Ούτε το παρασκήνιο μπορεί να τον λυγίσει! | Ο Τζες

Στον απόηχο των δικαστικών αποφάσεων και της τιμωρίας του ΠΑΣ Γιάννινα με αφαίρεση πέντε βαθμών, οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά συνέχισαν το έργο τους κλείνοντας στόματα εντός γηπέδου. Οι Ηπειρώτες με μια επαγγελματική εμφάνιση επικράτησαν της Λαμίας με 1-0 και φεύγουν για τελικό εκτός έδρας κόντρα στον Βόλο.

Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για μεγάλη ανάλυση καθώς ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ωστόσο ήταν η ομάδα που ευτύχισε να σκοράρει το νικητήριο τέρμα, με το πολύ όμορφο σουτ του Πίρσμαν να κοντράρει στη πλάτη του Προβυδάκη και να καταλήγει στα δίχτυα του Γκαραβέλη. Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν χώρους στην άμυνα του ΠΑΣ χωρίς όμως να γίνουν απειλητικοί. Έτσι με σωστή διαχείριση ο ΠΑΣ έφτασε στη νίκη που τον αφήνει μια ανάσα από τα Play Off.

Η σημερινή ημέρα αναμένονταν άκρως γιορτινή για τους Γιαννιώτες φιλάθλους ωστόσο το παρασκήνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν υπολογίζει τα πεπραγμένα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή τη φορά, λυτοί και δεμένοι, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό, για μια υποτιθέμενη μεταβίβαση μετοχών στην ομάδα του ΠΑΣ από το 2015! Δεν είμαι σχετικός με νομικά ζητήματα και φαντάζομαι οι περισσότεροι από τους αρθρογράφους και αναγνώστες του Georgiou Club. Ωστόσο μου γεννάται το εξής ερώτημα, έστω και πως η ομάδα του ΠΑΣ ήταν νομικά έκπτωτη, πώς δεν ανακαλύφθηκε ολόκληρη μεταβίβαση μετοχών σε αυτά τα έξι χρόνια και ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιρνε κάθε σεζόν αδειοδότηση;

Και τέλος μια ερώτηση σχετικά με τη νομοθεσία που ορίζει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ας υποθέσουμε πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ έχει παραβεί διατάξεις του νόμου, πόσο δίκαιο και ηθικό είναι να τιμωρείται ένα ολόκληρο σωματείο στη πιο καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος, να ζημιώνεται με 100.000 ευρώ πρόστιμο και ο βασικός υπαίτιος με μόλις 20.000; Εν κατακλείδι η ομάδα κινδυνεύει να βγει δικαστικά εκτός των στόχων της για δεύτερη φορά από υπαιτιότητα του προέδρου της,  και οι μόνοι που έμειναν να παλεύουν είναι οι μαχητές των γραμμών του γηπέδου.

Κύριε Χριστοβασίλη, αν στην έφεση δεν αποδειχθεί η αθωότητα σας, και νικηθείτε από το κυνηγητό που επικαλείστε πως δέχεται η ομάδα του ΠΑΣ, θα έχετε το ανάστημα να αποχωρήσετε από τη προεδρία της ομάδας ή θα απαιτείται υπέρογκα ποσά για διαρκείας από το κόσμο, και εν τέλει να απορείτε για τις άδειες κερκίδες…;

Ο Τζες

 

Διαβάστε Περισσότερα