την ευελιξία του. Χωρίς τα απαραίτητα τρεξίματα, ο ίδιος εκτίθεται, καθώς οι επιστροφές του στην άμυνα είναι αργές. Ο χθεσινός του αντίπαλος ήταν ο ικανότατος Σεμέντο. Ουκ ολίγες φορές, ο ταχύτατος και νευρώδης Πορτογάλος εξτρέμ ταλαιπώρησε τον Τόρο, ενώ βρήκε ευκαιρίες για διείσδυση στη περιοχή του Σα.

Ο επόμενος ήταν ο Κούτρης. Φέτος, ο αριστερός μπακ έχει παραμείνει στάσιμος, χάνοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη του προπονητή. Χθες, ο ίδιος διεκδίκησε μονομαχίες, κάλυψε χώρους, αλλά οι ενέργειες του συνοδεύτηκαν από μία σχετική διστακτικότητα. Σίγουρα, ο Κούτρης δεν διακρίνεται για τη ψυχραιμία του. Δεν είναι ιδιαίτερα ικανός στη διατήρηση της μπάλας στη κατοχή του. Για αυτό, ο ίδιος επιλέγει ενίοτε να διώχνει τη μπάλα μακριά από την περιοχή δράσης. Μη ξεχνάμε, ότι η φάση του πέναλτι, που δικαίως διαμαρτύρεται ο ΟΦΗ, αρχίζει στη δική του πλευρά. Σε μία ανύποπτη φάση, στην οποία η ερυθρόλευκη άμυνα βρίσκεται αρκετά ψηλά, ο Σεμέδο είναι ο μοναδικός που το αντιλαμβάνεται. Όμως, το μαρκάρισμα ήταν επιπόλαιο και τολμηρό, καθώς ο επιθετικός είχε ήδη το πλεονέκτημα σε κάλυψη μέτρων.

Παράλληλα, η μυϊκή ενόχληση του Τοροσίδη έφερε στο αγωνιστικό προσκήνιο τον Γκασπάρ. Ο Πορτογάλος φανέρωσε αισιόδοξα στοιχεία, έστω και στο σύντομο διάστημα που αγωνίστηκε. Ίσως αποδειχθεί μία λύση πολυτέλειας στο ρόστερ και στις θέσεις των μπακ. Ο Μάρτινς, βέβαια, ετοιμάζει την επιστροφή των βασικών ακραίων εν όψει Μπάγερν. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει ο ίδιος στην βοήθεια των Κούτρη και Τοροσίδη μακροπρόθεσμα, καθώς το αγωνιστικό τους πρόσωπο μας κυμαίνεται σε ρηχά νερά.

Sons Of Football

 

Διαβάστε Περισσότερα