Παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτοποριακού WRC στην Αυστρία

Οι σούπερ σταρ της πρωτοποριακής νέας υβριδικής εποχής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA μια εντυπωσιακή παρουσίαση της χρονιάς στην Αυστρία την επόμενη εβδομάδα

 

Για πρώτη φορά, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα Rally1 νέας γενιάς του WRC από τις τρεις ομάδες κατασκευαστών θα βρεθούν μαζί στο καινοτόμο μουσείο Hangar-7 του Σάλτσμπουργκ, καθώς το Σάββατο 15 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί το νέο βιώσιμο μέλλον της σειράς.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem θα παρευρεθεί στην εκδήλωση νωρίς το βράδυ.

Θα αποκαλυφθούν τα νέα liveries, μεγάλοι οδηγοί και συνοδηγοί από τους απερχόμενους πρωταθλητές Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport και M-Sport Ford θα μιλήσουν για τις ελπίδες τους για το 2022 και η διοίκηση των ομάδων θα συζητήσει τις στρατηγικές της σεζόν.

Η ωριαία εκδήλωση, με οικοδεσπότες τα γνωστά πρόσωπα Kiri Bloore, Becs Williams και Julian Porter, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 18.00 CET στην πλατφόρμα WRC+ του WRC Promoter (http://wrcplus.com/), στο Facebook και στο YouTube. Θα προβληθεί επίσης από ορισμένους τηλεοπτικούς συνεργάτες του WRC  .

Το WRC θα υποστεί σημαντικές περιβαλλοντικές αλλαγές φέτος, όταν νέοι τεχνικοί κανονισμοί οδηγήσουν τη σειρά προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα Rally1 που έχουν σχεδιαστεί γύρω από ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο κυψελών ασφαλείας, 100% καύσιμα χωρίς ορυκτά και βιώσιμες προμήθειες ενέργειας αποτελούν το κλειδί για τη δέσμευση της FIA, του διοικητικού οργάνου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και του διοργανωτή του WRC για ένα πιο πράσινο μέλλον.

Οι κατασκευαστές αγωνίζονται εδώ και μήνες ενάντια στο χρόνο για να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τους νέους υβριδικούς διεκδικητές τους, στους οποίους ένας ηλεκτροκινητήρας 100 kW σε συνδυασμό με μια μπαταρία 3,9 kWh συμπληρώνει έναν δοκιμασμένο στον ανταγωνισμό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων.

Το πακέτο αυξάνει τα επίπεδα μέγιστης απόδοσης σε περισσότερους από 500hp, ενώ παράλληλα μειώνει τις βλαβερές εκπομπές ρύπων.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αθλητισμού της FIA Bruno Famin δήλωσε: “Η υιοθέτηση της υβριδικής ισχύος και του βιοκαυσίμου χωρίς ορυκτά είναι δύο από τις μεγαλύτερες προόδους στην ιστορία του αθλήματος και ένα τεράστιο βήμα προς την επίτευξη των πρωταρχικών στόχων μας για τη βιωσιμότητα. Η FIA έχει εργαστεί πολύ σκληρά για αυτές τις εξελίξεις, εισάγοντας παράλληλα σημαντικές καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter, Jona Siebel, δήλωσε ότι η νέα εποχή υπογραμμίζει τη δέσμευση για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον.

“Είναι σωστό αυτές οι πρωτοποριακές αλλαγές να ενσωματωθούν στην 50ή σεζόν του WRC”, δήλωσε ενθουσιασμένος.

“Τα νέα αυτοκίνητα Rally1 φαίνονται φανταστικά. Μετά από τόση προετοιμασία και σκληρή δουλειά σε όλο το άθλημα, απέχουμε μόλις λίγες ημέρες από την έναρξη της νέας εποχής – είναι δύσκολο να συγκρατήσουμε τον ενθουσιασμό! Ανυπομονώ να δω τα αυτοκίνητα μαζί στο Σάλτσμπουργκ για να σηματοδοτήσουμε την έναρξη μιας συναρπαστικής χρονιάς”.

Το λανσάρισμα πραγματοποιείται πέντε ημέρες πριν τα αυτοκίνητα βροντοφωνάξουν σε ανταγωνιστική δράση στο διάσημο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου). Η διοργάνωση με έδρα το Μονακό περιλαμβάνει αφιλόξενους δρόμους στις γαλλικές Άλπεις, όπου ο χειμερινός καιρός αναμένεται να φέρει το απροσδόκητο.

Πηγή WRC

Διαβάστε Περισσότερα